Jump to content
GIGN Forum

Izsaki Savas Domas...


worm
 Share

Recommended Posts

Tā kā ir bieži dzirdēts neapmierinātu spēlētāju balsis forumā par pastāvošo iekārtu, tad nāku klajā ar piedāvājumu - uzraksti īsi un kodolīgi ko tu gribētu redzēt GIGNā nākotnē, ko tu gribētu mainīt GIGNā tagad, kas tev nepatīk/patīk un ko tu negribētu mainīt GIGNā. Apspriežamās lietas nav ierobežotas - var izteikties gan par adminiem, serveriem, citiem serveriem, kā arī par dažādiem pasākumiem, pakalpojumiem, etc. Viss kas ienāk prātā. Saturam nevajadzētu būt pārmērīgi garam (līdz 2000 simboliem būtu ļoti labi). Izteikties vajadzētu skaidri un kodolīgi (piemēram, uzskaitot pa punktiem visas sasāpējušās lietas, nevis sarakstos visu vienā garā palagā). Labāko ideju/ieteikumu/kritikas/etc autoram tiek piedāvāts reģistrētā nika abonēšana bez laika ierobežojuma. Otrās un trešās vietas ieguvēji saņems reģistrēta nika abonēšanu uz gadu. Deadline - 1.jūnijs23:59.

Sadrukātos palagus vērtēšu es, bet manu lēmumu var arī ietekmēt tas, cik daudz konkrētam autoram ir saspaidīts "Like This".

Šeit nekādus komentārus nerakstīt!

Komentāri/jautājumi tiek rakstīti spiežot šeit

Tātad pirms šeit raksti, izdomā kārtīgi visas lietas un tad spied pogu "Reply". Ja gribi kaut ko pielabot, tad editē savu postu nevis spied vēlreiz "reply"

p.s.

nākamais posts ir labs piemērs kā nevajadzētu rakstīt idejas, jo tas ir fīčas pieprasījums, nevis vīzija par nākotni

Link to comment
Share on other sites

es gribu to šaizi atpakaļ, kas reģistrētajiem spēlētājiem tikai bija, tur kur "Yes, sir!" un pārējās komandas, tik aizmirsu kā to komandu sauca

Edited by minds
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Tākā jūsu serverī nespēlēju, gribu uzlabojumus mājaslapā.

  • Sākšu ar to, ka nav iespējams nomainīt reģistrēto ē-pastu.
  • Tālāk, es bieži izmantoju serveru sarakstu, bet tas jau sen ir palicis iepriekšējajā gadsimtā.
    • Serveru reitingus vajadzētu noteikt pēc serverī spēlējošu cilvēku daudzuma(kā ir tagad) un vēl klāt pielikt lietotāju vērtējumus, kas ar kaut kādas formulas palīdzību noteiktu kopēju reitingu.
    • Serveru īpašniekiem dot iespēju izdzēst komentārus par serveri, kuri sasnieguši vismaz 5dislikes rociņas.
    • Izveidot iespēju pielikt TAGus serveriem, lai paplašinātu meklēšanas iespēju, sadalīt meklēšanu pa spēlēm, tas ir, CS:S only vai kaut kā tā.
    • Pielikt apakšā lapuses visam serveru sarakstam, nevis tikai augšā.
    • Varbūt uzlikt katram serverim statistiku.
    • Beidzot tikt vaļā no JavaScript, apnicīgs sūds, ja tā var teikt.

    [*]Varētu atdzīvināt mapping sadaļu forumā, varbūt ne CS 1.6, bet tākā iznāks drīz tas jaunais, tad tam mapping padomus u.tml.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

1. Biežāk MAIN lapā likt jaunumus

2. Uzmočīt jaunus member taitlus :DD

3. Uzlikt lai spama sadaļā neskaitas posti

3. Veidot turnīrus ! NHL,CS,TF2.. Kaut gaļas vakarus sarīkot :)

4. Dabūt atpakaļ uz šejieni cilvēkus kas veidoja interesantus topikus/postus (domāti slowhands,ojaars,Dr.Pain u.c )

5. BLOGUS!

Link to comment
Share on other sites

1. Ļoti īsi un kodolīgi - blogi! Soli jau sen, bet kā nav, tā nav :pizdiblee: Manuprāt, ja būtu blogi, te apgrozītos daudz vairāk cilvēku un būtu akšelī ko lasīt ieejot gignā, jo forumā nav ko īpaši darīt (lasīt zemāk).

