Jump to content
GIGN Forum

Pickup Pamācība


cucinjshs
 Share

Recommended Posts

Šajā pamācībā ir parādīts gandrīz viss, kas saistīts ar Pickupiem, tā, lai to saprastu katrs idiots. Tā kā pats vairs pickupus nespēlēju, tad man reāli pajāt, ka viss pickup kanāls tiks pārpildīts ar sīkiem letiņu pokemoniem. Pamācības autors esmu es pats (cucinjshs) un mans bijušais klana biedrs Same. Lūdzu vismaz pieklājības pēc, pārpublicējot pamācību, norādīt mūs kā autorus.

Pirms Tu sāc spēli:

  • Tev ir jāmāk rakstīt, lasīt, runāt un saprast angļu valodu! Ja nemāki, tad ir pēdējais laiks sākt mācīties, bet gan jau neviens nav tāds daunis, kas vispār neko nesaprot.
  • Tev ir jāpazīst visi spēles personāži (to ieroči un pielietojums), tu nedrīksti domāt, ka spiegs pārvērtīsies par pasaules dārgāko mauku (kas nemaz nebūtu slikti).
  • Tev jāzina visas oficiālās mapes - cp_granary, cp_badlands, cp_obscure_alphafinal, cp_freight, cp_gullywash, cp_fastlane, cp_yukon_final, cp_well - kā arī jau laicīgi tās ir jālejupielādē (to varat izdarīt ŠEIT).
  • Spēlei ir jābūt spēlētai vismaz 20 stundas, lai varētu piedalīties pickup`os, tāpēc neslinkojiet!
  • Tev ir jābūt IRC klientam. Es personīgi iesaku NetTalk (to varat lejupielādēt ŠEIT), jo tas patērē maz resursu un turklāt ir bezmaksas atšķirībā no mIRC.
  • Tev ir jābūt ieinstalētam visjaunākajam Ventrilo (to varat lejupielādēt ŠEIT)
Tagad pats lielākais čakars:

Kad esi NetTalk`ā, spied kreisajā augšējā stūrī uz pogas New, un aizpildi visu pēc dotā parauga:

x3y4hu2y72our2b9jaw.jpg

Tad spied Next un aizpildi ailes tā kā tas ir rādīts parugā:

s9la29f1jg6affpyuzco.jpg

Atkal spied Next un tad Complete.

Kad beidzot esi iegājis QuakeNet serverī, tev pirmkārt ir jāautorizējas. To var izdarīt, rakstot "/msg q hello tavs@epasts tavs@epasts":

jlcrns7hg9f9q7ir85fm.jpg

Dažu minūšu laikā uz tavu e-pastu atnāks instrukcija, kā dabūt paroli. Kad esi dabūjis paroli, QuakeNet serverī raskti "/msg [email protected] AUTH TavsUserID TavaParole":

p6jn79vjqxe7uz92r60l.jpg

Tagad tev vajadzētu būt veiksmīgi autorizētam QuakeNet serverī, bet, ja vien tu negribi katru reizi, slēdzot iekšā NetTalk atkārtot šo čakaru, tev ir jāuzstāda automātiskā autorizēšanās. To daram šādi - kad esam pievienojušies QuakeNet serverim, kreisajā augšējā pusē spiežam pogu Properties, divreiz uzspiežam Next un aizpildam tukšo vietu tā kā tas parādīts paraugā:

df11diurr6qj7w641b6.jpg

Pēc šīs darbības jūs ne tikai automātiski tiksiet autorizēti pēc pievienošanās serverim, bet arī automātiski pievienosieties Pickup kanālam (manuāli to var izdarīt rakstot "/join #mpuktf2.pickup").

Tagad nedaudz atstāsim NetTalk mierā un pievērsīsimies Ventrilo. Kad esi pirmo reizi ieslēdzis Ventrilo, tev pirmkārt ir jāievada savs niks (ievadi tādu pašu niku, kāds tev ir NetTalk'ā):

npgqy9fgy814jblkih4l.jpg

07sj0es85bl734ddjay.jpg

Kad esi to izdarījis tev ir jāpievieno pickup serveris serveru listei:

kbr89rpd19w5rrl6928y.jpg

Aizpildi visu kā tas parādīts paraugā (pie Nr.1 tev ir jāuzspiež poga New un jāieraksta servera nosaukums pēc savas izvēles, piemēram, Pickup):

td5eug0qd9tjjjbxauc.jpg

Kad esi izdarījis arī to, tev ir jāuzstāda poga, kuru piespiežot, tu runāsi Ventrilo:

hm2o282trt4l59urgm1i.jpg

Es iesaku izvēlēties pogu B, jo tā spēlē netiek lietota, turklāt tā arī ir diezgan ērti izvietota:

zbgrtvrcyu6zfajh365.jpg

Tagad droši varam pievienoties Pickup serverim.

Lai uzsāktu spēli:

Esot pickup kanālā, raksti "!status" (bez pēdiņām), pēc tā vajadzētu parādīties līdzīgai tabuliņai:

f4d7dvsdluessxfw1n6.jpg

x nozīmē to, cik brīvas vietas ir palikušas pickupā (dotajā attēlā ir palikušas četras "parastās" vietas un viena medic vieta)

Ja redzi, ka pie Gather ir kāds x raksti "!add" un tu tiksi pievienots pickupam.

Ja Tu zini, ka nevarēsi spēlēt raksti "!del".

Raksti "!map MapesNosaukums", lai nobalsotu par mapi, kuru gribi spēlēt.

