Jump to content
GIGN Forum

Krievijas Invāzija


Glud!naTajs
 Share

Recommended Posts

  • Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jājūt līdzi draugiem gruzīniem. Visu cieņu par spēju neliekties Krievijas priekšā un spēju aizsargāt savu zemi.

Tas kārtējo reizi pierāda, ka Krievija nav mainījusies un joprojām ir gatava iebrukt miermīlīgā valstī vien savas ietekmes demonstrēšanas dēļ.

Link to comment
Share on other sites

Tas kārtējo reizi pierāda, ka Krievija nav mainījusies un joprojām ir gatava iebrukt miermīlīgā valstī vien savas ietekmes demonstrēšanas dēļ.

tapat ka ASV

patiesiba no visa, kas notiek mani patiesam uztrauc sitas: Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili lūdzis ASV palīdzību gruzīņu tautai. ja si palidziba tiktu dota, tad ir mali

edit

nemaz tik loti citada nav. bet tev taisniba, salidzinajums bija nevieta

Edited by Hugo
Link to comment
Share on other sites

Salīdzinājums ar ASV pilnīgi nevietā. Pilnīgi cita situācija.

Link to comment
Share on other sites

miermīlīgā valstī vien savas ietekmes demonstrēšanas dēļ.

Cik nu miermīlīgā, ņemot vērā, ka Gruzījas teritorijas iekšienē notiek kaujas.

Sūdi tādi, tad cik saprotu, Gruzijā ir izvietotas kaut kādas Nato bāzes un itkā Krievi esot tām ar kaut ko nodarījus. ( moš tik baumas )

Bet, ja ASV jauktos tur iekšā nezinu cik labi tas būtu, ok, dot tehniku un ieročus, bet pašiem tur savu purnu nevaig bāzt.

Turās tie gruzīņ..

Link to comment
Share on other sites

Pat ANO šādā situācijā nespēj vienprātīgi vienoties un pieņemt lēmumu, un nolēma nedarīt neko šajā situācijā.

Viens ir skaidrs, ka Krievija arī pēc ANO lūguma neatstātu Gruziju, jo GAZPROM lielā ietekme austrumos spēlē lielu lomu šajā situācijā.

Link to comment
Share on other sites

Krievijas finansētu Dienvidosetijas un Abhāzijas seperātistu Gruzijas teritoriālās vienotības graušanas seku likvidācija, lai valstī saglabātu konstitucionālo kārtību, nepadara Gruziju par nemiermīlīgu valsti.

Link to comment
Share on other sites

ja valstis nespēje vienoties, tad militārs konflikts ir tikai laika jautājums.

Par ko Gruzijai ar Krieviju bija jāvienojas?

Link to comment
Share on other sites

tfu, man jau viss jūk, Gruzijai ar Osetiju.

18. gs Gruzijai uzbruka Turcija un citas kaimiņvalstis. Gruzijas cars pats lūdz Krievijas impērijas caram iekļaut Gruziju tās sastāvā, lai Gruzijā reiz būtu miers. Tā arī notika. Osetiešu un abhāzu pārvaldītajās teritorijās palika savi kņazi un pārvalde. Tā kā Gruzijā ir trīs lielās nacionalitātes - gruzīni, abhazi un osetieši, pastāv arī attiecīgi nacionalitāšu konflikti. Padsavienības laikā Staļins ar varu piespieda visiem būt zem vienas pārvaldes. Pēc padsavienības sabrukšanas osetieši grib kļūt par autonomu republiku, bet Gruzija to negrib pieļaut, jo gruzīnu apdzīvotajā teritorijā nekā izņemot klinšu un akmeņu nav. Un ja visas nacionalitātes kļūs autonomas, tad Gruzija kļūs par anklāvu. ANO par šī konflikta mieru uzturētāju norīkoja Krievijas zilās beretes, bet te atkal iejaucas Amerika, jo Saakašvilli ir Amerikas iecelts prezidents un pēc būtības nevis pilsonības ir gandrīz amerikānis. Tas varētu būt arī īpatnējs aukstais karš.

Šeit vēl nav skaidrs, kurš aizsāka konfliktu. Un arīdzan Krievija nav nekur iebrukusi, tāpēc palūgšu rusofobus nesteigties lietām pa priekšu.

Edited by moby
Link to comment
Share on other sites

nee man patik kaa vienmer kur tiek mineta kada okupantu nacija, piemeram, krievi un kiniesi. taa uzreiz kads lohs piesauc ASV. Tatad ko mes zinam par ASV?

es zinu sekojaosas lietas:

1. ASV paslaik pilda militara dieva funkciju zemes virsu (kaut ari ir loti savtigas intereses saisitiba ar naftu, kas savukart padara vinus vel specigakus)

2. Vai ASV ir okupejusas kadu EIROPAS valsti ?

3. Diez vai bez ASV palidzibas LV butu dabujusi savu neatkaribu. Par to nebijam iedomajusies? ak nu jaa, par to nav ienacis prata. Baiga sakritiba, ka 1980-to gadu vidu pasaule valda aukstais kars un ASV uzstada savus persingus Vacija un UK, kas savukart mazliet nomierina krievus, jo viniem taja laika nav ko likt prieksa. Tad 1991 (ja nemaldos) krievi spiesti atdot Berlini un nojaukt to srano muri, un tad 1991 gada norisinas militars teatris LV un mes atgustam neatkaribu? Nez kapec? Tapec, ka kriev ieklausijas vecteva Jezu?