2. Forumā vajadzētu striktākus noteikumus un/vai vairāk moderatorus. Būtu daudz patīkamāk šeit uzturēties, ja nebūtu tik daudz pidiņu, kas nesaprot, ko raksta.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1. Par blogiem. Vajadzīgas vismaz 3 apakšlapas blogu sadaļa:

  • Visi Blogi; (for obvious reasons)
  • Most upvoted; (manuprāt arī blogiem vajag voting sistēmu, visdrīzāk, ka labāk Like, nevis Up/Down)
  • Subscribed/Favorites. (Nevis Favorites posti, bet Favorites bloggeri. Kā Youtube piemēram - atver lapu un tur ir Subscribed channelu jaunākais stuff)

2. Serveru/community eventi. Viens ir All-Star spēles, bet ir taču vēl visdažādākie spēļu tipi/veidi, ko varētu noorganizēt noteiktai grupai spēlētāju, kas pieteikušies caur forumu.

Šis varētu izklausīties par lieku laika tērēšanu no to puses, kam tas ir jāorganizē, bet communitijam tas noderētu.

3. Vecie un jaunie foruma moderatori. Pat nesaucot noteiktus vārdus, visi piekritīs, ka ir kaudze ar moderatoriem, kam iespēja kontrolēt foruma iedzīvotājus ir dota dēļ aliņa uzsaukšanas, nevis pelēko šūnu darbības.

Vajadzētu iziet cauri jau esošajiem moderatoriem un brutāli nogriezt tiesības tiem, kas ir aktīvi vienreiz mēnesī, kad specifiski viņiem kaut kas sasāpas pret kādu personīgi.

Un tieši tāpat, vajag izvērtēt, kuri būtu kandidāti tiesību piešķiršanai.

3.5. Striktākus sodus auniem. Ja esi lohs, esi lohs kaut kur citur uz 3 mēnešiem. Nevis esi lohs uz trīs mēnešiem kaut kur citur, bet pēc 1 dienas kāds tikpat liels auns unbano, jo "bez loha vairs nav jautri forumā".

4. Apdomāt Nakts Rīta Spama nahrenizēšanu vai striktu ierobežošanu. Lācis vienu brīdi jau ieviesa tur kārtību, bet šķiet, ka to nav tik viegli izdarīt. Te atkal labāk darbotos sodi, par noteikumu neievērošanu postu dzēšanas vietā.

5. Serveru liste pēc kakas izskatās. Automātisku izdzēšanu serveriem, kas off vairāk par 7 dienām un lieta atrisināta.

Vēl visādas idejas bija, bet aizmirsu. Updeitošu vēlāk.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

CSS serverī jau ļoti ilgu laiku nav pievienota neviena jauna mape pie mapcikla. Kā arī pelēkā masa pārāk bieži sabalso dd2, italy, office.. Kā to visu labot?

1) Pievienot pāris jaunas kartes mapciklam

2) Uzlikt kādu limitu kartēm, pēc cik ilga laika drīkst atkal spēlēt atkārtoto karti

3) admini varētu biežāk likt mapvotes uz tām kartēm, kuru mapciklā nav (Bet šī īsti nav tā problēma, jo admini ir diezgan atsaucīgi, ja palūdz uzlikt kādu nespēlētu karti)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1. Sūdzību sadaļa - sūdzības šobrīd tiek izskatītas nedēļām, ir pat gadījumi, ka izskatīšana ievelkas tik ilgi, ka pazūd demo ieraksts. Tāpat sūdzību izskatītāji ne vienmēr ir kompetenti, jo ir gadījumi, kad vienpersoniski tiek izlemts par čītu esamību/neesamību un tikai pēc atkārtotas sūdzības izrādās, ka tomēr pieļauta kļūda. Noteikti ir jaunieši, kuri otreiz taisnību necentīsies pierādīt un vienkārši dosies spēlēt citur.

2. Banošanas sistēma - nedrīkst būt tā, ka admins ienāk serverī pēc pieprasījuma no mājas lapas, uzprasa spēlētājiem kurš čīto un bez skatīšanās izbano ar domu - ja būs tīrs, uzrakstīs sūdzību. Šobrīd neviens neuzskaita ne šos 'kreisos' banus, ne citas adminu neizdarības un adminam būtībā nav nekādu iespēju palikt bez konkrētajiem flagiem, kas noved pie visatļautības serverī no viņu puses, jo sūdzēšanās viņus nekādi neietekmē.

