Jump to content
GIGN Forum

Fixed Gear


Stoneris
 Share

Recommended Posts

Tākā esmu nedaudz par zaļo domāšanu un auto man nevajag esmu nolēmis, iegādāties jaunu velosipēdu, jo ar veco kauns rādīties ielās.

Jau labu laiku metu acis uz Fixed Gear velosipēdiem (Fiksīšiem vai True Fix / fixie). Tā sanāca, ka Jāņos satiku senci, un mēs runājām par velosipēdie, Viņš teica, ka fiksīšu plānās riepas visu laiku sprāgst. It sevišķi pa Latvijas ceļiem un ietvēm braucot. Vai tiešām ir tik traki?

+ Fiksīšiem it kā esot tā, ka pedēļi neminoties neapstājas, bet visu laiku minas. Tas nesagādā problēmas. Tas īpaši netraucē?

Esmu noskatījis šos

Edited by Stoneris
Link to comment
Share on other sites

Ja ir normālas riepas un kārtīgi braukā nekas tur tā neplīst. Kā tad krievu laikos braukāja pa granteni gadiem un neko nemainīja.

Jā, pedāļi minas visu laiku (vismaz parasti tā ir). Tieši tāpēc tas arī saucas fixed gear.

Ieteiktu kaut vai aiziet uz kadu velo veikalu un izmēģināt kā ir. Pirmās minūtes noteikti liksies ļoti dīvaini,

Daudz papildinfo - http://www.fgr.lv/

Edited by xyu
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

vienreiz ar fiksi pameiginaju pabraukt nu vnk dirsā, ta jau minās un viss ir forši bet bremzēt gan nav tik vienkarši, japiešaujās... es piemeram ja njemtu tadu richuku tad tikai ar parasto rumbu un to fiksiiša izskatu.

Link to comment
Share on other sites

Viņš teica, ka fiksīšu plānās riepas visu laiku sprāgst. It sevišķi pa Latvijas ceļiem un ietvēm braucot. Vai tiešām ir tik traki?

Viss ir atkariigs no tavas braukshanas maakas, bet iipashi speciaala paaugstinaata pliishana nav!

+ Fiksīšiem it kā esot tā, ka pedēļi neminoties neapstājas, bet visu laiku minas. Tas nesagādā problēmas. Tas īpaši netraucē?

Tas jau ir tiiri individuaali, piemeeram neilgi pirms true fix redbull sachiem draugs TREKS veikalaa nopirka zobratu un jaunu kjeedi (~15Ls) lai savu veco sporta velo paartaisiitu par fixed. Pagaaja kaadas 2 nedeeljas un vinjsh vnk richuku atstaaja pie miskasteem bomziishiem :)

1Ja iet runa par iegaadi, tad ieteiktu veersties pie Valtera ieksh velodarbniicas Piens. Lielaakajai dalja fixiishu kas braukaa pa ielu vinjsh ir pielicis savu roku.

Bet nu ja ir kaads vecs krievu laiku veljuks, tad ieteiktu no saakuam paartaisiit vinju un kaadaas 2 nedeeljas pameegjinaat pabraukt, un tikai tad domaat par jauna. smuka iegaadi ;)

Link to comment
Share on other sites

Kurš lāga saprātā maksās par velosipēdu, kurš izskatās pēc omes lauku braucamā? 0_o

Tāds stils, ar ko nez vinš ir sliktāks par tavu maskačkas kruto repaku kalnu XxX pr0 veļuku ar visādām NEREALAJAM ekstrām, vai kaut kādu NEREALO bmx...

Link to comment
Share on other sites

Komforta rēķina? Bitch please! Kurā vietā uz tiem dzelzs gabaliem ir kas komfortabls :D

Lol, pie viena velo viņiem aprakstā "īpaši viegls", 14.3kg priekš velo nevienā acī nav viegls. Pat Ls 400+ ričukā sagrūduši lētākās ķēdes, stutes, aplokus n'shit.

Edited by kRi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jūs visi lohi esat. Fiksītis par 500ls loģiski, ka ir ātrāks un ar labāku uzrāvienu nekā fiksītis par 120ls. Un ērenpreiss vispār neizskatās ātrs. Turklāt tie pieminētie kalnu velosipēdi nav kruti, jo uz viņiem ir daudz visādi sūdi sakrāmēti, kas palielina vēja pretestību. Piedevām vēl tas, ka tiem kalnu velosipēdiem ir brīvrumba, kas tevi padarīs par resnu sliņķi, jo nebūs jākruķī pedāļi nonstopā. Iedomājies to adrenalīna devu, ko norauj vidējais fiksīša braucējs braucot cauri centram, kad vienā pusē ir autobuss un otrā pusē 30cm augsta ielas apmale.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...