Jump to content
GIGN Forum

"atmiņas"


sulik
 Share

Recommended Posts

1. DAĻA

Sākums

kādu vakaru, meklējot, ko vilkt mugurā, es nejauši starp visām drēbju kaudzēm atradu veco kreklu, ko man bija uzdāvinājuši mani klana biedri. melns krekls, kam priekšā bija klana emblēma ar stilizētu klana nosaukumu apakšā "cyka" un manu nick?u uz muguras "sulik", atmodināja manu atmiņu, un es nespēju neieslīkt atmiņās par nu jau seniem laikiem, kad tik tikko sāku savas geimera gaitas. laiks, kad cs vēl bija kaut kas jauns un tik tikko sāka kļūt ļoti populārs. mēģināšu padalīties ar atmiņām, cerībā, ka kāds man piebiedrosies.

kurā klasē gāju, es vairs neatceros. vai nu tā bija 8. vai 9. klase, atmiņa nespēj sniegt precīzu ciparu, kurš tolaik bija rakstīts uz visām burtnīcām. aizvadot dienu skolā es ātri devos uz pieturu un braucu mājās, lai varu ātrāk piesēsties pie datora un paspēlēt kaut ko. spēlēts tad tika, pēc drauga ieteikuma, Fallout 2. šī kulta spēle ne tikai atņēma man laiku no mācībām, bet arī vēl vairāk sadraudzēja ar cilvēku, kurš man viņu ieteica. starpbrīžos visas dārgās 10 minūtes tika pavadītas apspriežot spēli, tās varoņus, metodes kā izpildīt kādu uzdevumu, un vienkārši daloties ar iespaidiem. pēc kāda laika mūsu duetam pievienojās vēl viens klases biedrs, kurš arī bija aizrāvies ar Fallout 2. līdz ar to parādījās vairāk iespaidu un jaunu ideju, kā arī spēlēto spēļu sarakstam pievienojas jaunas spēles. viena no kurām bija leģendārā Unreal Tournament. uz mana vecā datora, šī spēle tik tikko varēja gludi tikt spēlēta. bet sakodis zobus un salicis visas iespējamās grafikas opcijas uz minimumu, es tomēr spēju spēli iziet. tad sekoja garas dienas, kad spēle tika atkārtoti izieta, bet nu jau grūtākas pakāpes līmenī.

tieši ap to laiku Rīgā atvērās viens no pašiem pirmajiem interneta klubiem ar tolaik sabiedrībai maz saprotamo nosaukumu "Vecais Kvakeris". mazsaprotams nosaukums bija tādēļ, ka sabiedrība tad īsti vel nenojauta par geimeru sabiedrības eksistenci, tāpēc vēl nebija pazīstama ar tādiem izteicieniem kā "noob", "frageris", "geimeris" un citiem. tad nebija nekur vēl reklāmas izkarinātas, kuras vēstīja par tuvāko WCG vai CPL baltijas finālu, un geimeru sabiedrība vairāk attīstījās universitātēs vai darbavietās, kur bija pieejams labs interneta tīkls. es protams neapgalvoju, ka arī šodien katrs cilvēks uz ielas spēs jums izstāstīt kā labāk organizēt kāda spot'a aizsardzību vai kā sekmīgi uztaisīt "bunny jumping", bet liekas cilvēki apzinās par geimeru sabiedrības eksistenci un faktu, ka spēlēt datorspēles var arī veselos čempionātos un pelnīt ar to naudu.