3. Mapcycle - 90% gadījumu, kad serverī ir kāds ar xvotemap flagiem, katras mapes beigās tiek liktas votes uz dust2-aztec-inferno-nuke. Admini ar xnextmap paši veido mapcycle šīs mapes liekot kā nākamās pie katras izdevības. Ir vērts padomāt par kādiem ierobežojumiem šajā sakarā, citādi šobrīd viss nonācis tik tālu, ka puse no serverī spēlējošajiem tādās mapēs kā de_vostok un de_vertigo nevar atrast plantus.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

par CSS

#1 - orangebox! tie kuriem nav steamed css nāksies vien iemācīties patčot spēli kā visi oldschool šāvēji to darīja vecos laikos! hitboxi un frīzi (kuri starp citu ir nedaudz pielaboti @ orangebox) ir tik neciešami ka es vairs ilgāk par 15minūtēm nespēju nospēlēt

#2 - izdresēt jaunos CSS adminus un līdz ar to tiks arī dresēti spēlētāji, tur valda pilnīga anarhija, nekādas cieņas pret augstāk stāvošajiem

#3 - ja nu gadījumā dēļ css publikas kura nav tik advancēta lai iemācītos patčot spēli tiks atstāta pre-orangebox versija, tad vajag saregulēt rates lai frīzi nebūtu visiem, nevis tikai tiem kuri dzīvo uz optikas

web lapa

mega kruta klanu sadaļa kurā varētu būt kāda balsošanas fīča kā serveriem un kaut kāda vadības sistēma tiem kuri tos piereģistrē, lai funkcionētu kā vecos laikos kad viis šāva 1.6 (zinu ka tas tehniski ir sarežģīti, bet tomēr iespēja kā tāda būtu forša, atrisinātu problēmas no sērijas "eu fedģa[1337] vācies arā, ņem nost mana klana tagu!!!11!")

--------

Parcik GIGN vairs nav tikai cs klans kas hostē tikai vienu serveri, varbūtās vajadzētu apdomāt hostēt citus serverus nevis tikai tos ko ražo valve ?

šādas idejas jau daži ir izteikuši arī iepriekš, es nedomāju oldschool spēles bet gan ko publika sabalso, protams oldschool spēles / modi kā NaturalSelection / COD pirmās daļas / MOHA sērijas / BF1942 / UT sērijas ir foršas bet tās jau spēlē tikai gaļas vakaros ar niecīgu atsaucību..

CS:GO laikam jau tāpat tiks ātrāk vai vēlāk hostēts ;)

ps varu tikai piekriest idejām par blogu, tiešām labas!

Edit #1: Es neesmu lietas kursā ko dara citi Latvijas spēļu komūni saistībā ar turnīriem, bet manuprāt būtu forši ja spētu organizēt augstas klases turnīrus, ne tikai GIGN All-star`s reizi divos gados

Edited by ANALGINS
Link to comment
Share on other sites

Pārsvarā par spēlēšanu serveros.

1. atrisināt beidzot lagu problēmu, jo šaušana pubā un csdmā ir vienkārši d*rsā un vidējo pingu samazināt (un nē tā nav client side vaina)

2. csdmā adminiem iespēju uzlikt uz voti hs modu (tikai tādā gadijumā, ja sataisa lagus)

3. csdmā uzlikt 1. bruņu bez ķiveres, lai galvas asiņo

4. atpakaļ reģistrētiem lietotājiem xspeak

5. sataisīt xllama komandu

6. statiem apdeitu 1x diennaktī + sataisīt awardus

7. forumā noderētu interesantāks skins

8. klanu sistēmu varētu atjaunot, bet tur nevaru iedomāties cenas par pakalpojumiem

Link to comment
Share on other sites

Sataisīt beidzot tā, lai weblapas profilā norādītais vecums iet kopā ar to dienas bildes vecuma autentifikācijas sūdu. Citādāk man katru reizi, kad vēlos apskatīt dienas bildi, jāapstiprina, ka man ir virs 18. Sasodīti kaitinoši.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Webs

