Jump to content
GIGN Forum

Neesi Pidars - Ej Protestē Pret Acta


cucinjshs
 Share

Recommended Posts

Tā, bija jau mums te runas par SOPA un PIPA, bet kaut kā visiem ir paslīdējis garām likumprojekts, kurš tieši ietekmē mūsu dārgo Eiropas Savienību - ACTA.

Pagaidām situācija ir tāda - Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars kopā ar citiem ES vēstniekiem 26. janvārī ir parakstījuši ACTA mums visiem aiz muguras. Aizbildinās viņi ar to, ka par šī likumprojekta detaļām varēs spriest katras valsts parlaments individuāli, tomēr galvenās vadlīnijas ir noteiktas.

Kas ir ACTA un kāpēc tā ir slikta?

Varbūt jau daudziem ir zināms, bet Polijā bija izvērsušies milzīgi protesti sakarā ar ACTA, pat Polijas parlaments deva savu ieguldījumu. Mums jāņem piemērs.

13. februārī norisināsies protests pret ACTA arī pie mums. Es saprotu, ka vairums no gigniešiem nav tas aktīvākais tips, bet ceru, ka vismaz kāds pacels savu tuklo dibenu un aizvilksies uz to protestu, bet tie, kas ir par slinku, lai ietu paši, var savu nostāju parādīt kaut vai vienkārši runājot par to ar cilvēkiem, kuri par to vispār nav dzirdējuši.

Ja nu kāds var piespiest wormu ielikt lapas hederī šo, tas arī varētu palīdzēt.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Beef, tev nav apnikusi šitā muļķošanās? Atnāk un iedirš kaut kādu sūdu tikai lai kontrastētu ar pārējo-saprātīgo cilvēku viedokli, pamētā tikai pāris skaļus vārdus, kuriem apakšā nav ne satura, ne jēgas. Tak katram muļķim skaidrs, ka tu nenāc uz šo forumu, lai dotu jebkādu ieguldījumu argumentētas diskusijas veicināšanai, bet tikai lai pabrēktu kādam pretī, pat neiedziļinoties, par ko īsti tu brēc.

  • Like 7
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Pagaidām situācija ir tāda - Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars kopā ar citiem ES vēstniekiem 26. janvārī ir parakstījuši ACTA mums visiem aiz muguras. Aizbildinās viņi ar to, ka par šī likumprojekta detaļām varēs spriest katras valsts parlaments individuāli, tomēr galvenās vadlīnijas ir noteiktas.

ja es pareizi sapratu jautājumu.

Link to comment
Share on other sites

Cūciņ - tu mazāk dirsis būtu, bet gan labāk pameklējis internetā, kas tas ACTA vispār ir un pēc tam ierakstijis to, ko atradi, šeit, nevis tikai cept augšā topikus ar lētu ideju un stulbu video saturā.

Ja kaut ko sāc darīt, tad izdari līdz galam. Tā kā - gaidu konkrētu aprakstu par to, kas ir ACTA un ko un kā tas regulēs/mainīs mūsu ikdienā. Būtu stulbi, ja tev 13. februārī žurnālisti parpasīs tajā protesta šitā - kas ir ACTA, bet tu neko sakarīgāku par "ņu tas pawc kas SOPA yooo" pateikt nespēsi.

Beefs

  • Like 1
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

Par mani nebaidies, beef, es neesmu no tā tipa, kuri uz protestiem skraida kaifa pēc. Esmu lasījis gan pašu līgumu, gan lasījis citu cilvēku viedokļus, kuri nav tādi analfabēti likumdošanā kā es. Video ieliku, jo tas ļoti populāri apskaidro, par ko īsti klājas runa. Tiem, kuriem nav vienalga, atliek vien cerēt, pēc video noskatīšanās būs pašiem vēlme papētīt dziļāk. Neesmu es tik aktīvs uz šajām lietām, lai vēl tagad visu konspektētu no tā līguma angļu valodā, bet paaģitēt varu.

Link to comment
Share on other sites

Visos topikos par SOPA/PIPA/ACTA Beefs ir lielākais bļāvējs par to, ka šo likumprojektu pretinieki ir muļķi vai, ka nav ne mazākās iespējas, ka kaut ko tādu apstiprinās (laigan divās valstīs eiropā bez nekādām balsošanām vienkārši ieviesa šo sviestu).

Pilnīgi jāsāk domāt, ka Beefijs ir nelietīgs spiegs un šo absurdo likumu opozīcijas nīcinātājs. :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Uz SOPA man ir uzlikt pimpi. Par ACTA es varēt satraukties, jo man patīk kačāt torrentus un man ir kreisais Windows 7, BET - esmu pārāk slinks, lai skatītos kaut kādu totāliem nūbiem paredzētu video pārbāztu ar demagoģiju. Tādēļ arī prasu, lai cūciņš nokonspektē kas tas ACTA tāds ir. Visi tikai diršš, bet tā vien šķiet ka neviens tā īsti nemaz nezin kas tas ir. Wikipēdijā bija rakstīts ka notiek sarunas, bet netiek atklāts par ko un detaļas. Tas arī ir viss, ko es zinu par šo sūdu un tik tālu mani tas totāli nepišš. Konkrētākus faktus/likumus studijā!!!

