Jump to content
GIGN Forum

Wifi frekvences maiņa


aivis99
 Share

Recommended Posts

Man ir tā, ka pa laika zūd internets un tā provaidera "vecis" teica, ka varbūt vajag nomainīt WiFi frekvenci, kur to, lai dara pie iestatījumiem?

Vēl viņš pieminēja, ja apkārt(citos dzīvokļos aiz sienas) ir rūteri, kuri ir ar divām antenām vai krutāki varētu iespaidot vai traucēt manam rūterim darbību! viņš nedirš?

Link to comment
Share on other sites

Nedirš, bet man vairāk liekas, ka vaina ir kanālos, nevis frekvencē.

Caur gateway ieej savā rūterī un kaut kur pie wireless setingiem to var nomainīt, manā gadījumā vajadzēja nomainīt kanālu no Automātiskā režīma uz pirmo, jo piemājas radiorūteria kanāli pārklājās ar iekšējā rūtera kanāliem, līdz ar to pisās internets... Vari arī tur pat patestēt frekvenču maiņu...

Link to comment
Share on other sites

Frekvence ir tieši saistīta ar kanālu. (https://en.wikipedia...f_WLAN_channels)

Ideāli būtu izvēlēties kanālus, kas nepārklājas. Bet tas nozīmē, ka uz abām pusēm jābūt brīviem 4 kanāliem, diez vai tas būs reāli. Visticamāk nāksies izvēlēties to kanālu, kas ir vismazāk izmantots un ir tālāk no vairāk izmantotajiem.

Ja rūterim ir laba firmware, droši vien ir iespēja šos kaimiņu tīklus un to kanālus redzēt. Ja ne, var meklēt ar kompi vai vienkārši eksperimentēt, kurš kanāls labāk darbojas.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...