Jump to content
GIGN Forum

Nepieciešams uzģenerēt skaitļu tabulas


eziic
 Share

Recommended Posts

apep84.jpg

Ideja sekojoša - iedomāsimies, ka ir 6 cilvēki, kuri kopīgi mēdz iet spēlēt boulingu (vertikāli - spēlētāju skaits). Katru reizi tiek izspēlētas 6 spēles (horizontāli attiecīgi spēļu skaits). Princips sekojošs - katrs spēlētājs izvelk vienu kartiņu, kura nosaka secību kādā viņš šīs 6 spēles spēlēs. Spēlētāji var atnākt arī mazāk par 6, piemēram - 3, tad attiecīgi izmanto tikai pirmās 3 kartiņas. Piemērs -

Atnākuši 4 spēlētāji, tu izvelc kartiņu nr.3, tātad 1. un 2. spēli metīsi pirmais, 3. otrais, 4. ceturtais, 5. un 6. attiecīgi trešais.

Ko man vajag - izveidot šādas tabulas ar ~100 cilvēkiem un 100 spēlēm ar nosacījumu, ka katrā spēlē katram spēlētājam ir individuāls numurs no 1 līdz 100 un izspēlējot visas 100 spēles visiem spēlētājiem kopējā kombinācija bijusi godīga (katrs ir spēlējis gan 1, gan 50, gan 100, nevis viens katru reizi 1, bet viens - katru reizi pēdējais).

Nezinu vai izdevās uztvert domu, bet dzīvojos pa exeli jau trešo dienu un nevaru izdomāt ko viņam iebarot, lai ko šādu uzģenerētu. Sāku šaubīties vai exelī tas maz ir iespējams. Ja kādam ir laiks/idejas, labprāt uzklausītu. Virtuālais alus no manis. ;)

Link to comment
Share on other sites

Zorg - piemēram atnāk 2 spēlētāji, tātad tiek izmantotas tikai pirmās 2 kartiņas. Tas, kurš izvelk 1. kartiņu 1. spēli spēlē pirmais, 2. un 3. otrais, 4. un 5. atkal pirmais un pēdējo otrais (skat. 1. kartiņas 2. līniju horizontāli). Otrs attiecīgi otrais, pirmais, pirmais, otrais, otrais, pirmais (tā pati līnija, tikai 2. kartiņā).

b0r1ng - kaut kas uz to pusi, bet pagaidām ar IF'iem nekas prātīgs nav izdevies, jo priekš manas saprašanas variabļu ir pārāk daudz.

Edited by eziic
Link to comment
Share on other sites

Beidzot iebraucu kā tās tabulas veidojas, tātad tām kartiņām nav nekādas prioritātes (kartiņa ar kārtas nr. 1 nav ar neko labāka nekā kartiņa ar nr. 3)? Rīt paskatīšos ko varu līdzēt.

Tev obligāti tabulas vajag vai der arī kaut kas līdzīgs šim (katram spēlētājam izprintē tikai secību atkarībā no ievadītā spēļu skaita un spēlētāju skaitu (šajā gadījumā attiecīgi 6 un 3))

Spēlētājs A : 1 3 2 3 2 1

Spēlētājs B : 3 2 1 1 3 2

Spēlētājs C : 2 1 3 2 1 3

Edited by Zorg`s
Link to comment
Share on other sites

Mazliet biju pazudis no civilizācijas. Jā, kartiņām nav prioritāšu, visām būtu jābūt godīgām, t.i., visi izdalot uz kopējo spēļu skaitu tiek paspēlēt gan pirmie, gan pēdējie aptuveni vienādu skaitu. Un vajag obligāti tabulas - tādā formā kā iepriekš norādīju.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...