Jump to content
GIGN Forum

Alus dienasgrāmata: izlejamie ali


aphrodYte
 Share

Recommended Posts

Edit: Vakar pēc ModeratO posta Miestiņā paķēru Rēzeknes Bryvers. Nenožēloju - savdabīgs, maigs un pilnīgs alus, samērā duļķains un kopējā garša tāda bieza un pilnīga.

Tā kā gan Lābieti kā lielisku vietu, kur pagaršot dažādākos eilus, gan Rēzeknes Brūveri liekam iekšā lielisko izlejamo sarakstā.

Edited by aphrodYte
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Alus eksperts incoming :D

Kurs teica ka eksperts? Vnk pasaku to ko esmu noverojis. Vismaz njemot Uzavas/Valmiermuizas/Tervetes/Bauskas alus. Nemot mucu no razotajiem un piesledzot pie sistemas nez kapec garsa ir diezgan citadaka ka miestina alum, daudz pilnigaka. Ta ka pa vasaru ik pa laikam tiek nemtas mucas un slegtas klat, tad nu varu spriest kas miestina notiek. Pasa sakuma viss bija labi, bet tas viss mainijas. Tiesi tapat ir ar Brengulu alu, bija labs lidz mainijas komerciala labuma gusanas merku pec.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja, un es vienigais tads :D Varbut tomer tev ar garsas izjutu nav diezko labi, vai ari tomer neparzini to ka pie mums uznemumi strada. Par garsu man ari daudzi parmeta par Brengulu alu, teica ka tas tikai manas iedomas un ka garso tapat, bet pec laika ari paradijas informacija ka tie tomer vairs pasi neizmanto vietejo iesalu, bet gan ieperk, jo nespej saaudzet.

Tiesi tas pats ar alu. Parak daudz vietas vinu nedaudz paskaida. Un es saprastu ja tie butu no dabigiem materialie majas raudzeti ali, tie varetu garsot citadak (cik nostaveies, kura gada raza, kadas proporcijas), bet tie visi ir masveida razosanas ali, kam garsa nemainas, ja vien nepamaina recepti.

Un tie kas mani pazist tuvak, zin cik daudz alu es lietoju un kadas man attiecibas ar tiem :D

Edited by ManuVietuIenjemRegistretais
Link to comment
Share on other sites

Man pazīstamais no brenguļu alus stāstija, ka tas ir saistīts ar to, ka netiek izdzīta sistēma ar ūdeni pirms jaunas mucas pieslēgšanas. Viņiem tas jādara katru nedēļu, bet ir vietas kur to vispār nedara, tāpēc visticamāk nešķaida neko vienkārši garšo dēļ čurām, jo trubās reali ir čuras.

Link to comment
Share on other sites

Negribu tev neko parmest, bet 90% gadijumu, tas ir pilnigakais bullshits, jo smadzene un garshas receptori savadak reage uz svadakiem dzerieniem savadakos laikos.

Labāk būtu ēdis. Lielāku sūdu no sevis izspiest vairs laikam nevarēji.

Valmiermuižā gids nokaunējās un pateica, ka viņiem ražošanas apjoms ir palielinājies, kas savukārt ietkmē produkta kvalitāti. Tas ir tīri loģiski, maz darītavu ir tādu, kas brūvē augšā, lai padzirdītu pūli. Visiem tikai galvā dolāri.

Jautājums ekspertam (boringam), kur tiek audzēti apiņi priekš latviešu izslāpušajām mutēm?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jautājums ekspertam (boringam), kur tiek audzēti apiņi priekš latviešu izslāpušajām mutēm?

Man nav vienalga? Kaut vai pie tevis vannas istabā.

Turpinot tēmu - blindfold testos droši vien daudzi pat neatšķirtu alus, kā tas jau ne vienu vien reizi ir pierādīts. Gudri dirst ir viens, bet REĀLI būt par alus ekspertu var būt tikai "speciāli trenēti cilvēki", nevis žūpas.

Link to comment
Share on other sites

kārtējo reizi kā aplaužas sāk sūdu dzīt :D

par ko sākotnēji gāja runa? Par to, ka vairums cilvēku par alus garšu bieži vien spriež samērā lielā apkārnes ietekmē. Vai arī ir kaut kāds savs "neatkarīgs" (yeha, right) viedoklis par alus šķirnēm, kas ir labs un kas nav. kas pārsvarā ir bullšits. Garšo dzer, negaršo nedzer. Filozofēt par industriju, ka šis vai tas has gone bad ir pavisam cita lieta. Cilvēkam pasaku kur var dabūt alu - saka, ka tur alus sūkā. Diez vai kāds brauca ņemt mucas no A un B punktiem un salīdzināt - tādēļ viss ir tukša pļāpāšana.

UN BĻAD KAUT KUR PA VIDU UZLEC JAUTĀJUMS KUR AUDZĒ APIŅUS!!!!! Un es esmu aplauzies?