  • Ieviest blogu sadaļu. Ļausim mūsu memberiem izpausties, īpaši jau cūciņam, labākos. intresantākos rakstus publicēt uz lielā ekarāna(jaunumu vietā). Izveidot virtuālo cepumu atalgošanas sistēmu ar kuras palīdzību varētu izvērtēt foršākos rakstus. Protams, uzkrājot noteiktu skaitu cepumu, ļaut viņiem pirkt nika ikonas(sev izvēlētās), regniku, nika krāsu webā un citus brīnumus. Balsot varētu no vienas ip vienu reizi, tā mēs izvairītos no multiaccountiga. Viens ip viena reize dienā.
  • Ieviest rakstiem like/share/
  • Video sadaļu, kas darbotos caur embled kodu no youtubes,vimeo,break un citiem saitiem. Netikai tendētu uz spēlēm, bet uz visu iespējamo.
  • Atļaut ikvienam būt raksta autoram, iesūtīt rakstus jaunumiem par Latvija/pasaulē notiekošajiem pasākumiem, caur adminu apstiprināšanu viņi ievietotos jaunumos. Izveidot šim specālu paraugu, pēc kura jāraksta(no žurnalistikas)
  • Sporta sadaļa forumā arī ir diezgan izplatīta ar likmju likšanu uz spēlēm, to arī var ieviest kā vienu no krutajām ekstrām, par pareizi uzminētu rezultātu dotu virtuālos cepumus. Varbūt pat kāds būtu gatavs komentēt, rakstīt par notiekošo sportā(šaubos). Nezinu cik viegli šis ir realizējams...
  • Ļaut cilvēkiem logoties ar facebook,steam,draugiem.lv pasēm. Atkristu weba reģistrācija, protams viņu atstāt, bet jau kā bezmaksas pakalpojumu. Tikai ieviest atkal 1 ip once a day.
  • Pārvēst nedaudz visu uz socālā tipa portālu, nevis tīri tendētu uz geimingu.

Reāli pēc dabiskās atlases dabūtu jaunus/aktīvus cilvēkus, kuri palīdzētu šito visu kustināt.

TF2 – atrast un salabot to mazo ieķeršanās problēmu(viņa nav pazudusi), tāda ir gandrīz visiem spēlētājiem. Uzlikt sv_vote_issue_scramble_teams_allowed 0, uzlikt to weapon_spread brīnumu, savādāk pro līmeņa spēlētāji nevarot paspēlēt ar skautiem, raud.

CS 1.6 – hitboxi atpaliek, pings visiem ir diezgan augsts, visticamāk hostinga vaina.

CSDM – adminu trūkums, reti redzams kāds online(pazīstamu gribētāju adminēt tur nav, random čaļiem likt arī nedrīkst). Uzlikt HEADSHOT mode uz voti.

War3 – same admini reti redzami.

Uztaisīt adminu/moderātoru tīrīsānu.

Link to comment
Share on other sites

Apkopojums no visiem TF2 uzlabojumu topikiem:

  • Noņemt iespēju random spēlētājiem uzsākt voti par scrambli. Ja scramble ir vajadzīga, lai to izlemj admins ar attiecīgām tiesībām, nevis jebkurš spēlētājs, kuram liekas, ka pretinieku komanda ir par gramu labāka. Vismaz pagaidām tā mūžīgā balsošana par scrambli nereāli uz nerviem krīt.
  • Atteikties no dustbowl un goldrush serveriem, tie šā vai tā stāv tukši kā maks pēc piektdienas vakara.
  • Uzlikt tf_use_fixed_weaponspreads "1" , lai beidzot skauts ir spēlējama klase pubā un parādās arī jēga no šotganiem un co. Ko tas maina? +/- vienmēr var rēķināties ar konkrētu dmg no izšautajām skrotīm, nevis skatīties, kā no 2 metru attāluma tam nelaimīgajam mediķim trāpa tikai 2 skrotis no ašpadsmit un tiek nodarīts 12hp damage. Un nē, skauts nav overpowered ar šīm izmaiņām, skauts tikai tad ir lietojama klase :/
  • Dustbowl un goldrush serveru vietā atvērt vienu 24 slotu serveri. Lielākā daļa TF2 karšu nav paredzētas 32 spēlētājiem, sekojoši ir arī mežonīga gaļa, spam festivāls, fps drop gaļā and stuff. + tam gigns iegūst otro pub serveri, kurā tusēt visiem tiem, kam apnīk gaidīt rindā uz main serveri.
  • Šis gan būs reti nepopulāri- bet samaziniet endžiju klases limitu pubā no 5 vismaz uz 4. Pagaidām pl_ kartēs pietiek ar 5 prātīgiem RED inženieriem, lai Blue visu dienu ņemtos ap viena steidža iziešanu.
  • Jaunas kartes pubā: cp_gullywash, cp_snakewater, cp_coldfront, cp_warmfront. Apnicis jau griezt esošās kartes uz rinķi, turklāt 90% no laika pubā ir dustbowl, goldrush, badwater ..

