Jump to content
GIGN Forum

Olimpiskās Spēles!


GooD`MeN
 Share

  

45 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Nu kā šķiet kā ies? 2-3medaļas es ceru sagaidīt... Noteikti skeletons, var gaidīt vismaz Sudrabu no Martina, Zelts jau būtu pārāk skaisti, nu Tomass jau arī var aizķert sudrabu, bet būs arī labi ar Martina sudrabu, protams, jo tomēr Tretjakovs tur parāk ilgi jau gatavojas!

Bobslejā it kā 4niekos uz Bronzu vēl var cerēt, dēļ tā ka 2013 gadā pēdējās PK posmā zelts iebraukts ir... 2niekos lielus variantus neredzu!

Biatlons, nu tur tad RASTARGUJEVAM ,jābūt zelta slēpēm, un jāšauj 10/10 un 20/20, tikai tad , bet cerēt ~ 15niekā ir pamatotas cerības!

Kamaniņās tikai stafetē varētu iebraukt 3niekā, tas tomēr ir reāli!

Tātad 2-3medaļas sanāk! Nu max 4tras med, 2x Dukuri, 1 Bobslejs 1 Kamaninjas stafete :)

Hokejā es sagaidu daudz vārtus un par skaistu hokeju, lai nav pretīgi 1:7 zāģi, bet nu pārāk optimistiski šeit skatīties būtu muļķīgi!

Edited by GooD`MeN
Link to comment
Share on other sites

Pat grūti teikt.

Par skeletonu runājot, tad lieku uz medalu, vismaz vienu. Skaidrs, ka gan Tretjakovs, gan Čudinovs būs pamatīgi iebraukuši trasi. Tāpat trase būvēta tieši priekš Tretjakova starta + tā ir salīdzinoši viegla, kur ir maz vietu potenciālām kļūdām, tāpēc ieskrējienam būs vēl lielāka nozīme. Arī Čudinovam ir labs starts, tāpēc Dukuriem būs grūti. Prieks, ka Martins ejot sezonām ir pielicis savā ieskrējienā un no Tretija atpaliek aizvien mazāk. Neaizmirsīsim vēl vienu krievu džokeru - Ņikita Tregubovs, kurš Sočos esot trenējies visvairāk. Piemēram - oktobrī bija Krievijas kausa izcīņa skeletonā un uzvarēja Tretjakovs, 4 braucienu summa, otro vietu atmetot pa 2 sekundēm. Toties otrais bija Tregubovs, kurš uzvarēja Čudinovu (3 x 4. vieta šajā PK sezona). Vēl iedomājoties krievu paredzamās zamaškas - būs smagi! Pozitīvais aspekts gan ir tas, ka pirmo reizi kopš Vankūveras lielākais spiediens jāiztur būs Tretjakovam, nevis Martinam. Būtība kopš brīža, kad Tretjakovs sāka braukt skeletonā un Soči tika pasludināti par olimpisko spēļu mājvietu - visas krievu cerības tika liktas uz viņu, pilnīgi visa trase tika pielāgota viņa vajadzībām! Ja izcīnīs pirmo vietu - visi sapratis, tak tikai loģiski. Savukārt pārējās vietas bus uzskatāmas par katastrofu. Nepārprotiet, arī Martinam ir spriedze un visi gaida pirmo vietu, bet... Šoreiz ir savādāk. Tā ir Krievija! Tretjakova stress atvieglo rokas pārejiem krievu sportistiem, kas viņus liek pieskaitīt pie medaļu pretendentiem. Interesanti, ka šī ir retā reize, kad PK līdera gods ir nedaudz nepatīkams. Redz, ja esi pirmā vieta PK, tad arī olimpiādē izvēlies starta nr. Kā pirmais. Opcijas ir daudz: aptuveni 40 iespējas. Savukārt Tretjakovs ir otrais. Skaidrs, ka visi nākamie sekos krieva izvēlei un gadījumā, ja Martina un Tretija izvēles krasi atšķirsies, tad būs interesanti. Dienā, kad notiks izloze, varu saderēt, ka visi Krievijas sinoptiķi un laikapstākļu vārdotāji būs pieslēgti Sočiem, lai nodrošinātu maksimālu priekšrocību attiecībā pret abiem Dukuriem. Es gan ticu, ka mūsu vīriem tas ir pokuj!

Tomass - arī ļoti reāls medaļas potenciāls. Šosezon vairākkārt bijis loti tuvu brāļa apsteigšanai, kas liecina, ka arī viņa kvalitātes aug. Protams, neaizmirsīsim Deiliju, Fairbērnu (abiem labi starti), Antuānu (šosezon uzvarēja Martinu) un... vāciešus. Lai cik slikti ietu sezonā, tomēr jau pirms 4 gadiem bija zināms, kas un kad būs galvenās četrgades cikla sacensības. Šeit bus pamatīgs kapinš! Ceru uz 2 medaļām, Dukuri to ir nopelnījuši!