jāsaka, ka spēlēt interneta klubā tad mani nesaistīja. viena nospēlēta stunda "Vecajā Kvakerī" maksāja 1,- Ls vai varbūt pat 1,20 Ls (atmiņa atkal), un tērēt tādu naudu, lai paspēlētu kādu spēli es negrasījos, jo vienmēr taču varēja to pašu gandrīz tik pat labi izdarīt arī mājās, tāpēc kādu laiku interneta klubus es ignorēju. lai gan abi divi mani Fallout 2 un Unreal Tournament biedri diezgan bieži gāja uz "Veco Kvakeri" un spēlēja spēles tīklā. man tikai atlika nākošajā dienā klausīties viņu stāstus cik tas ir aizraujoši, interesanti un savādāk, nekā spēlēt pret datora vadītiem botiem. pēc nedēļas ar šādiem stāstiem es vairs nespēju pretoties kārdinājumam un, pārbaudījis maka saturu, devos kopa ar draugiem uz "Veco Kvakeri" uz pāris stundām kaut ko uzspēlēt.

pa ceļam uz klubu es ar draugiem apspriedu, ko tad īsti spēlēsim. gandrīz vienbalsīgi tika nolemts spēlēt Unreal Tournament, un pacēlās jautājums - ar kādu nick'u tad es spēlēšu? abi draugi jau sen bija izdomājuši savējos, kuri tā ari palika nemainīti turpmāk un vēlāk nospēlēja svarīgu lomu klana nosaukuma izdomāšanā. vienu draugu sauca $emy-D un otru v00d00. es pārdomām daudz laika netērēju un iesākumam izdomāju sevi nosaukt diezgan banāli - Tiger.

"Vecajā Kvakerī" atmosfēra bija diezgan sutīga - maz gaisa, salīdzinoši daudz cilvēku un dīvaina paskata cilvēks aiz letes. samaksājuši katrs simbolisko stundas maksu, mums ierādīja datorus, kuri tajā brīdī bija brīvi, kuri veiksmīgā kārtā atradās diezgan tuvu viens otram. nolicis somu zem galda un uzlicis trauslas pēc izskata austiņas uz ausīm, es sāku pētīt datoru, pie kura tiku apsēdināts. secināju, ka datori visiem ir vienādi - Pentium III 450 Mhz, 128 MB RAM un tajā laikā viena no viskurtākajām video kartēm Voodoo 3 2000. salīdzinājumā ar manu mājas datoru, šim bija jābūt vienkārši "zibens ātruma" datoram. un tā arī bija. palaižot Unreal Tournament, sakonfigurējot to maksimāli un ieejot lokālā serverī es paliku muti vaļā. karte dm_morpheus burtiski "lidoja" un es nevarēju apmierināt savu izbrīnu, tāpēc kādas 10 minūtes no dārgā laika pavadīju vienkārši lidojot apkārt pa karti un brīnoties par tās vienreizējo skaistumu. beigās tomēr saņēmos un pievienojos spēlei. spēles norisi un rezultātu es tiešām vairs neatceros, bet teikšu tikai vienu - spēlēt tīklā ļoti atšķirās no spēlēšanas mājās pret datora vadītiem botiem, kas ir tikai loģiski.

stunda pagāja nemanāmi, bet pagarināt laiku naudas vairs nebija, tāpēc pēc stundas tas pats aizdomīgais cilvēks piesita man pie pleca un zemā, nopīpētā balsī paziņoja, ka mans laiks ir beidzies. ar drausmīgu negribēšanu es tomēr izslēdzu Unreal Tournament un, paķēris somu, kopā ar draugiem devos uz izejas durvīm. ceļā uz sabiedrisko transportu mēs daudz apspriedām todien piedzīvoto. daudz vairāk un sev neraksturīgi runāju tieši es, jo tomēr tā bija pirmā reize, kad es spēlēju kaut ko tīklā. es biju iespaidu pārpilns, lai gan vecākiem tajā pašā vakarā neko neteicu, jo baidījos viņu viedokļu par manu neracionālo naudas tērēšanu.

