Jump to content
GIGN Forum

Geocaching


Dievs.
 Share

Recommended Posts

Vienu dienu pozīstams cilveks pastāstija par speli Geocaching. (http://Geocaching.com)

Majas lapa ir loti lena, un gruti kautko tur atrast bet ja cilvekam ir smadzenes tad atri vien piesausies.

Par pasu speli.

Tatad cilveki pa visu Latviju, Pasauli ir izvietojusi punktus (kurus tu vari atrast Geocaching majaslapa, karte adzimeti.) Sajos punktos ir novietota kastīte (Palsmasas, koka, vienkars fotofilminas kasatite) saja kastite ir lapina vai blocins un pildspalva vai zimulis. Si te kastite ir jatrod, punkti atrodas visdazadakajas vietas izcirtumos, vecas rupnicas, alas, mezos, pilsetas un pat udeni.Var gadities ka bus jalien kada cauruma vai jarapjas. Atrast nav viegli jo ir diezgan labi pasleptas (Lai tas kas nepiedalas spele nejausi neuziet kastiti un neiznicina, nesaboja.) Meklet vis forsak no savas pieredzes varu ieteikt doties ar riteni bet ir punkti kur var doties ar moci, kajam (Kas nav talu no majam). Loti noder navigacija, tad ir izzi atrast, ta ka man tadas nav es izteiku bez tas. Bet kam ir drosi majas lapa var nokachat geocahing.com karit ar punktiem.

Kas jadara ja atrodi kasti?

Tad uzsit sev pa plecu!

Atverot kastiti taja noteikti bus visadas mantas (Karts/is, kalendarits,gredzentins utt. mosh kada naudina) Ko ir atstajusi citi cilveki. Noteikums ir pa visam vienkārš JA KAUTKO PANEM NO KASTITES TAD NOTEIKTI KAUTKO IELIEC VIETA. Un noteikti pieraksties blocina ka tu te esi bijis. Un neaizmirsti paslept kastiti taja pasa vieta kur atradi.

Si spele ir domata ja tu brauka ar riteni bezjega tagad tam paradas jega :khehehe:

:thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

man vairāki draugi jau kādu laiku regulāri ar šo nodarbojas, atraduši jau ntos punktus, bijušajās raķešu bāzēs 3 stāvus zem zemes esot riktīgi interesanti meklēt :D

zinu, ka ir punkts zem gaisa tilta, bet tur nevar tikt klāt, ja nav climbing ekipējuma. Lai izjustu īsto fīlingu šitai štellei ir jābūt mašīnai un dažnedažādam ekipējumam, tie def punkti atsūkā.

Link to comment
Share on other sites

Vispār šī štelle ir jau diezgan sen. Atceros vēl man daži draugi arī gāja meklēt visādus tos punktus. Tieši par to arī viņi muldēja, ka kkāda raķešu bāzē kkas esot utt.

Bet nu ok. Lieta ta inderesanta, ja tev patīk piedzīvojumi un nedaudz arī spriedze.

Bet vsp baigi jokaini. Kā gadās, ka visi cilvēki ir tik normāli, ka arī atsāj vietā kko un nenogopī?

Link to comment
Share on other sites

Bet nu ok. Lieta ta inderesanta, ja tev patīk piedzīvojumi un nedaudz arī spriedze.

Bet vsp baigi jokaini. Kā gadās, ka visi cilvēki ir tik normāli, ka arī atsāj vietā kko un nenogopī?

ir arī tādi kas izjauc punktu visu nozogot ;) īsti viņu filozofiju to darot neizprotu, bet nu ok, stulbeņus jau arī vajag pasaulē :D

bet būtībā tas ir retums, jo nemaz tik viegli atrast to kastīti nevar, opuls daunis(gign cs spēlētājs) pie Vangažu(laikam) tilta 5h čakarējās, kamēr atrada. Tur jābūt nereālam stulbenim, lai tērētu laiku meklējot un nozogot geopunktu, kurā tāpat nekā vērtīga nav :slap::D

