Jump to content
GIGN Forum

Tehnikums


hubis
 Share

Recommended Posts

Tātad, vēršos pie jums pēc palīdzības.

Man ir doma iet mācīties par kaut kādu žurnālistu, redaktoru or smth. Vienkārši jūtu, ka tas man varētu padoties un, ka es būšu uz Tu ar tādām lietām. Uz augstāko man velk/nevelk, īsti nevaru saprast, bet visticemāk, ka vēlāk jau vajadzētu, lai kaut kur izsistos, bet uz doto momentu meklēju kādu tehnikumu, kur varētu iet mācīties saistībā ar kko tādu. Un vienalga kur atrodas, galvenais, ka Latvijā.

Būtu labi, ja iedotu arī kādu adresīti ar doto tehnikumu.

Tik bez visādiem tur tizliem jokiem.

Edited by hubis
Link to comment
Share on other sites

Mācīties žurnālistos u.t.t. nav ne mazākās jēgas. Katru gadu LU absolvē aptuveni 100 jauno žurnālistu, tātad, katru gadu iznāk vismaz 100 tavu konkurentu, kuriem izglītība tāpat ir labāka par tevi. Turklāt žurnālistika ir tā joma, kur izglītība nav noteicošais- paskaties, cik daudziem no, piemēram, Dienas rakstošā sastāva, ir izglītība žurnālistikā.. . Ja vēlies to darīt- uzmācies redakcijām ar savu darbu, ja paveicas, tevi publicēs. Ja paveicas arī tālāk- tevi paņems ārštatā. Ja pavisam paveicas- dabūsi ar laiku štata vietu.

P.S.

Neko dižu ar to nenopelnīsi, sākumā jau nu noteikti.

P.S.2.

Link to comment
Share on other sites

Ja ir tā, kā bReeTz saka un visticemāk tā ir, tad nu ko tādu labu iesakat? Nu vienkārši iesakat kādu atalgotu, pieprasītu, kur arī var darbu dabūt bez augstākās profesiju. Tagad neiet runa, kas interesē man kas nē, vienkārši sastādīšu sarakstiņu un iespējams izvēlēšos sev piemērotāko.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc baidies no augstākās izglītības?

Princips jau ir tāds, ka augstākā izglītība ir liels pluss, taču, vismaz žurnālistikā, var iztikt arī bez tās (ja ir talants, prasmes un vēlme, kā arī pacietība). Nākamais- ja interesē fotogrāfēšana (un sanāk arī) un ir iespējams ieguldīt visai palielu naudu tehnikā, tad var sisties kā fotogrāfs. Galu galā, lai savu biznesu bīdītu, nekādu augstāko izglītību iegūt nav nepieciešams..

Link to comment
Share on other sites

Jā, fotogrāfēšana mani interesē, vismaz agrāk. Baidīties, kā nebaidos no tās augstākās, bet nu es jūtu, ka neesmu domāts priekš tā, kaut arī laikam būs vien jāiet uz augstāko, jo profesijas, kuras var apgūt tehnikumos man baigi teikšu nesaista - metinātāji, atslēdznieki un traļi vaļi. Cik saprotu tavs viedoklis miskastē nav metams, tad tomēr gaidu no tevis kādu sarakstiņu ar kādām labāk profesijām.

Link to comment
Share on other sites

Ja "rubī fišku", tad var mierīgi bez izglītības iztikt. Māsa savu mūžu nav studējusi neko, kas ir saistīts ar uzņēmējdarbību, bet savu somu biznesu bīda par visiem 100.. Piemēru tādu ir daudz, vajag tikai gribēt un darīt.. Nosauc man vienu lietu, ko nevar apgūt patstāvīgi no uzņēmējdarbības kursa? Studēt tikai papīra pēc- lieki izdirsts laiks un resursi..

Link to comment
Share on other sites

Ja esmu pareizi tevi sapratis un tu šobrīd mācies pamatskolā, tad iesaku atslābt. Ja pašam īsti nav ne jausmas, ko gribi darīt, tad iešana kaut kādā sīkā specialitātē pēc citu ieteikumiem diez vai tev beigsies sevišķi labi.

Galvenais jautājums - kādēļ, tavuprāt, augstākā izglītība nav priekš tevis?

Link to comment
Share on other sites

īstenībā tagad apdomāju tādu lietu, kā Informācijas tehnoloģiju speciālisti, žurnalistika, loģistikas specialists un laikam iešu uz augstāko, jo tagad bez tās itin nekur.

Un nē, videnē nepalikšu, labāk apgūšu kādu blakus profesiju, lai varētu apmaksāt par augstāko or smth un arī videnēs māca daudz liekas šteles, kuras nahuj nav vajadzīgas.

EDIT: Pieņemsim, ka es ietu par žurnālistu/redaktoru or smth. augstskolā vēlāk. Ko tieši sakat par to profesiju, atalgojums ir? Un darba piedāvājumi?

Edited by hubis
Link to comment
Share on other sites

Sākumā atalgojums ir reti sūdīgs. Ārštatnieks- žurnālists var samierināties ar saviem 200 latiem mēnesī. Redaktoru tev pēc augstskolas neviens nepiedāvās. Ja skatamies tālāk- lai tiktu darbā, ļoti daudz kas atkarīgs no sakariem, tomēr 90% mediju ir privātie kas darbā ņem to, ko vēlas... + konkurence ir diezgan mežonīga, pirms 2 gadiem SA uz ārštata žurnālista vietu kandidēja 12 cilvēki. Ja vēl ņem vērā to, kādos daudzumos augstskolas katru gadu izlaiž jaunos "speciālistus"..

Link to comment
Share on other sites

http://www.prakse.lv/consultative/advice/id/148

Jopt, noderēja un kā vēl. Neteiksim, ka tas man tur atturēja, bet vairs neliekas tik brīnišķīga profesija. Kaut vai esmu pārliecināts, ka tur daudz kas ir pārspīlēts, pat ļoti, bet nu sava taisnība arī ir.

Link to comment
Share on other sites

rsu

Šis ir ko es pats apgūstu. Ceru, ka neesmu iegrābies, jo pašam interesē.

Nu izklausās diezgan iespaidīgi. Bet vai tā profesija ir pieprasīta? Un cik ilgi jāmācās tev par šito spečuku. :/ Lai domātu par augstskolu man vēl ir laika daudz, viss priekšā, bet nu Multimediju-komunikacija diezgan ieinteresēja.

Edited by hubis
Link to comment
Share on other sites

3 gadi jāmācās. Nu mums jau stāsta, ka pieprasījums būs... ( :D ) Par LV šaubos, bet tā kā visa teorija ir teju angļu valodā, domāju, ka mūs sagatavo tā, lai varam labi strādāt ārzemēs. Man patīk šis, jo tas ir savienojums starp žurnālistiem, SA speciālistiem, un tur vēl kaut ko :D aprakstā rakstīts.

ā jā, pēc tam ir doma mācīties maģistru - Sociālo antropoloģiju.

EDĪTE: Vai kā, lekcijas ir latviešu valodā, bet mājasdarbos literatūra ir teju visa angļu valodā. Priekšmeti, kurus skatījās šogad - ang val un lat val. iespējams ar laiku kaut kas mainīsies. Tur starp citu visu var izlasīt.

Edited by AmE
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...