Bobi? Mazliet baida Melbārža trauma un laikapstākļi Sočos. Zināms, ka mūsu kamanas labāk slīd mīnusos, bet šobrīd ir +19... Protams, ledus temperatūra bus okej, tomēr jāatceras, ka slīdamību ietekmē ne tikai ledus, bet ari apkārtējie apstākļi - arī slieces. Pozitīvi, ka trase svarīgs ir starta ieskrējiens, kas strādā par labu abiem Oskariem. Jauki, ka lielais Oskars esot Sočos tik labi mizājis, ka pat vācieši uzslavējuši viņu. Pie tam - četriniekos, pagājušajā sezonā, Soču trasē tika izcīnīta bronza PK izcīņā. Tas silda sirdi, tostarp šādos apstākļos arī divniekos ir laba šance iebraukt med... Sešiniekā! Saglabāsim latvieša pieticību! Ceru uz vienu medalu, sešinieku un vienu desmitnieku! Galvenie konkurenti jau ierasti - vācieši, krievi, Hefti, ASV, Kanāda (atskaitot krievus, Sočos trenējušies visvairāk) un Lielbritānija. Pasteidzoties notikumiem pa priekšu - skaidrs, ka abu mūsu ekipāžu galvenais starts ir pēc 4 gadiem Dienvidkorejā. Tomēr prasīgais līdzjutējs, tajā skaitā es, grib kaut ko vairāk! Esam lutināti ar uzvarām un labiem rezultātiem, tāpēc prasības šķiet tikai loģiskas.

Par Rastiju ir vienkāršāk. Sašaus - būs! Pēc sezonas šķiet, ka ar 2 kļūdām var pietikt iedzīšanā, klasikā un masu startā. Pirmajā disciplīnā gan ir priekšnoteikums - jābūt labam rezultātam sprintā. Ja rezultāti atļaus, tad ari jātiek masu startā. Runājot par disciplīnām, kur visi iet kopa (masu starts, iedzīšana), tad Andrejs sāk iejusties vēl labāk. Labs treniņš ir bijis pirmā posma veikšana stafete, kur tikai retu reizi Andrejs savu etapu nepabeidz pirmajā trijniekā. Taču ir 3 lietas, kas nedaudz baida Andreja sakarā:

- Labākie rezultāti sasniegti tad, kad Andrejam nav nekāda stresa. Iedzīšanas - jāsāk pusotru minūti aiz līdera, trešā desmita beigās vai jau pieminēta stafete, kur iepriekš zināms - trešajā etapā mūs apsteigs par apli un nekāda spiediena saistībā ar rezultātu. Tādos apstākļos Andrejs jūtās kā zivs ūdenī. Labi rezultāti šosezon, bet pēc katra no tiem mutē ir palikušas nelielas mieles - ja ne 2 kļūdas pēdējā šautuvē (stāvus), tad Andreja CV rotātu ieraksts par uzvaru PK posmā, bet otrā iedzīšanā būtu vismaz medaļa, kas arī tika pazaudēta pēdējā šautuvē. Līdzīgs stāsts arī par vienīgo masu startu. Psiholoģiskā noturība klibo!

- Slēpošanas temps. Pēdējā EČ, kur Andrejs uzvarēja, viņš vācieti finišā apsteidza par 0.3 sekundēm (abiem pa 3 kļūdām). Vācietis ir tālu no elites, tāpēc jādomā, kas notika? Fricis ir baisais slēpotājs, Andrejs slēpoja ar rezervi vai arī formas kritums. Ļoti ceru uz pēdējo, jo tika izlaists pēdējais PK posms augstkalnē, lai pastiprināti gatavotos Sočiem. Tāpēc itin loģiski būtu izskaidrojama fiziskās formas bedre. Svarīgi, ka zcīnot uzvaru EČ, Rastijs ir garantējis vietu LOK sastāvā nākamgad, tostarp tiek pie nodrošinātām finansēm (atcerēsimies, ka pirms gada, diviem bija runas par Andreja iespējamo dalību zem citas valsts karoga, tieši pēc Soču olimpiādes). Iespējams, tas vismaz nedaudz liks atslābt gan pašam sportistam, gan faniem.

- Stāvus šaušana. Andreja lielākais ahileja papēdis, ko fiziski nav iespējams izlabot. Atliek tikai cerēt uz pareizu zvaigžņu sakārtojumu. Arī Andreja galvenā olimpiāde ir tikai priekšā!

Kamaniņas? Nūūū, pat Siguldā rezultāti dāmām bija nabadzīgi. Desmitnieks būs jau kosmoss. Ja šis sastāvs saglabāsies, tad cerības uz nākamo golimpiādi. Divniekos var izšaut abi, īpaši spilgti to Šici ir pierādījuši gan Vankūverā, gan PČ. Šiem kungiem izsaku visdziļāko cieņu, jo vienam bija smaga trauma, otrs cieta avārija. Situācija bija tāda, ka tika apdraudēta pat viņu iespējamā staigāšana. Viņi visu pārvarēja un šobrīd ir... Starp Latvijas cerīgākajiem medaļu pretendentiem.