Edited by b0r1ng
Link to comment
Share on other sites

Šito vajag reāli - atvest pa vienai mucai no katras puses, viens zinātājs ielej kausos un dod testēt (tik zinātājs nevar sēdēt kopā, lai kaut kā nedodotu) un reāli - 3 kausus no katras mucas jauktā secībā dzert un katrs dzērājs atzīmējās, no kurienes alus nācis, no miestiņa vai ražotnes :D

Man liekas, ka pēc pirmā alus jau otrais garšo pilnīgi savādāk, kaut nācis no tās pašas mucas vai hrenzin no kurienes :) Ja alus visu laiku garšotu konstanti vienādi labi, varētu to vien dzert, bet tā nav ar nevienu alkoholu un arī bezalkoholiskajiem.

Link to comment
Share on other sites

Nu piedod, bet ja ir skaidri un gaisi zinams kas notiek salidzinosi daudzas kafejnicas/barcikos, tad nu tiesi tas pats ari notiek miestina. Kafejnicas citreiz pat citu alu tev ielej, ka tik krasa kaut cik lidziga (vnk cita muca pieslegta). To dara visur, un nav ta ka es to viens noverojis un vienu vien reiz, vnk pasaku ka nav tur kaut kas kartiba. Nejutos nekads eksperts, bet tik lielu atskiribu tomer juut. Es vismaz par ilukstes un unijas ielas miestiniem to esmu piefiksejis, parejos loti loti sen neesmu bijis. Kad vins tikko paradijas, njemu no brunieku ielas(laikam uz tas bija) un tur vel bija ok. Bet tas ka jau visa biznesa sakuma.

Link to comment
Share on other sites

Paskaidro kura veikala tu redzi kada muca pieslegta? Un es teicu ka cita muca pieslegta, nevis cits saurs taja. Viss pieslegts telpa kas aiz sienas un tu neredzi, un tur var but da jebkas saslegts. Ara kafejnicas centra pat esmu dzirdejis ka bauskas/tervetes alus vieta iemauc kaut kadu aldara luxu (krasa lidziga) un tirgo... Darbinieki sev smuki kabata ieliek. Ja rekinam ka cena uz kausu atskiras (pienjemsim pa 50centiem), tad uz mucu sanak 30 eiro pelna. Ar udeni ieverojami mazak smaucas. Pa lielam uz mucu piemauc klat kadus 3L udens, kas pelnas zina sanak 6 kausi (kauss 2 eiro-rekinam videja limena alu), tad sanak 12 eiro uz mucu.

Link to comment
Share on other sites

Redzi, te mes atkal sastopamies ar to, ar ko saakaam. Reala situacija, kura pastav VS garshas atshkjiribu noteikshana nezinot patiesibu. uzskatu, ka esam nonakushi stupcelja, un man nav isti vairak argumentu lai strideties par sho teemu.

Link to comment
Share on other sites

Tu laikam vnk neapzinies situacilu Latvija un ar uznemejdarbibu ipasi neesi saistits. Pie mums normali nopelnit nav iespejams nesmaucoties/neapejot likumus. Un redzot kas notiek daudzos citos edinasanas biznesos, tai skaita ari barcikos, un vel piesummejot to ka pats esmu to izjutis uz savas adas, es diezgan drosi jutos par to ko saku. Tu vai aizstavet cik uziet, es tikai izsaku faktu. Man nav nekadas nepatikas pret to iestadi un pats savulaik tiri biezi iegriezos tur, bet redz ka laiki mainijas un vini ari laikam sajuta ka labak nopelnit, ipasi lai tik strauji izaugtu. Un tur nav argumenteti jastridas, vnk apskaidroju savu pieredzi, un tad gluzi nav no pirksta izzista.

Link to comment
Share on other sites

Esmu pietiekami iesaistiits visaa restoranu biznesaa no divam fronteem. Es zinu no kaa kas tiek gatavots un uz ko dazhreiz iet uznemeji lai piepelnitos, bet es nerunaju par sho konkreto problemu. Mes abi runajam par dazhadam lietam. Tu par appisienu, es par realu testu.

Link to comment
Share on other sites

Man patīk kā b0rings pilnīgi visur grib pierādīt savu taisnību. Atradīs, izzīdīs kaut kādus faktus no sētas staba, bet tāpat turpinās pastāvēt par savu :) Protams, ir taču kā jāapliecina sevi :)

Never back down... EVER! At anything!!!

Link to comment
Share on other sites

Tu zini ka tas ir debilakais par ko pastavet. Man viens tads cilveks ir, loti tuvs, kura moto- never back down. Un tagad, kad jau vecums ir pienacis, vina never back down ir iegajis tada bezjega ka cilveki ar vinu neruna, jo vins automatiski ir gudrakais un pastaves apr savu, pat par lietam kuram sajegas 0, jo vnk gadu gadiem iegajies nepiekapties stridos. No malas tas ir nozelojami... Un vecums ir x2 mans... Tapec jau saka ka starp planpratibu un genialitati robeza ir parak maza.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...