tā nu "Vecā Kvakera" apmeklēšana iegāja manā ikdienas dzīvē. nauda tika ekonomēta visur un vienmēr, tikai lai būtu iespēja kaut stundu aiziet uz klubu un uzspēlēt Unreal Tournament. biežais kluba apciemojums lika man izdomāt sev jaunu nick'u. tajā laikā es katru mēnesi pa pastu saņēmu krievu žurnālu par datorspēlēm "Страна Игр", kurš daudz vēlāk ieguva arī latviešu versiju "Spēļu Pasaule", kura savukārt nebija vairs tik kvalitatīva un interesanta kā krievu versija, un tāpēc to vairs nepasūtīju; krievu žurnālu pasūtīt kļuva pārāk dārgi. tieši kārtējā "Страна Игр" izlaidumā es atradu "iziešanu" spēlei Fallout 2, un tieši tur izlasīju nelielu raksturojumu vienam no spēles varoņiem. raksturojums man ļoti patika un tāpēc izdomāju savu jauno nick'u paņemt tieši no šī varoņa, pilnīgi pareizi - sulik. jāpiebilst tik, ka tolaik pareizi mans nick's rakstījās SULIK.

tā nu mēs kļuvām par nešķiramu trio - $emy-D, v00d00 un SULIK.

------------------------------- Piezīmes ------------------------------------

te nu būs pirmā daļa - tāds kā ievads. kopā es ceru saņemties ielikt trīs daļas, tā kā būs vēl turpinājums. smile.gif

viss ko jūs izlasījāt un lasīsiet ir reāli notikumi, kurus es ļoti cenšos maksimāli precīzi atcerēties.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu ja tu uzstāj. (domāts sulikam)

Kad nomainīju skolas un atnācu uz jauno, es ar datorspēlēm biju iepazinies tiktāl ka pwnoju vairākās dos gāmēs un spēlēju quake tikai ar klaviatūru. Pie drauga 7-8 klasē, kuram toreiz bija vienkārši NEREĀLS kompis ar 333mhz un kaut kādu PRO videokarti biju uzspēlējis arī UT (pat ar peli), bet, ja nemaldos tad neko daudz es tur nemācēju. 10 klasē man sanāca ātri sadraudzēties ar vienu keksu, ar kuru man bija interesanta pirmā vārdu apmaiņa "Tev tiešām ir 15 gadi?", "Nē zini". Vobšem mums bija viens kopīgs pazīstamais no tās skolas un vienā momentā (man liekas jau septembrī), kad es vēl biju pastulbs, jauns ziķeris, bet kaut kādas foršuma iezīmes manī jau bija manāmas, mēs sākām iet uz 4F uz Brīvības ielas, kas laikam tikko bija atvēries, uzspēlēt UT. Mēs visi vienojāmies, ka UT ir reālo džeku spēle un ievērodami daudzos lūzerus, kas spēlē kaut kādu debīlu spēli, kur pēc nāves ir jāgaida, par tiem vienkārši pasmējāmies, sak, kas tad tā par normālu spēli kur kaut kas jāgaida.

Kā tagad atceros 4F kompju izkārtojumu un admina feisu. Pirmajā reizē mūs nosēdināja tuvāk izejai. Pēc pirmā mača (mēs parasti spēlējām morbiasu) es diezgan smagi iepaliku, jo tīklā UT vēl nebiju spēlējis atšķirībā no pārējiem. Nekas tāds īpašs no pirmās UT spēlēšanas nav palicis atmiņā, labāk atceros reizi kad cs pirmo reizi spēlēju. Bet tā nu mēs, anArchie, peeteriz un es Macho Maen (additionaly Vilx, worm, Zubris un vēl daži) gājām otrdienu (laikam) vakaros uzspēlēt pa 50 saņiem stundā. Ar laiku jau iemanījos spēlēt UT un atceros savu neviltoto prieku par pirmo reizi, kad pirmais sasniedzu 30 fragus smile.gif

vēlāk moš par cs uzrakstīšu...

