Jump to content
GIGN Forum

Referendums


HyperBoy
 Share

Recommended Posts

Apēdīšu savu cepuri, ja tiks savākts kvorums. Referenduma liktenis jau bija izlemts pēc CVK lēmuma par tautas nobalsošanas norises laiku.

Edited by vbyuer
Link to comment
Share on other sites

A, kur jēga? Kas tad mainīsies kad viņi tiks atlaisti? Labāka dzīve jau toč nebūs. Sākumā būs neliels haus un pēc tam tā pat tie paši purni tur ielīdīs atpakaļ... Tas pats, kas ar "Lietussargu revulūciju". Kalvīti atlaidām, bet ko vietā dabūjām? Godmani! Labāk ir? Viņam tas domāšanas veids ir vēl vecāks kā kalvītim...

Link to comment
Share on other sites

LOL. Citēšu

Šis būs referendums par TIESĪBĀM IEROSINĀT atlaist Saeimu, nevis par 9. Saeimas atlaišanu.

Jēga? Lai tie krāniņi zin, ka tautu pist nevar. Citādi - tak poh, mūs tāpat neviens nevar atlaist.

Iešu un balsošu PAR.

Link to comment
Share on other sites

Jēga ir tā, ka tie debīlie politiķi padomās divreiz pirms taisīs sūdus valstī, jo kurā katrā brīdī viņus no turienes var nahuj izmest. Tāda lieta liek aizdomāties.

p.s.

nu jā, tas pats ko x id teica.

Link to comment
Share on other sites

mani uztrauc tas, ka opozīcijai tagad būs iespēja borēt pensionāriem un krievvalodīgajiem par to, kā viņus apspiež un nicina. uz pensionāriem 100 % iedarbosies solījumi par pensiju reformu, kas būtu diezgan katastrofāla. uz krievvalodīgajiem nostrādās krievu skolu aizstāvji un valodas jautājums..

ņemot vērā diezgan zemu vēlētāju aktivitāti, var trūkt cilveku, kas vajadzīgajā brīdī nobalsotu pret valdības atlaišanu.

nedod dievs, pie varas tiks kreisie. varēsim medvedeva bildi pie sienas drīz kārt.

Edited by whitesnake
Link to comment
Share on other sites

Iet un balsot pret IR jēga, jo ar to tu norādi, ka esi politiski aktīvs un tas liek nākamajās vēlēšanās lielāku barjeru([teiksim, lai irosinātu saeimas atlaišanu, vajadzēs noteiktu procentu skaitu no iepriekšējām aka 100% no iepriekšējām - politiski aktīvie, un no tiem teiksim 60% ir vajadzīgi, lai ierosinātu]varbūt neprecīzi izteicos, kāds nesaprata, bet sīkākos skaidrojumos neieslīgšu.)

P.S. pats vēl nevaru izdomāt par ko balsot.

Edited by moby
Link to comment
Share on other sites

Kam šeit ir nav-jau-jēgas attieksme? Ja būtu pilngadīgs, pilnīgi noteikti piedalītos, taču tas jau nemaina to, ka līdz kvorumam parīt būs kā cūkai līdz kosmosam :)

Link to comment
Share on other sites

Pilsoņi, šodien referendums! Un laiks ir vēl līdz 22 vakarā, tātad, pat pa ceļam uz bodi pēc šmigas skrienot, var ieskriet nobalsot.

Un balsot jāiet arī tiem, kas ir "pret", jo tikai aizejot līdz turienei var nodemonstrēt savu pilsonisko aktivitāti. Sēdēt mājās uz dīvāna ir nevis "par" vai "pret", bet "man pohuj", ko pašreiz vadošie, protams, grib. Jo tikai ar tiem, kam viss pofig, var nerēķināties.

Tāpēc, neatkarīgi no sava uzskata par izlemjamo jautājumu, piecelieties un aizstagājiet līdz iecirknim - lai redz, ka ar tautu ir jārēķinās un ka tai nav viss pie dirsas.

Jo vairāk cilvēku - jo labāk. Jebkurā gadījumā.

Un lai jūs nebiedē "krievi nāk". Viņi neatnāks, jo vispirms jāveic sekojošās darbības:

1) Jāsavāc paraksti referenduma ierosināšanai

2) Jānobalso referendumā "par" Saeimas atlaišanu

3) Jāievēl jauna Saeima

Ja arī tavi nedraugi krievi spēj paveikt 1. punktu, tad tas nekas. Visiem patriotiskajiem latviešiem pēc tam ir lieliska iespēja referendumā nobalsot par to, lai tābrīža Saeima paliek savā vietā. Ja nu arī viņi tomēr ir neapmierināti, tad paliek 3. punkts, kurā atkal visiem patriotiskajiem latviešiem ir lieliskas iespējas ievēlēt jaunu un latvisku Saeimu, ar Plineriem un Urbanovičiem aiz borta. Viņiem ir daudz lielākās iespējas kaut ko panāk, pateicoties šiem "neejiet nekur" izsaukumiem, kas pieradina zvilnēt krēslā. Ir jāiet un jāpiedalās, tad arī būs viss kedās.

Un nekādas destabilizācijas valstī arī nebūs - ja regulāri 50+% tautas nav apmierināti ar Saeimu, tad tur vainīga jau ir pati Saeima. Dabosies normāli - nebūs jaunas vēlēšanas reizi 2 nedēļās.

Link to comment
Share on other sites

Ir diezgan liela iespēja, ka būšu kļūdījies, prognozējot balsotāju aktivitāti. Līdz 12:00 tautas nobalsošanā bija piedalījušies jau vairāk par 1/3 no nepieciešamā kvoruma :) Laikam būs jāatsāk skatīties TV, nebija ne jausmas par tik plašu referenduma aģitāciju.

Kavacky, lieta tāda, ka vairums Satversmes grozījumu atbalstītāju būtībā ir apolitiski un vadās pēc principa "atlaidīsim tās cūkas!", šiem balsotājiem bieži vien pat nav ne jausmas, par ko balsot ārkārtas Saeimas vēlēšanu gadījumā, lai gan jau šobrīd ir pietiekami daudz balsošanas alternatīvu, tādēļ var droši teikt, ka grozījumu nozīme ir krietni vien pārspīlēta, ko arī nekautrējas izmantot opozīcija un sīkpartijas, padarot šo par pirmspriekšvēlēšanu kampaņas elementu.

Link to comment
Share on other sites

Vispār pēdējo "gudro" diskusijas saistībā ar šo referendumu liek pašam prezidentam noraustīties, jo kā zinam Zatlers nav īsti tautā iemīļots un viņš ir bez maz vai gatavs par katru cenu izpatikt tautai un arī ja tomēr nesavāks vajadzīgo kvorumu, tad izdarīs spiedienu uz Zatlera kungu ja būs vismaz cik sapratu pusmiljons ja kļūdos labojiet "PAR", lai tomēr Zatlers pats maina šo grozījumu un dod tautai iespēju atlaist saimu, par ko tomēr es vairāk vai mazāk esmu pret, bet šinī gadījumā nav runa par manu viedokli!

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...