Nepiesienaties par rakstību, man ir agrs un slikts rīts patlaban :/

p.s.

Ja kādam TF2 atkarīgajam liekas, ka esmu ko ūbersvarīgu piemirsis, PM, editosim.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Komentēšu mazliet teddija rakstīto. Man galīgi nepatīk iespēja pieslēgties ar draugiem.lv vai facebook pasēm, jo tomēr daļēji tas ir gaming portāls, un nezinu cik daudz cilvēku būtu gatavi sevi atklāt gignam. Es esmu par anonimitāti. (Lai gan stīma pase ir asom ideja). Bet šo fīču varētu ieviest, ja kāds anonīmais grib komentēt rakstu, tad jā, der pases.

Uzskatu, ka vajag pirmās lapas ziņojumus biežāk. Kaut vai spēļu apskatus.

Varbūt lai cilvēkiem šķistu interesanti te ņemties vajag viņiem uzstādīt kādu mērķi, tobiš, kačāt ekspi (teiksim, kā spokos), bet vajag kaut kādu mērķi, kas vēl nav izmantots. Gan avataru maiņa, gan niku krāsa jau ir izmantota. Šobrīd nav ideju, kā to aizstāt. Ieviest weba avčīvmentus (?). Vajag zem atsevišķas sadaļas sakārtot "how to" (runāju par CS servera konfigurāciju etc, kaut kad redzēju postu, kur viss sarakstīts). Un vispār sadaļā "how to" ietvert visu ko, ne tikai CS servera staffu.

Vajag minda kompi nobanot.

Nu jā, piekrītu, ka gigns jau sen vairs nav tikai gaming portāls, viņu vajag pataisīt tuvāk sociālā tīkla struktūrai.

Par serveriem runājot - vajag atvērt kaut ko vairāk par tf2 un CS. Natural Selection 2 jau ir diezgan pabeigts. Es būtu gatavs ieguldīt tieši šī servera attīstībai.

For fun var uztaisīt BaboViolent 2 serveri, kas neko neprasa (zinu, ka amnijs būtu priecīgs :D ), bez tam spēle sver ~20mb, tas nozīmē, ka var uzlikt tur pat pie servera monitoringa kačāšanas pogu.

Edited by AmE
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Webā :

Varētu uzmočīt kaut kādu gaming review sadaļu ar iespēju pievienot video par spēli. Tobiš yūtūbā visi video ir angļu valodā, varbūt līdz ar to parādītos gīki kas vēlētos taisīt latviešu valodā. Kā nekā šis ir gaming portāls fīča būtu noderīga (varbūt).

PS. Par tiem sūdību un ban postiem. Varētu izdarīt tā, ka jau atomātiski kad topica sūdzība ir izveidota, tajā varētu rakstīt tikkai iesaistītais(nobanotais) un admini, ja tas būtu bans piemēram.

Edited by bon1facijs*
Link to comment
Share on other sites

Tā kā tagad atkal uz kādu laiciņu dažreiz pagriežu CS:S ir daži ieteikumi.

1. Noņemt "Team Attack". Publiskā serverī tas ir galīgi garām.

2. Uzlikt retāku iespēju uzlikt nesen spēlētās mapes. Nesen ir domāts vismaz ar 2-3h intervālu. It īpaši tas attiecas uz DD2, Office, Italy kartēm.

3. Izņemt tās pretīgās kartes kuras nav "orģinālās" jeb "defultās". Un palikt pie klasiskajām (Piebilde: Klasika neaprobežojas pie dd, dd2, offica, itālijas.)

4. Uzlikt 32 slotus

Link to comment
Share on other sites

CSS Serverī dienas gaitā vienīgās spēlētās mapes ir de_dust2, de_cabble cs_office un cs_italy, proiblēma tāda, ka limits ir ik pēc 3 kartēm var spēlēt iepriekšējo, tapec tiek drillētas tikai šīs 4 līdz kaklam apnikušās mapes, tāpēc lūgums rast risinājumu ar citu mapcycle...

Manuprāt, labākais risinājums būtu izņemt balsošanas sistēmu un spēlēt kartes pēc nejaušības principa.

Ceru, ka mans un daudzu citu viedoklis šajā jautājumā būs uzklausīts, un, pēc vasaras beigām, mēs visi varēsim uzspēlēt, kādu jaunu karti :aha:

Bet kamēr tas tiek darīts, baudam vasaru!!

post-11332-0-85268800-1339240161_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...