Jump to content
GIGN Forum

How Fa Will You Go?


Dr. Pain
 Share

Recommended Posts

Ir man viens tāds domu grauds:

"Ja valdošā kliķe vēlas, tā mūs drāž pēc sirds patikas.

Ja mēs vēlamies atriebties, tad varam drāzt tikai mūsu valsti."

Es godīgi maksāju nodokļus, nemēdzu dot policistiem kukuļus, nemaksāt par sabiedrisko utt. Taču ir daudzi cilvēki, kas nedzīvo pēc šādiem principiem, un es pat nespēju viņus vainot. No vienas puses, nemaksājot nodokļus un citādi apkrāpjot valsti, mēs esam zaudētāji ilgtermiņā - jo vairāk cilvēku krāpj valsti, jo sūdīgāk kļūst. Taču ir arī tādi, kuriem nav citas iespējas, kā arī vienkārši ir zudusi jebkāda ticība savai valstij (valdības dēļ).

Tad nu mani jautājumi:

Kad jums pienāks/ pienāca brīdis, kad sākāt/ sāksiet (vai varbūt vēlētos sākt, ja būtu tāda iespēja) apkrāpt savu valsti? Kāpēc?

Varbūt jums ir pilnīgi pie pakaļas, ko dara valdība - vienmēr esat krāpušies? Kāpēc?

Un vēl viens jautājums par mazliet citu tēmu - vai likums ir jāievēro, ja tas šķiet stulbs?

P.S. "Krāpt" tāds spēcīgs vārds, taču pašlaik nespēju citu izdomāt.

Link to comment
Share on other sites

ja nonāk tik tālu, ka ar krāpšanu jārūpējas par to, lai ir kur dzīvot un ko ēst, tad tas ir brīdis, kad to var atļauties darīt. savādāk nevajag sūdus vārīt, jo visi tie mēsli reiz dzīvē nāk atpakaļ. karma, kā saka :)

Edited by whitesnake
Link to comment
Share on other sites

Kamēr viens godīgi maksā nodokļus, tikmēr cits nemaksā, un līdz ar to tautai jau ir kāds zaudējums.Jo vairāk nemaksātāju, jo mazāk naudas, līdz ar to vairāk kas nespēj izdzīvot, un līdz ar to vēl vairāk nemaksātāju.Tas ir kā parazītisms.Jo vairāk krāpnieku, slinku kules kasītāju, vai vienkārši nabadzīgu cilvēku, jo lielāka iespēja ka parādīsies jauni un valsts grims dibenā.

Par šo tēmu es varētu romānus rakstīt, bet labāk nemaz nesākšu.

Atbildot uz tavu jautājumu: Neliela vienaldzība pret valsti man jau ir iestājusies pasen, bet tā ir ļoti mazā līmenī.Kā?Valdība un apkārtējie cilvēki an rādīja piemēru.

Edited by RaWrRr
Link to comment
Share on other sites

Godigi pasaku pēc šādiem mēsliem ko šie jampampiņi a.k.a. valdība ir sastrādājusi pa šiem gadiem zūd ticība , ka šī nauda noplūdīs pie pensiju izmaksām , algām , ceļu uzlabošanai , nevis šo pabiru bankas konta stāvokļa uzlabošanai!

Skatoties viņu gada deklarācijas smiekli nāk , ka viņiem pašiem nav kauns.

Link to comment
Share on other sites

Personīgi es visu nodokļus maksāju un pagaidām nav nepieciešamības tur afigena sākt šos nodokļus nemaksāt.