Kungiem? Traki, ja godīgi. It kā trase ir parocīga Kivleniekam – starts ir ok, bet kaut kur trasē vienmēr tiek smagi zaudēts. Savukārt Rubenis var pārsteigt, ko arī Siguldā izdarīja. Cerēsim, ka mūsu diskžokejam pulveris vēl sauss. Mauriņš? Jauns čalis, arī nākamās spēles būs tuvāk patiesībai. Runājot par cerētajiem rezultātiem, grūti teikt. Ja būs desmitnieks, tad būs ļoti ok. Sešinieks? Izcili! Medaļa? Pieminekli, bļe!

Stafetē var izšaut, bet skatīsimies, kas vispirms notiks individuālajās sacensībās. Krievija, Itālija, Vācija, Austrija, Kanāda – ir izlases, kas mums pirms olimpiādes ir priekšā.

RD hokeju esmu atēdies. Ne tāpēc, ka ir slikti, vai labi, bet gluži vienkārši vairs neinteresē tik ļoti. Savukārt izlases spēles gaidu vienmēr. Šoreiz priecāšos par to, ka Ozo ir komandā un jebkurš rezultāts būs sava veida svētki. Ceru uz labu kapiņu pret Šveici un iespējamo 1/4 finālu. Viss var notikt!

Nedrīkstam aizmirst arī Haraldu Silovu. Sensācijas notiek – Austrālijas sportists dabūja zeltu, jo visi priekšā esošie sportisti pēdējā līkumā nokrita. Nesaku, ka tas ir Haralda gadījumā – viņam tomēr ir iekšā. Pāris milimetri var visu izteikt, tāpēc nesūdzētos, ja nedaudz veiksme palīdzētu. :)

Sekošu līdzi arī pārējiem sportistiem un novēlu veiksmi! Ja jau kvalifikācijas normu ir izpildījuši, tad vieta komandā ir nopelnīta.

Rezumē – šoreiz esmu reti optimistiski noskaņots. Esmu priecīgs, ka gandrīz ikviens medaļu pretendents ir jauns un nākamās spēles viņiem būs īstās. Tas vien, ka no viņiem šobrīd tikai gaidītas medaļas, liecina par kaut ko.

Es lieku uz 4 medaļām. 2 zelti, 2 bronzas. Viss, protams, atkarīgs no tā, cik daudz komentēs Rīmenis. Viņš ir tāds medaļu magnēts. :)

Atvainojos par garo un juceklīgo palagu! :)

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

Cho ta SANDIS tāds nelaimīgs izskatījās :) Dēļ Ķīnas, mūsējos gandrīz aizmirsa parādīt :) PAts šoviņš so so so, bija smukas lietas un bija kas nepatika, 1mais kasjaks jau pašā sakumā, kad netvērās tas 5tais olimpiskais riņķis!.... Galvas ripos :) Rītā gaidu Rubeņa un Rastija startus :)

Link to comment
Share on other sites

Nu ko tulīt Rastijs skries :) Reāli ja gribam būt 10tniekā, nedrīxt vairāk pa 1nu kļūdu būt :) Ja nu vienīgi Michellin slēpes slidēs atrāk :) Ja tiks ~10 , tad Masu starts arī būs garantēts :)

1mas 2vas shautuves pa nullēm, 13vieta, bet tuvojamies 10tniekam, līderis Legeleks noliek uz gurķi, skarbi skarbi!

4tais kritiens jau... Shitaa sen nav bijis... :/

velns 1na kljuda... 15tais :( Varēja būt jau 7tais!

PRECĪZI 12tais, tagad jaskrien desmitniekā!

Tā 1na kļūda maxās 6nieku! Medālis, gan laikam nespīdētu ,bet LEPOJOS ar Rastiju, uz doto mirkli būs augstākā vieta OLIMPIĀDĒ no latviešiem, un ņemot vērā šādu šaušanu, ir cerības arī KLASIKĀ :)

9vītais :) ņemot vērā ka Rastijs šāva ļoti lēni, vismaz 20-30 ilgāk, nekā citi, un tā 1na kļūda šodien vai arī sprintā :) ZELTS bija iespējams :DD Nekas, pēc 4triem gadiem būs kur pielikt... RESPEKT... :) Tāds malacis :)

Edited by GooD`MeN
Link to comment
Share on other sites

Domāju, ka arī slēpošanā var pielikt, vismaz nedaudz. Nemaz nerunājot par šaušanas ātrumu.

Pēc sprinta Rastijs teica, ka stāvus šaušanā esot bliezis, lai tiktu pie rezultāta. Domāju, ka viņš to teica masu starta kontekstā, kas tagad ir nodrošināta. Liekam uz 20km individuālo un masinieku, bļe!

Jebkurā gadījumā, Andruha jau tagad ir malacis!

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...