Jump to content
GIGN Forum

Velodiena Kuldīgā


Garsho alus
 Share

Recommended Posts

Reģistrēties iespējams interneta mājas lapā http://velo.kuldiga.lv. Reģistrēties var gan dienas, gan nakts braucienam.

22.maijā Kuldīgā jau trešo reizi akcijas ?Eiropa. Holande. Kuldīga. Domā zaļi!? laikā notiks velodiena, kuras mērķis ir veicināt riteņbraukšanas kultūru un zaļo domāšanu Latvijā.

Piedalīties pasākumā tiek aicināts ikviens Latvijas iedzīvotājs, īpaši ģimenes ar bērniem.

Velodienu organizē Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecība Latvijā, Nīderlandes vēstniecība Latvijā, Kuldīgas novada Dome un SIA ?Velokurjers?. Pasākumu atbalsta Zviedrijas vēstniecība Latvijā.

Velodienai Kuldīgā izvēlēti trīs garumu maršruti ? Pelču, Snēpeles un Vilgāles virzienā. Maršrutu garums ir no 15-45 kilometriem ar pieturas punktiem Kuldīgas un tās apkārtnes skaistākajās vietās. Dalībnieku reģistrācija pasākuma dienā sāksies plkst.9.30 Kuldīgas Rātslaukumā. Plkst.11.00 velodiena tiks atklāta ar pasākumu atbalstītāju uzrunām. Brauciens notiks no plkst.11.30 līdz plkst.16.00. Šogad ikviens pasākuma dalībnieks aicināts piedalīties unikālā aktivitātē, uzstādot Baltijas rekordu ?Lielākais velosipēdu zvaniņu koris?. Visas pasākuma dienas laikā Kuldīgas vecpilsētā notiks dažādi kultūras un atpūtas pasākumi.

Jau otro gadu interesentiem tiek piedāvāts arī atraktīvs nakts velobrauciens pa Kuldīgas apkārtni. Nakts velobrauciens sāksies plkst.23.00 Rātslaukumā.

Pērn Kuldīgā šajā akcijā piedalījās vairāk nekā 800 zaļi domājošu cilvēku, viņu vidū bija arī ministri, ārvalstu vēstnieki, pašvaldību vadītāji, sportisti un uzņēmēji. Šogad plānots, ka pasākumā piedalīsies vairāk nekā 1000 dalībnieku. Par ?Velodienas Kuldīgā? vēstnieku izraudzīts žurnālists Sandijs Semjonovs.

Pirmie 800 velobrauciena dalībnieki, kas būs pasākuma mājas lapā iepriekš reģistrējušies braucienam, saņems velodienas krekliņu un maršruta aprakstu. Bērni līdz 12 gadu vecumam braucienā var piedalīties tikai ar ķiverēm un vecāku pavadībā.

Avots: http://velo.kuldiga.lv

post-20359-1272963190_thumb.jpg

Edited by Garsho alus
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...