Tomēr citās nozarēs bez kaut kāda veida krāpšanas vienkārši neizvilkt, jo brīžiem valsts nodokļu politika pati spiež izvēlēties lētākus variantus. Īsts piemērs tehnikām pirkt kreiso dīzeļdegvielu. Ekonomiskais stāvoklis valsti ir novedis līdz tam, ka nav naudas lai sāktu kādu vērienīgu projektu ceļu būves nozarē. Tas nozīmē, ka tie uzņēmēji, kas darbojas šajā nozarē sēž bez darba un maksā līzingus vai kredītus par iegādātajām tehnikām, šajā gadījumā kreisā dīzeļdegviela tām tehnikām kas vismaz kaut ko dara var atsist kādu latu atpakaļ. Šādu rīcību pilnībā atbalstu un nenosodu, jo valstij kā tādai labāk nekļūs jā kārtējais uzņēmums paziņos par savu maksātnespēju.

Link to comment
Share on other sites

LAVRx, viņi nevar ņemt kreiso degvielu, jo viņiem tādas lietas ir jādeklarē, lai pēc tam iegūtu nodokļu atvieglojumus.

ā, ja pa tēmu, tad es sab.transportā, manuprāt, esmu braucis pa zaķi kādas 3x mūžā, kad patiešām nebija naudas, ko samaksāt; zagt nemēdzu, kā arī visādi citādi apkrāpt nevienu nevēlos. Tāda vienaldzības robeža mani, es domāju, neskars.

Edited by traktorists^
Link to comment
Share on other sites

Visur kur esmu rukaajis,minimalo devu no nodokljiem esmu maksajis,bet pareejo es labak sev pievacu nekaa baroju valdiiibu ar saviem nodokljiem!Un jo talaak,jo mazak gribaas maksaat,jo vnk mani smagi apisiiis tapat,kad bus nepiecieshama valsts kompensacijas!

Link to comment
Share on other sites

Nu GoodMan - tevi tochna appisis, kad bus nepieciehama valsts kompensacija, jo tu jau neko neesi maksajis.

Ta luk ir... No vienas puses nodoklus cilvekiem negribas maksat, bet no otras puses kliedz, ka samazina pensijas, algas un pabalstus.

No vienas puses kliedz, ka valdiba appish, bet no otras ievel Sleseru par Rigas meru. Kur logika? Vai pie ta Sleseru vainot, vai tomer tadus gurdos nodoklu nemaksatajus. O JA! Es varetu droshi uzdirst GoodMan, ka vinsh ir prosta 83% pelekas masas, kas vispar neko nesaprot un kuru riciba ir tieshi novedusi valsti tur, kur ta tagad ir. Nekas personigs, bet ta nu tas diemzhel ir.

Par likuma parkapshanu? Ja - biezhi braucu sabiedriskaja bez biletes. Sods ir 5Ls laikam. Kabata turu vismaz 10Ls katram gadijumam. Atrumu ari biezhi parsniedzu, bet kukulus mentiem nedodu, jo neredzu taja jegu. Galu gala - no ta neviens neko neiemacas, ne?!

Viss...

Beefs

Link to comment
Share on other sites

nu teiksim tā tīri teorētiski, ja visi cilvēki būti racionāli, neviens nemaksātu nodokļus, ja viņi zināti, ka visi pārējie maksā: cilvēks iegūst visus sabiedriskos labumus, ko apmaksā no iedzīvotāju nodokļiem, kā arī iegūst vēl to naudiņu, ko nesamaksā nodokļos. tas triks ir, lai tā izvēle nemaksāt nodokļus būtu tik riskaina, ka kopējais labums, ko no tā iegūst ir mazāks, kā maksājot nodokļus. un, vot, šeit šajā vietā Latvija izskatās, ka pieklibo, ja būtu kārtīga sistēma, tad racionāli cilvēki tādējādi arī maksātu nodokļus, jo būtu liela iespēja dabūt sodu. tas tā tīri no elementāras game theory lauciņa, slinkums tagad diagramu uzzīmēt :)

Link to comment
Share on other sites

Sāku krāpties (vismaz censties) laikam tad, kad sākās tā straujā inflācija. Tagad jau grūti vairs atcerēties kad tieši tas bija pēc visas šīs notikumu jūras. Daru to tāpēc, ka cenas visam, manuprāt, ir pārvērtētas. Nodokļi ir pārāk lieli salīdzinājumā ar to ko saņemam par tiem pretī. Vairāk kā 50% algas atdot valstij, tas nav nopietni. Šie secinājumi man radās paskatoties uz citām valstīm. :hm:

Link to comment
Share on other sites

Tieši tā SvaX, kuras valstis tad Tu esi apskatījis? Vai zini, cik Zviedriem aiziet nodokļos? Protams, tur arī sociālie jautājumi ir perfekti sakāroti, jo tāda lieta kā bomži faktiski šiem nav. Ar uzņēmējdarbību tur ar nav jēgas nodarboties - progresīvie nodokļi..