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Beefs ir vienkārši iegājis papuča režīmā - neinteresē viņam, par ko tie mazie bļaustās, bet nelaidīs jau garām iespēju parādīt, kurš te mājās ir zinošākais vecis un autoritāte.

Edit: nu kas tev par problēmu beef? Nu ja tevi tiešām interesē, bet tas video tev ir par prastu, tad kur problēma painteresēties pašam? Kāpēc jātaisa šitie "nu tad pastāsti man visu, gudriniek" izgājieni? Topiku neveidoju, lai tagad veltītu savu laiku Vislatvijas izglītošanai, bet, lai parādītu - jā lūk ir tāda lieta un nav viņa laba. Beef, tak pieaudzis mužiks esi, labi saproti, kā protesti darbojas. Masu vajag, masu.

Edited by cucinjshs
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Taču nomierinies. Protams, ka esmu papucis. Tādēļ arī tev norādu, ka tavs topiks sūkā un tu dzen lētu sūdu. Bet tā vietā, lai tu pakustinātu savu puisēna pakaļiņu un mazliet paošņātu pats sava topika virzienā, tu kaut kādu sūdu par papučiem dirss manā virzienā. Makes no sense. Vai nu izlūdzies no adminiem, lai šie izdzēš šito sūdtopiku vai arī apdeito to, lai tas no sūdtopika kļūst par īstu mantu. Protestēt un būt aktīviem ir OK, bet, ja tu sāc šādu lietu (pirmais un iespējams, ka pēdējais šajā forumā), tad dari to kvalitatīvi, nevis tikai pārpostējos 1000tošo reizi kaut kādu smirdīgu britiem paredzētu video no youtube un iediršot sūdu par 13 februāri. Saņemies cūciņ! Tu vari daudz labāk! Un to arī es un visi pārējie no tevis sagaida šajā topikā! Tu esi aizsācis ļoti labu topiku, kuru es tieši cerēju ieraudzīt šeit GIGNā, bet uz doto momentu esmu vīlies topika saturā, bet TU vēl vari to mainīt!

Beefs

Edit: un ļoti iespējams, ka tad, kad tu apdeitosi šo topiku ar pilnīgu informāciju, šis topiks kļus par informācijas avotu attiecībā uz ACTA ne tikai GIGN, bet arī visiem pārējajiem Latvijas interneta lietotājiem, JO uz doto brīdi pieejamā informācija par ACTA (latviešu valodā un.. arī angļu) ir ļoti niecīga un pārsvarā satur tikai lētu demagoģiju, bet - tavās vienās CŪCIŅA rokās ir to mainīt! Un to mēs visi lieliskā GIGN jūzeri no tevis sagaidām, sivēn! Spēks ar tevi!

Edited by 0xDEAD BEEF
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Jā, un neesiet pimpji. Kaut vai es arī rakstu dziesmas, developoju softu - man pohuj, es gribu torrentus un visus pārējos sūdus. Tas bullšits par intelektuālo īpašumu ir miskastē metams.

Žēl, ka Tavs viedoklis ir subjektīvs, un kuram gan patīk subjektīvi viedokļi. :)

Link to comment
Share on other sites

Najs. Veseli 500mb optiskā neta lai ļoti zibenīgi lasītu ziņas un epastu.

Ironija.

– Tēt, var es samaksāšu ar tavu karti? Man vajag 99 dolārus par vienu grāmatiņu samaksāt…

– Kas par grāmatiņu?

– Nu šitais … Dostojevskis. “Noziegums un Sods”.

– Priekš kam pirkt, mums taču tāda jau ir.

– Tiešām? Kurā failā?

– Kāpēc failā, re, skaties plauktā stāv.

– Vēēeee, tā taču ir papīra grāmata! – Nu un kas, ka papīra? Es tavos gados to lasīju.

– Phe, tavos gados, tavos gados… Tur nav meklēšanas. Kā tu domā, kā es atradīšu citātus? Ne tur audio pavadījums ne animēto bilžu. Tikai teksts, kuram pat fontu nevar nomainīt. Tu ko, mani skolā visi apņirgs, pats tādu vari lasīt.

– Nu labi. Reku, ņem DVD. Pirms kādiem 15 gadiem nopirku.

– Kooo? DVD? Kā tu domā, ar ko es tādu antikvariātu nolasīšu? Labāk nodod muzejā! Varēji vēl uz perfokartēm man Dostojevski piedāvāt!

– Ja jau tik gudrs, pats varēji sameklēt un nosūknēt par velti no tīkla.

