Jump to content
GIGN Forum

Nakts Riita Spams


Pallma
 Share

Recommended Posts

Studēju telekomunikācijas RTU - citiem neiesaku, bet sievietes "mistiskā" kārtā tiek daudz tālāk nekā čaļi.

ā, par cik šobrid aktīvi ņemos ap darba tirgu, tad varu pateikt ka visvairāk meklē loģistikas speciālistus no tiem trim pieprasītajiem. Tas tā, ja vajag darbu - jo no otras puses tur atalgojums ar viszemākais cik esmu manījis.

Link to comment
Share on other sites

Studēju telekomunikācijas RTU - citiem neiesaku, bet sievietes "mistiskā" kārtā tiek daudz tālāk nekā čaļi.

ā, par cik šobrid aktīvi ņemos ap darba tirgu, tad varu pateikt ka visvairāk meklē loģistikas speciālistus no tiem trim pieprasītajiem. Tas tā, ja vajag darbu - jo no otras puses tur atalgojums ar viszemākais cik esmu manījis.

Wait whaaaat? Kur tada infa...? Man ir paritis zinami kas ar logistiku njemas. Tur darbut atrast ir pasudigi. Ja neskaita galigi kreisas firmas. Un par samaksam nu laikam kas nu kuram ir maz. Kaut cik normala firma, normalam darbonim apmeram 1.5k maksaa.

Un tiesi tapec telekomunikacijas varetu but ok. Ka tur ir reali jamacas un velak specialistus vajadzes. Logistika nevienam nevajag tos diplomus. Man visi pazinas kas strada, tikai bez izglitibas. Ta ir karteja lieta kur skolas pieredze ir bezjedziga.

Edited by ManuVietuIenjemRegistretais
Link to comment
Share on other sites

Darbs un vispārēja augstākā izglītība manuprāt valstī vispār nav savienojamas lietas.

2. Reklāma un mārketings

3. Loģistika

Šīs divas lietas arī ir tādas, ka tur tu reāli vai nu iemācies sākot strādāt, vai arī esi nekam nederīgs. Viss ko māca univeristātē pārsvarā ir 5 gadus vess un neaktuāls. Jā, ir svarīgas lietas, ko šad tad iemāca. bet salīdzinot ar izlietā ūdens daudzumu neuzskata ka universitātē tev dod zināšanas. Tur vairāk dot to papīru, ka tu 4 gadus maksāji.

Link to comment
Share on other sites

Nu, manuprāt, labāk ir studēt uzreiz, nevis domāt gadiem, ko darīt, ja uzreiz nav plānots kaut kur strādāt un nav galu, kur iefīrēties, lai saprastu vai savu darbu padziļināti studēt nākotnē.

Tikai jautājums, kas vispār ir derīgs studēšanai, lai nav izmests laiks. Es arī uzskatu, ka telekomunikācijas ir ok virziens, vairāk arī dēļ tā, ka tās ir akadēmiskās studijas, nevis plika teorija bez prakses, kā daudz kur ir pieņemts. Arī saistītie uzņēmumi mums ir tajā sfērā lieli un plaši.

Bet tā ir tikai viena alternatīva, gribētos vēl variantus, ja jau tā loģistika un mārketings ir tik sūdīgi.

Link to comment
Share on other sites

Maukuri, es nemāku teikt par "labiem darbiem", jo tik dziļi tajā visā neesmu iebraucis. Tas par ko es teicu bijz uz vakanču daudzumu mērķēts. Telekomunikācijās vispār principā neredzu nevienu vakanci (izņemot lattelecom), tas nozīmē, ka:

1. viņu nav

2. viņi paši apmāca, jo darba tirgū piedāvātie kandidāti nekam neder

3. tiek izķerti cilvēki pa taisno no augstskolām

4. slikts personālvadības līmenis uzņēmumā (kam negribas ticēt, par cik telekomunikācijās grozās liels piķis)

5. es vienkārši netrāpos un neredzu tās vakances, kad viņas ir, kur viņas ir.

