Jump to content
GIGN Forum

IT Diploma vērtība


Traffic
 Share

Recommended Posts

Gribētos dzirdēt no profesijas pārstāvjiem viedokli par to, cik vērtīgs ir IT bakalaura diploms reālajā darba tirgū.

Man ir radies iespaids, ka vērtība varētu būt tikai uzsākot darba meklējumus, bet tālāk, ja ir darba pieredze un zināšanas, tad tā nebūt nav nepieciešamība.

Es kļūdos vai nē?

Link to comment
Share on other sites

Tas diploms Tev varētu pavērt ļoti labu logu nākotnē. Protams, var atrast IT nozarē arī darbu bez attiecīgiem papīriem, bet tas būs daudz grūtāk..

Pats šajā nozarē nestrādāju, tā ir bračkas nozare.

Edited by Lumpy
Link to comment
Share on other sites

IT jomā nav un nebūs svarīgs diploms, šeit svarīgākais ir pieredze! Ir dafiga IRL pieredzēti keisi kur cilvēkam ir/nav vidējā izglītība bet viņš kā programmētājs kā arī sisadmins to dara daudz labāk kā tāds kas atnācis ar diplomu zobos. Lielākoties šādi cilvēki šo pieredzi no gadiem ir smēlušies pašmācību ceļā dēl pašu vajadzībām kko darīt. Un attiecīgi šo cilvēku pieredze daudz vairāk lietderīgāka nevis tā ko aptuveni tev iemāca skolā. Un ja tu patstāvīgi neesi uzlabojis savas zināšanas no tutoriāliem vai praktisku sistēmu bakstīšanas tad tavs diploms ne sūda nav vērts darbā. Tāpēc jebkura normāla iestāde tevi pārbaudīs praktiskos testos, kā tu spēj atrisināt problēmu, ieviest kaut ko jaunu, nevis vadīsies tikai no plika diploma.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tas diploms Tev varētu pavērt ļoti labu logu nākotnē.

Par kādu tieši "logu" tu runā? Tu saki, ka var būt prestiža iestāde, kura kategoriski pieprasīs diplomu, neskatoties uz to, ka darba meklētājs pilnībā atbildīs visām pārējām prasībām?

Kāpēc es to tagad prasu? Tagad esmu RTU DITF 5. semestra izskaņā (pirmspēdējais). Jau no pašu studiju uzsākšanas ir bijis ļoti negatīvs viedoklis pret studijām šeit. Iemeslu ir kaudzēm.

Tūlīt būšu nostrādājis 5 mēnešus par jaunāko programmētāju (+3 mēneši trainee/pārbaudes laiks), par ko paldies vienam no gigniešiem! Un loģiski, esmu pa šo īso laiku iemācījies 10x vairāk kā pa 2.5 gadiem universitātē.

Studijām slodze ir milzīga. Tas vēl būtu ok, ja tas būtu to pūļu vērts, bet attiecībā uz iegūtajām zināšanām tā nu galīgi nav. Un tāpēc jau labu laiku domāju par to, vai man ir vajadzīgs beigt sev nervus un iegrūst visu laiku ārpus darba studijās, lai dabūtu diplomu, no kura man varbūt nebūs jēgas. Ja tas ir tā vērts, tad, protams, vienmēr var vēl saņemties, bet ja nav tā vērts, tad es būšu muļķis, kurš būs padirsis laiku, nervus un normālu miegu.

Tāpēc patlaban domāju vēl pēdējo semestri pastaigāt uz lekcijām, paskatīties, varbūt ir kaut kas noderīgs. To pasmelties un atā. Bet censties nokārtot parādus - nē, paldies.

Link to comment
Share on other sites

Neesi mīkstais- pabeidz skolu. Ganjau kādreiz noderēs. Saņemies un pēdējo pus gadu nokapā. Pats no 2. semestra strādāju +/- pilnu laiku (ar elastīgu grafiku), tur ar kādiem 30% apmeklējumu var izvilkt. Nekāda baigā slodze nav- nedirs.

Un darbs ir labs tādā ziņā, ka vari viegli izfiltrēt, kas tev noderēs un, kur var ķeksīti ievilkt.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Neesi mīkstais- pabeidz skolu.

Es jau cerēju, ka kāds to teiks. Pats sev arī to stāstu, bet kā jau iepriekš teicu - neredzu vairs jēgu. Negribu te strīdēties par slodzi, bet tā ir liela. Nācās ziedot lielās datu bāzes (pa semestri neviens darbs nav nodots), lai nebūtu robi visos priekšmetos Nezinu, kuru institūtu tu pabeidzi, bet es pēdējā kursā pārgāju no ITI uz LDI un vienam caur visu burties ir smagi. Pirms tam +- mācījāmies kopā ar čomu. Ok, es te negribu vairs čīkstēt, tāda nebija topika doma.

Jautājums paliek tas pats - vai tam diplomam reāli ir vērtība.

Link to comment
Share on other sites

Ja tu strādā nozarē, tad domāju, ka ar Eiduku (pieņemu, ka viņš tev pasniedz) nevajadzētu būt problēmām ko sarunāt.

Par diploma vērtību nezinu, pats vēl neesmu dabūjis, bet, kā jau minēja, pārsvarā skatās uz to, ko spēj izdarīt. No otras puses ir arī dzirdēts par sūrajiem večiem, kurus firma sūta pēc papīra, lai būtu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...