Jump to content
GIGN Forum

Muuvijmeikings


ba1ba
 Share

Recommended Posts

Filmēt ar fraps ir tā pat kā slaucīt pakaļu ar smilšpapīru. Sūdaina kvalitāte un jēgas nekādas, jo pēc kompresēšanas tev tur nekā nebūs. Vajag visu ierakstu ar vismaz 60 fps sarakstīt bildēs ( kadri sekundē ). Ar virtual dubu tu vari apkopot visus jpeg failus vienā nesakompresētā avi failā, apstrādā to nesakompresēto avi failu caur Sony Vegas un piemet kādu efektu caur Adobe Afteršitiem. Pēc tam visu kopumu sakompresē caur Sony uz kādu sev vēlamu izmēru, kvalitāti, formātu u.t.t Pats jau esmu piemirsis kā tas viss darās, bet internets ir tiešām pilns ar visādiem tutoriāļiem, kas tev palīdzēs to visu padarīt. Tik jāzin ko prasīt :)

Edited by DominiX
  • Like 1
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

Es precīzi vairs neatceros tās komandas kā bija, bet laikam bija startmovie "nosaukums" "fps" - tavā gadījumā bind "poga" startmovie blabla 60. Tad viss sāks bremzēt un rakstīties attēlos. Kad gribi beigt filmēt tad vajag arī otru pogu sabindot , tavā gadījumā bind "poga" stop.

Pamēģini pāris sekundes notvert un savā CS/TF2 mapītē ( ja runa vispār ir par CS vai TF2 ) apskatīties jpeg failus. 60 fps nozīmē, ka katru sekundi tiek notverti 60 attēli. Jo lielāka izšķirtspēja, jo lielāks faila izmērs. Rupji rēķinot uz 1024x768 viens jpeg fails svērs gandrīz 1 MB, kas nozīmē, ka 1 sekundes laikā tie ir ~60 MB. Matemātiski padomājot, lai notvertu 1 minūti tev vajag aptuveni 3,6 GB.

Tā kā padomā labi, vai tev pietiks vietas cietajā diskā, jo lai savāktu aptuveni 10 minūšu garus neapstrādātus momentus tev vajadzēs pāris simtus GB brīvus. Ja vien protams tu to nedarīsi pakāpeniski - safočēsi, pārveidosi par avi, attēlus izdzēsīsi un tā tālāk līdz viss būs pārtaisīts par avi.

  • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

PLDX ir kā papildu tūlis, lai viegli un pārskatāmi brouzotu pa demo failu TFā ( tātad laikam tomēr TFam mūviku taisies taisīt :) ). Atrastu īsto ticku, nomainīt kameras pozīciju, vēl pāris krutas fīčas kā wirewall, whitewall un tamlīdzīgi. Tur ir ko paskatīties. Visai noderīga proga, lai sāktu tvert momentus.

Mans padoms tev ir sākt ar drusku, nemeties uzreiz taisīt 2 minūšu garu filmiņu. Uztaisi kādu momentu, paeksperimentē, pamēģini vienu un to pašu momentu uzņemt, apstrādāt un kompresēt savādākām metodēm. Tikai eksperimentējot varēsi tikt pie labākā rezultāta.

Dalies progresā. Rādi, kas ir izdevies :)

P.S. Audio gan būs jāieraksta atsevišķi no video un tikai tad jāliek kopā, kad būsi tikusi līdz Sony Vegasam. Pameklē internetā kādu audio recording tūli.

Edited by DominiX
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

host_framerate 60 ;)

also, iesaku izmantot Easy h264, laba kvalitate per mb. Norendere uncompressed savu vegas vidiku un laid caur programmu, nekas sarezgits, vienkarsha programma.

http://tweevo.com/ea...-video-encoder/

laigan kapec es te kaut ko iepirdu, ja baiba pat programmu nav atverusi. :(

@Dominix koo? audio automatiski ierakstas ar startmovie komandu.

Edited by blindmind
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

blindmind, audio no startmovie parasti ir galīgi pakaļā. Tāpēc var dabūt kvalitatīvu ierakstu ar kādu tūli, kas ņem tikai audio ierakstu.

Tas ir tā pat kā pirkt kaut kādu ziepju trauku, lai filmētu filmu. Būt ta būs, bet kvalitāte nekāda.

Mēs tev ticam, tu to vari! Ja nu ir galīgā pakaļā, ka neko nesaproti un nekur nevari atrast, tad tik prasi. Raudzīšu kā varu palīdzēt.

  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

Filmēt ar fraps ir tā pat kā slaucīt pakaļu ar smilšpapīru. Sūdaina kvalitāte un jēgas nekādas, jo pēc kompresēšanas tev tur nekā nebūs

Tiesam tads skats paveras pec pakaljas slaucisanas ar smilspapiru ?

Vajag vnk jaudigaku datoru un bus tew HD

Edited by Domino
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Capturot var ar MSI afterburner.. es jau problēmās un risinājumos taisīju topiku tiem kas vēlējās. un Fraps arī raksta labi, fullsize, 60 fps un norm, bet piemēram tā pati programma PlayClaw rij daudz mazāk resursus.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...