– Bez maksas lejupielādēt grāmatu!?

– Nu jā. Kā tad vēl? Uz Dostojevski jau sen vairs autortiesības neattiecas, tas taču uzrakstīts tik sen. Gan jau kaut kur tīklā ir.

– Tu ko! Var jau būt ka jums tur gadsimta sākumā visu varēja bez maksas nosūknēt. Tu ko, nezināji, ka jau piecus gadus autortiesības visām grāmatām uz mūžu nodotas Amerikas Grāmatu Izdevēju Asociācijai? Tu gribi lai mani kā tādu Neo cietumā ieliek uz mūžu?

– Bet Dostojevskis taču nav nekāds amerikānis, kāds te sakars ar amerikas izdevējiem?

– Kāda tam nozīme? Tēt, tu gadījumā neesi kautkāds antiglobālists?

– Nē, tu ko? Bet, saproti, kaut kā žēl atdot 100 dolārus par failu. Paprasi taču klasesbiedriem, gan jau ka viņiem ir tas fails. Varēsi izpalīdzēt, kad viņiem vajadzēs kādu no failiem, kas tev jau ir.

– Ha! Ja viņi man iedos savu Dostojevski, kā tu domā kur es viņu varēšu lasīt?

– Kā kur? Viņi uz savējā datora, tu uz savējā.

– Nu tu galīgi esi atpalicis. Grāmatu var lasīt tikai uz tā datora, kur tā nopirkta. Un arī polarizācija pavisam cita tur būs… Neāksties, iedod naudu, nopirkšu sev normālu grāmatu.

– Eh, nu labi, rekur vienreizējais kods 99 dolāriem no mūsu konta. Mūsu laikos 100 dolāri bija liela nauda…

– OK, nosūknēju. Thanks.

– Nu nu, parādi… Eu, puikiņ, kas tā par bildi? Nekā tāda, cik atceros, romānā nebija…

– Tak tie ir banneri, bez reklāmbanneriem grāmata maksā 699 dolārus.

Atvērtais fails zaigoja ar dažādiem mirgojošiem sludinājumiem: “Axe Professional, 2018 – mūsdienīgi cirvji ar lāzera asinājumu”; “Kosmētiskais salons ‘Pie Līziņas’ – mēs neļausim jums pārvērsties par večiņu”, “Psiholoģiskais palīdzības dienests ‘Porfīrijs’”; “RASKOLNIKOFF.COM – rotaļīgas večiņas jebkurā pasaules punktā” …

– Klau, dēls, bet kur romāna teksts? Jāpagaida, kamēr banneri izzudīs?

– Nu tu arī kā no Mēness nokritis! Simts gadus gaidīsi. Tekstu taču jālasa ar polarizējošajām brillēm. Bez tām tikai reklāmas var redzēt.

– Kā? Kāpēc?

– Kā, kāpēc? Lai neviens cits nevarētu grāmatu lasīt, tikai tas, kas samaksājis! Iedomājies, es nopirktu grāmatu, bet kāds cits varētu neko nepirkt un man pār plecu visu izlasīt…

– Kaut kāds stulbums. Nu, bet ja es arī uzvilktu brilles?

– Haha, nu tu dod! Fails taču noskaņots tikai uz manām brillēm. Citās brillēs taču ir cits polarizācijas kods.

– Labi, dod savas brilles. Paskatīšos to grāmatu.

– Kā paskatīsies? Manas brilles taču tevi neatpazīs pēc acs radzenes. Tu tak viņās neko citu kā tikai paziņojumu, ka esi uzvilcis brilles, neredzēsi! Pietiks ākstīties. Man, kamēr licence vēl nav beigusies vajag ātri visu izlasīt, citādi būs grāmatas failam termiņš jāpagarina vai arī grāmata pati iznīcināsies. Nemaisi, man jālasa…

Pēc 3 stundām…

– Uhh! Nu viss. Izlasīju!

– Ko? Visu izlasīji? “Noziegumu un sodu” trīs stundu laikā?

– Nu ja. Varēju vēl ātrāk, ja nebūtu tās reklāmas pauzes ik pēc pusstundas.

– Neticu! Kas piemēram ir Svidrigailovs?

– Ko?

– Aha, viss skaidrs. Kas ir Lužins? Kas ir Soņa Mameladova?

– Nu tu arī! Kā lai es zinu? Es tikai Home Edition versijā lasīju. Tur bija tikai kā Raskoļņikovs veceni ar cirvi nobeidza un pēc tam pats padevās un atzina vainu. Par visādiem citādiem vajadzēja Professional vai vispār Enterprise versiju pirkt! Tik daudz naudas mums nav.

– Ohh, pilnīgs ārprāts, kādā pakaļā mēs krītam?

– Esam jau iekrituši. Piecpadsmit gadus agrāk vajadzēja domāt, ja ne vēl agrāk!

Edited by overmind
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...