Varu piekrist pilnīgi visam augstāk minētajam par to ka izglītība un darba tirgus īpaši neiet roku rokā, pieredze ir daudz svarīgāka un neatsveramāka. Ja pašam būtu motivācija iet mācīties, tad noteikti vispirms aizietu uz samērā lielu uzņēmumu un pakonsultētos vai arī izietu "praksi" kādā uzņēmumā vispirms - idealājā variantā atrast uzreiz darbu konkrētajā sfērā, jo ar to ko māca augstskolā nepietiek darba veikšanai vai arī izrādās, ka dzīvē viss notiek savādāk kā skolā, tāpēc ja tev uzreiz ir reāls piemērs, situācija, precidents, tad tu arī tēmu saproti no pareizā viedokļa un pat no "nekvalitatīvas" studiju programas vari iegūt diezgan daudz.

Tom, es laikam jau vienreiz prasīju tev, bet man interesē par ko un kur tu strādā?

Link to comment
Share on other sites

Man viens pazīstams pēc Telekomunikāciju pabeigšanas strādā vienā no mobilo sakaru operatoriem un uzrauga torņus (ja kaut kas notiek, tad no sākuma izčeko, vai nevar attālināti salabot, ja nevar, tad brauc uz turieni), maksā viņam diezgan labi, cik man teica. Vēl viens pazīstams 2. kursa students tagad strādā TELE2, dara kaut ko cieši saistītu ar profesiju (t.i. - nav zvanu centrā).

Kopumā man liekas, ka, ja tu esi top 5% students tajā programmā, tad darbu sfērā nevajadzētu būt grūti atrast.

Es pats tagad mācos tajā pašā fakultātē, bet citu programmu ("Transporta Elektronika un Telemātika"), kura ir profesionālais bakalaurs - garantēta prakse, jāmācās 4 gadi. Programmas direktors jau mums saka, ka no uzņēmumiem ir pieprasījums pēc mūsu profesijas (tagad 1. kursā ir kādi 13 cilvēki, rēķiniet, ka ceturtajā droši vien nebūs vairāk par 7), bet pagaidām nevaru to apstiprināt vai arī teikt, ka tas ir bs.

Edited by lasters
Link to comment
Share on other sites

Man šķiet, ka ir diezgan daudz cilvēku/profesiju pārstāvju, kuriem uz rokas alga ir mazāka par 1k. Arī pats salīdzinoši ilgi strādāju par algu, kas bija zem 1k. Tajā pašā laikā man ir patiess prieks, ka Gignā apgrozās tik daudzi cilvēki, kuri ik mēnesi uz rokas saņem pāris pakas. Tiešām - bez skaudības. :)

A par studiju virzieniem, Murdziņ, lai pati izdomā kārtīgi, ko grib un vēlāk nesāk mētāties no vienas studiju programmas uz citu. Praktiski jebkurā no izvēlētajiem studiju virzieniem ir iespēja tikt siltā un labi apmaksātā vietā (noteikti virs 1k). Protams, lai izbēgtu no "pēc studiju nīdēšanas" par negodīgo darba tirgu, vismaz studiju procesā jābūt gatavai urbt izvēlētajā nozarē, daudz ko apgūt pēc pašiniciatīvas. Pokuj - mārketings vai kādi citi radošie, telekomunikācijas, loģistika. Galvenais, lai pašai ir vēlme "kapāt".

Link to comment
Share on other sites

Viena mana paziņa 12. klasē un sekojošajā vasarā pati kontaktējās ar sev interesējošo nozaru pārstāvošajiem uzņēmumiem, vienojoties par neilgu prakses laiku - škiet, ka bija pāris nedēļas. Uzņēmumi bija pārsteidzoši atsaucīgi un atļāva šādu iespēju. Es patiešām nezinu, cik ļoti šāda metode dienas beigās viņai palīdzēja izvēlēties savu nākotni, bet dotajā brīdī cilvēks ir apmierināts ar savu izvēlēto karjeras virzienu.

Viens pluss ir - ja Tev nepatiks praktiskais darbs, tad Tu to pamanīsi uzreiz, nevis pēc pāris studiju gadiem, kad "dienēsi" obligātajā praksē.

Link to comment
Share on other sites

Man tāds interesants jautājums, vai vispār kāds mūsdienās zem 1k uz rokas pelna?

takš pa lielam po ko viņa studēs, alga jau paļubē būs vismaz 2k, takā nav ko satraukties ;)

Es godīgi sakot Vidzemes reģionā nezinu nevienu, kas pelnītu 1k uz rokas izņemot pilsētu mērus, t.i. mirstīgos cilvēkus labos amatos.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...