Runājot par mūsu situāciju, lai gan neesmu pilngadīgs, esmu paspējis pastrādāt - viss ar līgumiem un pārējiem `bonusiņiem`. Nekādā gadījumā necenšos valsti apkrāpt, apzinos, ka pašam tas ilgtermiņā var nākt par ļaunu, diezgan bēdīgi apzināties, ka vienaudži ir diezgan stulbi un neizglītoti šajā ziņā - lielās, kā, kur, kaut ko nošmaucis, turklāt par pašreizējo situāciju to vien kā `krīze` prot pateikt.

hah. garš monologs.

Kas attiecas uz to robežu. Uzskatu, ka tā ir tad, kad nevar nomaksāt komunālos un nodrošināt sev ēdienu + medicīnu. Vasts jau ir vainīga, ka šie nodokļu jautājumi ir nesakārtoti, ka VID's to vien dara, kā drāž vidējos uzņēmumus, bet lielajiem neķeras klāt. ( Labs darbs šķēle ).

Vispār tas viss nodokļu sūds ir arī balstīts uz to, cik vadošā iekārta ir godīgā - teiksim tādi uzņēmumi kā "Arčers" - logu firma, "Binders" - ceļa būve, tiek pie valsts pasūtījumiem regulāri ( Jau atkal uzsva Šķēlem ), bet mazajiem uzņēmumiem tajās nozarēs ir jācieš.

Un ko galā varētu teikt - Good men, un co, atcerieties, nozogot no valsts kaut vienu kapeiku, Jūs nevarat vēlāk dirst, ka tur augšā sēž zagļi, jo paši vien esat tādi. Viens piemērs, ko man reiz teica - "Sētnieks, kurš no valsts nozog slotu ir tāds pats zaglis kā deputāts, kurš uzceļ sev māju par valsts naudu - savā veidā sētnieks ir akceptējis, ka zagt ir ok." Un te nu atliek tikai gaidīt, kā paaudzēm mainoties, mainīsies arī cilvēku ieradumi.

EDIT: un vispār, ko Jūs gaidat? Atnāks jauns princis baltā vienradzī un sāks vadīt valsti, Jūs uzreiz nodokļus maksāsiet un viss būs ok?

Link to comment
Share on other sites

Krāpt savu valsti=krāpt sevi.

Link to comment
Share on other sites

Ak, jel, tikai ne pie skaitļiem :ermm: Es to nebiju domājis tā, ka tagad citur ir mazāki vai lielāki nodokļi kā pie mums. Eiropa pārsvarā varētu but līdzīgi, saku varētu būt, jo nesmu tik pārliecināts. Es biju domājis to, ko mēs saņemam pretī salīdzinājuma ar citiem. Vai braucot pa tādiem ceļiem, saņemot tādas pensijas un veselības aprūpi kā tagad, mums valstij ir tik daudz jāmaksā?

Es jau nesaku ka es lepojos, ka kādreiz pamēģinu par kaut ko nesamaksāt, vienkārši tāda ir šī topika tēma.

Link to comment
Share on other sites

manas domas šajā jautājumā ir neskaidras, droši vien tāpēc, ka par to neesmu domājis, bet enivei - vadītos pēc iespējām. Ja nebūtu iespējas dzīvot/eksistēt nekrāpjot valsti, tad to, protams, darītu. Ja būtu izvēle, tad arī par to domātu. Patlaban viss ir kārtībā.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...