Link to comment
Share on other sites

Abiem bija forshi thumbsup.gif

Mazliet par sevi jaapastaasta.Cik aceros bija ta nu kad man bija kaadi 7 - 8 gadi mees ar draugu baigi bijam pielipushi pie "Mortal Combat"(Ja nemaldos ta raxtijas smile.gif ) nu un meiginaajam atklaat visaadus Fatalaty un visus tos burtality u.t.t un kr4e vins pectam dabuja graamatu kur visi bija pateikti un tas bija stulbi beidzaas prieki a nekas citreiz aizgaju pie vinja uzspeeleju doomu smile.gif.... aceros pectam es saku iet uz datorzali "Digitalapasaule" un es gaaju agraaak bija taa izsit 4eku un atnak tas vecis un pasaka kad kam ir laiks un kr4e stulbie krievi urlas kaa vienmer iemaisas un saka ka man laiks nu ka es siiks pirmo reizi speelju tur un davaj plaizhu taa kadas 5 reizes un es teicu nee un pectam nelaidu vairs vienreiz viens kreivs saka kautko gruuziit es kr4e atnacu pec kadas stundas vek un tas krievs saka nodirst mani nu davaj es piegaaju un saku vinjam pa purnu sist a uzreiz otrais saka man bleteet hehehe un kr4e vinjus izdzina araa no zales un tad es samaksaaju un turpinaaajas mana speele hl - half-life smile.gif.

Nu tagad par cs mazliet aceros speelju hl un tad skatos kautkaada jauna speele nu davaj uzkapaashu nu davaj ti lielie mani maca nu es nemaaku shauju pa saveejiem man baigi patika ierocis Terroristu uzi smile.gif un pectam kad es iemacijos labaak vinju speelet un saaku saprast speelees jeegu es tos lielos visus tur bazu nu dazreiz gadijaas ka negaaja un tad gan mani drazaa ka n00bu smile.gif nu taads ir tas dziives staaast par mani nu labi dalja no manas "nodziivotas pagaidam dzives" smile.gif, un ka ir ar jums?

Edited by mikis
Link to comment
Share on other sites

uhh, jaaiesliigst nostaljgjijaa buus...

kaa tagad atceros tos senos laikus, kad sencim bija uuberaparaats ar uzrakstu uz keisa x268 (toreiz veel nezinaaju, ko tas noziimee un kaadu zveeriibas pakaapi tas izteica), pie kura vecais aizvadija naktis, ziimeedams peintaa Wolfeinstein 3D kartes ar visiem siikretiem. tas bija gadus 12-13 atpakalj, tad arii pirmoreiz tiku pashaut vaacieshus. pagaaja paaris gadi un es nomantoju sho briinumaino aparaatu ar visu volfinju. taalaak - trakaak. no chomiem uz disketeem nestie duumi, tad djuuks (viss ar keyboard-only un bez chiitiem), tad veel daudz visaadu labumu, kas praataa vairs neseezh. SIMCITY! ar laiku shis verkjis tika uzgreidots liidz 386 (transportTaikuuna laiki), kad arii paarvaacos uz ventspili. 8. klase. Jauna skola, jaunas paziishanaas. Un shiis jaunaas paziishanaas auglis bija mana tapusii tuviiba ar fallout 2. un panesaas kaa storijaa ar SULIKU (gh, dzheks ar aamuru biggrin.gif ). Tikai UT tika speeleets vakarenee un veelaak arii par velti Nozagtajaa meenesii. fragu tuukstoshi... ap 1999 gada vidu danaraa uzzinaaju, kas ir cs (svnetaa, ar tumbinjaam zaalee, kur austinjas skaitijaas lepnums), kad arii ieintereseeja speele, ar kuru nedaudz aizraavos paraleeli UT...

Link to comment
Share on other sites

mazs offtopiks: mikis tiek palaists muuzhiigajaa atvaljinaajumaa no foruma, jo man ir piebesiijis lasiit 5 rindinjas ar tekstu bez garumziimeem, un, taa kaa vinjam ir 100% warn, viss ir likumiigi evil6.gif

p.s. sulik thumbsup.gif

nu sorry man nav tildes biroja dry.gif noka4ashu ok tikai nedari ar šito acc neko plzz es uzvedīšos ka vajag...