4. Manuprat, janebutu tadas ASV, tad diezvai mes mierigi te divotos. ja Krievijai lauj uzbrukt, vina uzbruk (Gruzijas piemeraa)

5. Bled un saciet tacu lasit gramatas :)

Link to comment
Share on other sites

1. Protams, ka ASV ir nonākusi diezgan īpatnējā situācijā. Pašlaik viņa pilda "pasaules policista" funkciju, bet tas arī liek virsū slogu. Bieži vien, kad ir situācija, kurā ASV neiejaucas puse jau brēc: "Nu tur un tur skrējāt palīdzēt, a ko šeit negājāt?". Rayus, nu nav ASV dieviņi. Protams, ka bez viņiem pasaule ir neiedomājama, jo pasaulē tomēr ir nepieciešams līdzsvars. ASV dara kaut ko tikai tad ja tas ir izdevīgi. Šajā pasaulē neviens aiz laba prāta un mīļas sirds neko nedara. Tā nafta ir tikai maza daļa no visa.

2. Kura valts ir uzmetusi otru ātombumbu citai valtij tikai tāpēc, ka negribējās viņu vest atpakaļ?

3. Bišķiņ pārspīlē.

4. ASV ir vajadzīga, nenoliedzu (jiņ un jaņ). Bet no kurienes ir info, kurš ir sācis pirmais uzbrukumu un vai ir beidzot parādijusies info, kas ir uzbrucis (neaprobežojoties ar krieviem un gruzīniem).

Link to comment
Share on other sites

stipri šaubos vai krievi uzdrošinātos uzbrukt Nato bazēm, viņi paši labi zina ka ar labu tas nebeigtos. Par pretriecienu nerunāju bet vairākas Nato valstis izvērstu sankcijas pret mūsu vareno kaimiņvalsti :superlol: un es stipri apšaubu vai tas būtu viņu interesēs. visticamāk tās ir izrādijušas tikai baumas :muahaha:

Link to comment
Share on other sites

Dienvidosetija ir Dienvidosetija, Abhāzija ir Abhāzija, Gruzija ir Gruzija un Krievija ir Krievija. Pirmkārt, Abhāzijas un Dienvidosetijas problēma ir Gruzijas iekšpolitisks jautājums. Krievijai ar to nav nekāda sakara. 94. gadā kļūdaini piešķirts miera uzturētāju statuss Krievijai nedod itin nekādas tiesības Gruzijas teritorijā iesūtīt veselu armijas divīziju ar simtiem bruņutehnikas vienību un bombardēt NATO un Gruzijas militārās bāzes visā Gruzijas teritorijā(!) Tas ir atklāts un nelegāls iebrukums, Gruzijas suverēnās varas apdraudēšana, par ko Krievijai nāksies dārgi maksāt. Otrkārt, Dienvidosetijas un Abhāzijas seperātiskā kustība ir pilnībā, gan tieši (finansējums, militārā tehnika, propaganda), gan netieši (vēsturiska osetīnu un abhāzu rusifikācija) Krievijas uzturēta. Gruzijā tām ir pilna autonomija. Analoģija tevis aprakstītajam Abhāzijas un Osetijas vēsturiskajam kontekstam - "saulainā 21. jūlija dienā Latvijas parlaments - Saeima - ir izpildījusi Latvijas tautas gribu un Maskavai nosūtījusi oficiālu lūgumu pievienot to dižajā republiku saimē". Īsāk sakot, pilnīgas muļķības. Saakašvili ir demokrātiskās tautas vēlēšanās ievēlēts prezidents. Vai tu to apšaubi, sakot, ka viņš būtu ASV iesūtīts? Tāpat, ko nozīmē "un te atkal iejaucas ASV"? Kur vēl ASV ir "iejaukusies"? Varbūt arī Latvijas Saeima, tavuprāt, ir ASV ielikteņi? Krievija nekur neesot iebrukusi? :lol:

Uzbrukums NATO bāzei nav nekādas baumas. Tā bija pēdējā nagla Gruzijas NATO cerību zārkā, ja ASV par prezidentu tiks ievēlēts Obama, kas nekad dzīvē ar Krieviju neizies uz atklātu konfrontāciju. Visas cerības uz Makeinu.

Link to comment
Share on other sites

Guest mobit

domājams, ka ASV izmantos šo iespēju kas pasniegta, kā uz paplātes, lai apmierinātu savu vēlmi ierādīt krieviem viņu vietu. Visiem taču labi zināms, ka starp ASV un Krieviju mūžīgi ir bijusi spriedze, un tas ir tikai laika jautājums, kad šī bumba sprāgs...

ja sāksies, tad sāksies pa īstam... (cerēsim, ka nekas nenotiks, un viss tiks atrisināts mierīgā ceļā, nevis tiks uzsākts trešāis, un vis ticamāk pēdējais pasaules karš, kuru šī pasaule pieredzēs...

Edited by mobit
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...