Link to comment
Share on other sites

esmu atradis pa visu jūrmalu. un ja parādās kāds jauns arī to atrodu dažreiz kad darīt nav ko braukājam ar čaļiem meklēt , tīri interesanti kad atrodas kautkādos torņos vai pamestās mājās :) parasti kautko atrodu , tagad pie manis ir Travel Bug (speciāls piekariņš šai spēlei) tagad jāmeklē kur nolikt atpakaļ. hmm par gopošanu nu jā tā jau ir , bet tie kas tiešām meklē parasti ir normāli cilvēki kas par to arī interesējas. vienreiz nebija ko atstāt , ieliku 1Ls bet to droši vien kāds nogopoja :)

Link to comment
Share on other sites

nu jā bet patīk kautko atstāt un paņemt :) pagaidām foršākā vieta kur esmu atradis cachu ir jūrā uz nogrimuša kuģa atliekas , jaunķemeros/ķemeros itkā rakstīts 150m no krasta bet reāli es varēju aiziet tā , ka jāpeld kādi 10-15 metri , negribējās jau kāpt uz sarūsējoša kuģa bet nu.... :)

Link to comment
Share on other sites

es zinu, ka man pāris draugi ar to aktīvi nodarbojās, kādus simts vai cik tur īsti neatceros ir jau atraduši. īstenībā arī gribētos to pamēģināt, bet es domāju, ka to moš pēc kādiem pāris gadiņiem :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Pagaidām ar Wormiju ņemam cashus dodoties kādā izbraukumā ārpus Rīgas (piemēram, dodoties uz GIGN pasākumu paņēmām 2us Bauskā), jo tiešām interesanti ir apskatīt jaunas vietas, redzēt un pabūt tur, kur nav būts.

LV gan daudzi cashu licēji, manuprāt, neapzinās geocashing domu un sagrūž jaunos cashus visādās miskastes vietās, bet tas nu tā...

Jebkurā gadījumā, interesanti un var padarīt ieplānoto ceļojumu feināku! ;)

post-1032-1251487763_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Es ar draugu biju aizlaidis ar rikukiem uz Marupi 20 km tur kautkada izcirtuma pie soseja preti ezeram atradam pec 1h ilgas meklesanas, parakstijamies un ielikam kautkadu vizitkarit :D Mosh velak iemetisu bildi.

Vel ir chipa tadi dubult uzdevumi kur atrodot pirmo punktu tur bus uzdevums kura atrisinajums bus piemeram otra punkta kordinates. (Ceru ka sapratat)

Un ja es varu piekrist ka cilveki daudzi isti nesaprot domu sim visam pasakumam.

A vel bija veca kurtuve (Milziga veca maja) bet kastiti neatradam, visus caurums izmeklejam kadu 1 h meklejam nu nebija, ir aizdomas ka kads ir panemis, jo loti tuvu dzivojamajam ekam atradas ta veca kurtuve. Bija jalien caur izsistu caurumu aizmuretajas durvis LOL

Bijam vel uz 2 punktiem un tur ari neatradam, bet liekas ka tu ari nemaz vairs nebija. :(

Mosh kads zin vai free members var ielikt punktu vai tikai premium lietotajs?

Sanak ka esmu tikai vienu punktu atradis lmfao Neka srit brauksu meklet uz Ramava spusi tur toch kadam punktam jabut.

Edited by Dievs.
Link to comment
Share on other sites

ir ir tādi āķīgie, ir viens mežparkā, punktā tu atrodi skrūves atslēgu ar kuru pēc tam jādodas uz vienu stabu, kur atskrūvē un izvelc trepes(bez trepēm not a chance tikt), uzkāp un paņem kastīti, protams es to tā uz ātro rakstu, bet būtībā, kad tā atslēga tika atrasta visiem bija ''wtf?'' :D nācās hintus ņemt talkā :)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...