Edited by BlackDrake
Link to comment
Share on other sites

nu sorry man nav tildes biroja dry.gif noka4ashu ok tikai nedari ar shito acc neko plzz es uzvediihos ka vajag...

nē nu tu esi lols, vispār tad nebūtu attaisnojies, un neviens nezinātu ka tev ir velviens acc smiliez.de_2469.gif

sulik ceram uz turpinaajumu thumbsup.gif

Link to comment
Share on other sites

man laikam viss saakaas ar to, ka informaatikas kabineta datoros kaads labdaris bija ierakstiijis legjendaam apviito quake 2. informaatikas pasniedzeejs bija taads jauns dzhekinsh, kuram arii nekas nebija pretii uzspeeleet ar mums tiiklaa Q2.

un tad nu mees kopaa ar tagadeejo extriimli drinkd un Unreality pavnojaam klasesbiedrus hehe

tad kautkad veelaak vinji abi mani aizvilka uz veco kvakeri uzspeeleet cs, protams, es nejeedzu ne ierochus pirkt, ne komandu izveeleeties, un mans pirmais niks bija robocop hehe es biju tik miiljsh.

Link to comment
Share on other sites

nē nu tu esi lols, vispār tad nebūtu attaisnojies, un neviens nezinātu ka tev ir velviens acc  smiliez.de_2469.gif

sulik ceram uz turpinaajumu  thumbsup.gif

Nē nēsmu gan, es nēsmu tads cilvēks kas taa slēpsies, tāpat ar laiku saprastu....

Edited by BlackDrake
Link to comment
Share on other sites

Ai , nevaru sagaidīt 2. daļu ! Tādēļ gaidot izdomāju uzrakstīt nedaudz par savu sākumu .

Tātad , tas viss sākās , kaut kur 4 gadus atpakaļ . Kad Goili bija pārmainījis skolu , tur viņu aizvilka uz i-neta zāli , kur jaunie klasesbiedri parādīja viņam CS ceļu ! smile.gif Neilgi pēc tā viņs pats nokačāja CS 1.5 un CS 1.6 . Tad , kādu dienu es aizbraucu pie viņa ciemos un šis man rāda jauno spēli - CS . Tad es šamējam apjautājos spēles jēgu un šams man izskaidroja . Pēc dzirdētā nospriedu , ka man spēle īpaši nepatiks . Tādēļ atteicu Goili aicinājumu pamēģināt uzspēlēt . Vēlāk pie viņa skatoties TV , kamēr viņs jūsmoja par jauno spēli , viņs man dučiem reižu aicināja pamēģināt un es tik atteicu . Tad viņš sāka stāstīt , vik viņa ir forša , ka man noteikti patiks u.t.t . Tad es piekāpos un pamēģināju CS , lai man beidzot liek mieru . Aīīīīīī...... kā atceros savu 1. raundu smile.gif : Map: fy_pool_day Team : Terrorist Weapon : B-2-2 biggrin.gif . Un kā par lielu brīnumu , man paveicās un jau savā 1. raundā , pateicoties arī veiksmei , jau nošavu savu 1 pretinieku . Kāda tā bija sajūta , kāds gandarījums smile.gif ........ Tad es nospēlēju vēl 2. raundu un tad laidu atpakaļ Goili . Viņš man prasīja : ''Nu , kā patika?'' . Es atbildēju : ''Normāla'' . Lai gan dziļi būtībā spēle mani sajūsmoja ! Tad , pēc kāda laiciņa , es nācu atpakaļ un lūdzu vai atkal nevaru uzspēlet , un atd viss sākas , tad sāku aizvien biežāk un biežāk ciemoties pie Goili , jo pašam vēl toreiz nebija PC mājās ! Šad tad , braucām uz i-neta klubu , kas ir tagadējā ''Tornado'' otrā mājas pusē . Vai arī palikām pie viņa sadalot laiku , kad , kurš spēlēs , kas dažreiz izvērsās arī ar nelielu strīdu smile.gif Līdz man pašam nopirka PC smile.gif .