Kad savācas 12 spēlētāji Pickup`s sākas, Tu saņemsi privātu ziņu ar servera adresi un paroli, kā arī būs norādīts, kurā komandā tu esi, tomēr es neiesaku gaidīt šo privāto ziņu, jo tā tu tikai zaudē laiku un iespējams, tad, kad būsi pievienojies serverim, tu nevarēsi spēlēt ar savu mīļāko klasi, tāpēc, kad pickup's ir sācies gaidi šādu tabuliņu:

rhexihk6nfkzfgnfc4pa.jpg

1. - Tev ir Jāatrod kurā komandā Tu esi.

2. - Tev ir jāiegaumē, kurā Ventrilo serverī Tu esi.

3. - Nokopē tekstu, kuru tev vajadzēs ierakstīt TF2 konsolē (dotajā paraugā tas ir "connect 85.236.101.186:27715 ; password tf2pickup")

Kad esi to izdarījis, piekonektējies Pickup serverim ventrilo un atrodi pareizo kanālu (piemēram šajā gadījumā bija jāatrod Server 4):

tgvw6ptjreq2ni03xhtp.jpg

Kad esi atradis pareizo kanālu, Tev ir jāpievienojas arī pareizajai komandai!

Kopš brīža, kad saņem IP adreses, Tev ir 5 minūtes laika, lai pievienotos Ventrilo un TF2 serveriem.

Ja Pickup ir sācies, un Tu nepaspēji uzrakstīt !del, jo Tu nevari spēlēt, Tev ir jāatrod aizvietotājs. Ieej NetTalk kanālā #mpuktf2.pickup un pāris reizes ieraksti "NEED SUB", ja kāds atbild, iedod viņam privātajā čatā tf2/ventrilo/komandas info.

Spēles laikā:

  • Mediķu limits: 1, Demoman limits: 1, Klašu limits: 2.
  • Pārsvarā sastāvi ir šādi: 1 medic , 1 demo , 1 soldier, 2 scout , 1 soldier/heavy.
  • Nemaini klasi spēles laikā, nesaskaņojot to ar komandu!
  • Atceries ieiet Ventrilo pareizajā serverī un pareizajā komandā!
  • Ventrilo IP ir viena, bet tur ir sadalīts pa serveriem, kur katra komanda runā (nerunā spēlē!)
  • Lieto vienādus vārdus IRC/Ventrilo/TF2 .
  • Nepamet spēli pirms tās beigām, ja tu pamet atrodi aizvietotāju!
Noteikumi par ko neivērošanu dod BANUS:
  • Tev ir jāieiet Ventrilo serverī un TF2 serverī 5 minūšu laikā!
  • Pametot serveri pirms Pickup'a beigām!
  • Pārsniedzot klases limitu!
  • Neesot ventrilo!
  • Runājot citās valodās, esot spēlē (obligāti jārunā angliski)!
  • Neesot vienādiem vārdiem IRC/Ventrilo/TF2!
Neievērojot noteikumus, Tu iegūsi BAN no 1 dienas līdz vairākām nedēļām!
Link to comment
Share on other sites

Nu galvenais, lai var saprast, ka tas esi tu. Tavā gadījumā tā niku atšķirība nav nekāda trakā, bet ir tādi 1337 purni, kas nikus izvēlas vienkārši randomā, un tad fig tu sapratīsi, kurš bija pierakstījies kā mediķis, kurš neatnāca uz pikapu vai kurš visu laiku spamo ventrilo savā utaino valodā.

Link to comment
Share on other sites

Papildinot pirmo postu:

Pickups ir pussolis tuvāk kaut kam līdzīgam CW. Tu uzzini pamatus taktikām, pozīcijām un komandas spēlei. Lieliska iespēja atsvaidzināt vai uzlabot angļu valodas prasmes, ja spēle interesē augstākā līmenī nekā tikai publiskajā, šī ir ļoti laba vieta, lai iesāktu.

Officiālie multiplay pickup noteikumi šeit

Mazliet neprecīza informācija - demo/medic/pyro limits 1. The Sandman ( beisbola nūja ar bumbiņu ) - aizliegts. FaN ( Force-A-Nature ) ir limitēts uz 1 katrā komandā. Ja tev ir vēlme spēlēt ar FaN tev ir jāsarunā ar savu komandas skautu, ka tiešu tu ņemsi to ieroci. Pārējie ieroči ir atļauti. Soldier/Demo ieroči pagaidām atļauti ir pilnīgi visi, bet es ieteiktu pa retam ieskatīties noteikumos, jo tas var drīz vien mainīties.

Tad vēl pastāv arī tā saucamais Otrais Pickups ( #mpuktf2.pickup2 ), kurā spēlēt iespējams tikai tiekot uzaicinātam. Spēles līmenis tur ir salīdzinoši augstāks nekā parastajā, publiskajā pickupā. Regulāri komunicējot pickupu laikā, iepazīstot cilvēkus, atrodot i-neta čomus ir liela iespēja tur tikt uzaicinātam. Tur noteikumi ir samērā līdzīgi šiem ar dažiem papildinājumiem:

Obligāti ir jākomunicē, regulāri spēlējot neapmierinoši ir liela iespēja tikt brīdinātam un pat izdzēstam no uzaicināto saraksta.

Personīgi es ieteiktu, sākot spēlēt pickupus, sākumā paskatīties spēli spectatoros vai lejuplādēt kādu 6v6 demo, lai apskatītu spēles dinamiku, pozīcijas un aptuveno izkārtojumu, lai mazliet iejustos spēlē. Cilvēki nav akli un viņi noteikti redzēs, ka jūs nekad neesat spēlējuši. Samērā vieglākā klase pickupos ir skauts, kam seko soldiers. Tie neprasa samērā lielu sagatavotību, turpretī demomanam ir ļoti svarīgi stickie jumpi, bet mediķim svarīgi ir zināt ko, kādā secībā un kad ārstēt, ūberot u.t.t.

Veiksmi! ^_^

Edited by DominiX
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...