Jump to content
GIGN Forum

Skriešana


laucinieks
 Share

Recommended Posts

Neiedziļinoties īpaši detaļās, centies izvairīties no taukainiem ēdieniem un neveselīgās paikas (čipsi, kola, vafeles, cepumi un jebkurš cits ķīmisks sūds). Vēl esmu dzirdējis par maizes izslēgšanu no uztura, bet tas pašam ir jānoskaidro, jo, tomēr, maize satur daudz ogļhidrātus, kas dod enerģiju.

Ja skriešanai veltīsi pietiekami daudz uzmanības, nekādu stingro diētu nav jāievēro, vienkārši ieturi normālas maltītes. Vēlams vairāk nekā 3 reizes dienā, taču mazākās devās. Pēc skriešanas iedzer ūdeni vai kefīru, jo lai arī kāds būtu treniņš, gandrīz vienmēr būs vēlēšanās kaut ko apēst.

Sāc sekot līdzi pārtikas produktu enerģētiskajai vērtībai - ogļhidrātu, olbaltumvielu, tauku daudzumam. Draugos ir arī diētas un sporta domubiedru grupa, kur izceltajās tēmās ir aprakstīta šo uzturvielu nozīme un to uzņemšanas avoti. Vienreiz izlasīsi - būs skaidrs. :)

P.S. Atcerējos, ka agrāk pirms skriešanas ēdu vai nu ābolus, vai nu greipfrūtus. Tukšā dūšā mazliet kuņģi griež, bet it kā palīdzot.

Edited by pikaso
Link to comment
Share on other sites

Pikaso, ja skriešana paredzēta svara nomešanai, tad augļi pirms skriešanas - no good. Un maize (izņemot pilngraudu) jebkurā gadījumā ir bezjēdzīga, jo, laigan ogļhidrātu cipars ir liels, tie ļoti ātri sašķelsies kuņģī un tālāk tikai maziņa daļa no enerģijas pārvētīsies glikogēnā (degvielā), pārējais tauku rezervēs.

Lauciniek, sākumam iesāc ar mazumiņu, nevajag uzreiz domāt par visu, ātri izbesīs :)

Pietam, šeit laikam neesiet ieteikuši HIIT http://en.wikipedia.org/wiki/High-intensity_interval_training

Netikai dedzina speķi, bet arī uzdod vielmaiņai boostu :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hey atkal!

Jau skrienu 8 dienas no vietas.

Pa vakariem, pirmā nedēļa aizgāja 20 min, no vietas skrienot ar pulsu no 140 - 180.

Grūti ir pulsu noturēt robežās no 140 - 150, ik pa laikam uzlec uz 180. Pulsometrā vidējais pulss parādās 156.

Doma ir ar katru nedēļu likt klāt +5 min, un gals būs 40 min. Šodien pagāja pirmā diena skrienot 25 min. Avg pulss bija 157. Ir kāda taktika, kā noturēt vidējo pulsu robežās 140 - 150?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Te ir skrējējs Rīgā, ap Purčika rajonu, kas piesakās par running-buddy? Patlaban es teorētiski skrienu katru otro dienu vakaros (parasti ne agrāk par 20:00) pa 5+km, ik pa laikam iemaisot kādu ~10k. Temps parasti 5-6 min/km, dažreiz visu distanci skrienu HIIT. Pagaidām visu laiku skrēju pa tuvējās skolas sporta laukumu, bet tagad bija doma sākt skriet Biķernieku mežā. Ja kādam ir interese, uzrakstiet te un PM man, plz.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...