Ļoti interesanti ir palasīt citu stāstiņus , ja kādam nav īpaši liels slinkums plz arī uzrakstiet ! Sulik ar nepacietību gaidu 2. daļu biggrin.gif

Edited by Mr.Kill
Link to comment
Share on other sites

Sākās viss ar Bauskas datorzāli kurā bija pc bez interneta , draugi pasauca pameģināt kko jaunu , un tā arī sāku spēlēt cs , pēc laika tika izteikts piedāvājums strādāt i-net klubā par administrātoru , kuru pieņēmu paralēli mācoties un mēģināt apvienot visu. Saskare ar šo spēli bija diendienā , protams arī tika veidoti lan cupi, kuros bija iespēja uzspēlēt pret tik neaizsniedzamām (tolaik) komandām kaa eclipse,mix baltgames, tā teikt top komandām. Pēc laika nolēma šo klubu slēgt , bet man vēl (gadu ~ atpakaļ) nebija pc mājās , kur nu vēl internets. Nolēmu nespēlet vairs , bet pēc laika apstākļu sakritības dēļ nopirku pc + inet. Atgriezos - spēlēju (normāli vēl , tb bez wh) , pēc laika domāju ka reāli dēļ tā tikai savu laiku kavēju un vajadzētu beigt , spēleju ar wh - pieķēra (domāju tas nebija gruuti, jo pats "mazliet" centos palīdzēt) , pametu. Tagad šī spēle nekas vairāk par mazu izklaidīti starp dienas rutīnu man nav, protams labāk būtu ja būtu aizgājis ar godu tā teikt , bet ko nu tur vairs ... wink.gif

Link to comment
Share on other sites

bet pēc laika apstākļu sakritības dēļ nopirku pc + inet.

nez kāda ir laika apstākļu sakritība? Tu nolēmi ja līs 4 dienas pēc kārtas, tad nopirksi sev kompi un kā nu gadījās kā nē, lija arī 4 dienas pēc kārtas?

Link to comment
Share on other sites

man laikam visgarlaiciigaakais staasts - kad tiko iznaaca 1.3 versija gadiijaas nejaushi pie braaleena uzspeeleet, peec tam kaadu gadu vai pusotru nodziivoju "Datoru Pasaulē" uz Valdemaara ielas speeleejot pa 4-8h dienaa. Tad nopirku maajaas PC un uzreiz piesleedza i-net, paarsvaraa speeleeju apollo un nox. peec kaada gada DD saaka straadaat nardo un jautriibas peec paarvaacos uz turieni un hz kaapec THUG piedaavaaja speeleet taadaa nezinaamaa pasaakumaa kaa precision. taa saakaas "pro" nereaalaa karjera biggrin.gif viss turpinaajaas liidz man uzdaavinaaja WOW un tagad man arii tas ir piegriezies.

Link to comment
Share on other sites

Skaists stвsts sulik es iesliigu lasорnв tв ka pat aizmirsu ka drоz bыs trenniтр, un ka jвiet vзl kaut ko uzзst.

Mani GAMERA dzоves gвjieni:

Atceros 6рu gadu vecumв man nopirka 1rmo kompi. Tas bija galоgвkais sыds un vilka kaukвdu animзtu wolfenрteinu. Bet man tв spзle patika. Kad biju izgвjis 3 stвvu(tad lоmeтi bija pa stвviem, kur ar liftu jвbrauc augstвk) ietocu рo spзli spзlзt citiem. Kad izgвju sф splзli man vairs nebija ko spзlзt un gвju pie draugiem spзlзt spзles ar labвku grafisko attзlu (tas bija pзc gadiem 2viem) Kвdu dienu es pamвnоju , ka draugs spзlз diezgan realistisku spзli CS 1.5 un es arо sвku to spзlзt, jo par labiem panвkumiem man nopirka jaunu kompi...

Tв sвkвs manas gaitas cs vзsturз 4.gif

<c> angry

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share


×
×
  • Create New...