Jump to content
GIGN Forum

Pavāri


Liztikz*
 Share

Recommended Posts

Nu principā pelmeņu cepšana ir ļoti komplicēts process, kas prasa lielas zināšanas un iepriekšēju sagatavošanos, bet es mēģināšu simplificēt nedaudz to visu. Paņem pannu (tāds kā liels un dziļš šķīvis ar kātu, parasti melns. ir arī vāks virsū bieži vien), palaid plīti (nu ja ir elektriskā, tad var vienkārši uzspiest pogu un tad paliek riņķis sarkans uz tās pamatnes - tas nozīmē, ka ir karsts un var likt pannu virsū), ielej pannā eļļu (ir tāds dzeltens, taukains šķidrums. palīdz, lai nepiedegtu tas, ko tu cep. tikai nemēģini dzert - nav garšīgs) un pagaidi dažas minūtītes, lai panna un eļļa uzkarst. tad paņem pelmeņu paku, izpēti, kurš gals taisās vaļā, atplēs, izmet miskastē to lieko kartona gabalu un met iekšā pannā pelmeņus. tikai uzmanies lai tā karstā eļļa tev nešļakstās virsū - nav kruta. tad gaidi dažas minūtes, līdz pelmeņi paliek brūni. tas nozīmē, ka var griezt otrādāk un cept otru pusi, lai ir brūni no abām pusēm - tas, savukārt, ir kruta. tad kad ir brūni un smuki no abām pusēm, var griezt nost plīti un likt pelmeņus uz šķīvja. tikai nevajag uzreiz ēst, jo viņi ir karsti, pagaidi lai atdziest. tad ņem dakšu (ir tāds metāla ēdamrīks ar ko var uzdurt visādas lietas un ēst, nejaukt ar karoti) un liec tos pelmeņus pa vienam mutē.

Link to comment
Share on other sites

Nēesmu no tiem tizleņiem kuri māk tikai iemest gatavu pusfabrikātu mikrenē vai uztaisīt Rolton.

Māku uztaisīt praktiski visus pamatēdienus apmēram sākot no labas omletes līdz normālai porcijai ar kartupeļiem,gaļu daudz ko citu.

Uzskatu ka ēst ir jāmāk gatavot.

Nesaku ka tur jāmāk taisīt baigie 'Tiramisu',bet to galveno gan būtu jāmāk.

P.s - Nekā pret Roltoniem nav.

Ja normāli savieno ar normālu ēdienu rolton ir tieši laikā :thumbsup:

Edited by woxeN
Link to comment
Share on other sites

Vāra makaronus. Uzcepj vistas fileju sagrieztu gabaliņos (ar vienu filejas gabalu pietiek), kamēr cepas un vāras, tikmēr sagriež pusotru līdz divus tomātus un puspapriku (arī gabaliņos). Kad ir sacepusies fileja, kas ir sagriezta gabaliņos, uzlej saldo krējumu 200 ml. un piemet tomātus un parpiku. Kad tas ir izdarīts piemet klāt pannā izvārītos makaronus, pieber sāli, pieber garšvielas un pavāra pannā vēl kādu laiku. Kad tas ir izdarīts ieliek bļodiņā un ēd. -> ??? -> Profit!

Link to comment
Share on other sites

Vissgaršīgāk sanāk tā kā ES pagatavoju, Paņem kellogus un uzlej pienu, āķis ir tas, ka nevis pienā ieber kellogus ( tā kā jūs visi to darat) bet kellogiem uzlej pa virsu pienu. haa haa riitaards

Edited by doGY
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...