Jump to content
GIGN Forum

darbs ārzemēs


crawl
 Share

Recommended Posts

Pusdzīvais, kā man Tev pierādīt, ja nekur nēesmu minējis, ka tas ir oficiāli? 450eu neto varu Tev parādīt, bet tas nedos neko! 2k gan nēesmu dabujis! 17**eu , pēc pēd. Ziemīšiem!

P.s. Es nemēros ar krāniņiem es vnk nolieku fakta priekšā, ka tepat LV var labi nopelnīt, nestrādājot par DEPUTĀTU vai braucot uz NOLIKTAVĀM UK!

Edited by GooD`MeN
Link to comment
Share on other sites

Darbs ir daudz, bet nav atalgojums... Kurš normāls latvietis strādās šajā valstī ?? ES nē !!! Es labāk braucu uz ārzemēm vergot un nopelnīt vismaz pensijai nekā te LV grauzt nagus un vilkt pēdējo salmiņu....

Te ir izdzīvošana, a ārzemēs ir dzīve lūk kā ir... Kamēr jauns tikmēr prom..

.P.s. PRIECIIGS LIELDIENAS :):daz:

Hujovajs tu latvietis...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nezinu kā ir ārzemēs rukāt noliktavās, bet 10-12h hujārīt pa noliktavu, tad 8h pagulēt un tad mošk paliek 4h, lai redzētu , kas notiek svaigajā gaisā un par to saņemt 1300 paundus - ir tā vērts???

+ tu atrodies kaut kādā UK mazā pažobeles pilsētā

Cik skatos (tā lielākā daļa dara) tad jau labāk ir šeit saņemt savus 750 evrikus, ja ir draudzene, kura arī strādā, tad vispār ideāli - kopā sanāk kādi 1500 uz ģimeni - mierīgi , pieticīgi var novilkt savu dzīvīti

Pats personīgi, kamēr jauns, tikmēr prom , prom un vēlreiz prom, bet , cik ilgi tā varēs

Latvijā ir pavisam vienkārši - vai nu tu esi biznesmenis un pats noregulē, cik tu pelni, vai arī tu pelnīsi ~650-800 (+/-) euro mēnesī

Edited by efer
Link to comment
Share on other sites

kamēr jauns tikmēr prom,= atbrauc atpakaļ vecs, pieredze nav,nevienu nepazīsti, tevi neviens negrib un nevienā noliktavā te nemaksās 1,3k -tad paliec pa bomzi Latvijā vai brauc atpakaļ un esi vergs citā valstī,

tepat celtniecība kā vienkārš cilvēks saņemu1,5k eiro+sievas 400 eiro būs gandrīz 2k, un strādā 8 h dienā max

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Es kaut kur teicu, ka es strādāju noliktavās? Es prasīju vai ir tā vērts!

Otrkārt, ja tev patīk būt mellajam strādniekam, tad viss OK. Rušini savus ķieģeļus, cik tik uziet. Esmu redzējis šitos celtniekus. Nevajag tāpēc dirst uz cilvēkiem, kuri izbrauc uz ārzemēm strādāt.

TU ESI VERGS ŠAJĀ VALSTĪ, tāpēc neponto te uz citiem, ka citi ir vergi citās valstīs.

Kāda atšķirība, kurā valstī tu strādā? Galvenais, ka strādā.

Strādājot ārzemēs var iegūt vēl lielāku pieredzi nekā te cilājot savus ķieģeļus. Gribētu redzēt tavas izaugsmes iespējas - smagāko ķieģelu nesējs???

Ir daļa, kura aizbrauc , jo nav priekš viņiem darba vai arī viņiem nav pietiekošas zināšanas, lai strādātu šeit - respektīvi aizbrauca, jo nemācījās un te nebija nevienam vajadzīgi.

Otra daļa ir tā, kas uzskata šo atalgojumu par neadekvātu priekš sava devuma darba devējam. Respektīvi neapmierina darba samaksa, un līdz ar to atrod kaut ko līdzīgu ārzemēs, taču ar atalgojumu , kas viņu apmierina.

Katram ir savi mērķi un prasības, kā un kur viņš viņus īsteno, nav mūsu darīšana, galvenais, ka viņam ir labi tur, kur viņš ir. Ja nav, tad kaut kas jāmaina.

Nesaprotu šito krānu mērīšanu, man ir tik, tev nav nekā. Esmu esmu tas, tu neesi nekas, jo tu nestrādā Latvijā.

Besī reāli

Link to comment
Share on other sites

kāpēc visi kas strādā celtniecībā ir melnstrādnieki ķieģeļnesēji? neesmu ne melnstrādnieks ne ķieģeļu stiepējs, protm ir daļa kas brauc uz ārzemēm lai pelnītu pēc savām spējām,bet tas ir daži procenti no visiem aizbraukušajiem,kas tur ir vergi noliktavās, fermās, kartupeļu laukos. te neiet runa par mērīšanos, izskatas ka tev tas baigi sāp, ka latvijā var nopelnīt vairāk nekā skrienot uz ārzemēm. jo šeit mēģinājām parādīt tik to, ka arī latvijā var pelnīt un dzīvot labi

Link to comment
Share on other sites

Nē, man ir pilnīgi vienalga, kur cilvēki strādā, tikai besī tie, kas domā, ka tur , kur ir viņi, ir vislabāk. Tas attiecas gan uz tiem, kas strādā ārzemēs, kas saka, es savus 1500 nopelnu, a tu ar saviem 800 vari iet dirst, un arī tie , kas strādā šeit, kas saka, es savus 1300 nopelnu un tur ar saviem 1500 ārzemēs vari iet dirst.

Un teiciens "dzīvot labi" attiecas uz katru personīgi, kas citam ir labi, tas citam ir apmierinoši un otrādi. No offence, izteicu savu viedokli. Jo vienkārši ir apnicis lasīt tos, ka viens noliek otru un otrs noliek pirmo.

Pats strādāju ārzemēs, nestrādāju nekādu melno darbu noliktavās, strādāju ar cilvēkiem un sportošanu. Alga tagad jau ir palikusi divreiz labāka nekā bija pirmajā gadā + visas pārējās ekstras. Pagaidām labi apzinos, ka uz doto brīdi tas mani vairāk kā apmierina, taču ļoti labi apzinos, ka tas ir tikai laika darbs. Latvijā, protams, gribētos strādāt, ir arī gan attiecīgā izglītība , gan pieredze, tikai šis atalgojums mani neapmierina. Protams, algas ir atkarīgas arī no rajona , kurā dzīvo, pats esmu liepajnieks, un šeit algas nav tiešām tās spīdošākās priekš manām velmēm. Varu pateikt arī to, ka pirms 3 gadiem strādāju bankā ka koorporatīvais speciālists - alga? - 250 lvl pirmajā gadā, tiem, kas tur iepriekš strādāja bija alga 350-400 lvl uz rokas + kaut kādi bonusi, ko izmaksā reizi divos mēnešos, apmēram 100-200 lvl kopā.

Link to comment
Share on other sites

Ir cilvēki kam nevajag īrēt 3istab jaunceltnē un katru dienu vakariņot ganbejā.

var atrast 1stab normālu (kosmētiskais remonts) ar komunālajiem + citi rēķini 350e, paika 200e. pārējais jau ir ekstra (benzīns vakara izklaidēm, aliņš, pica utt).

Es varētu mierīgi dzīvot ar 550e mēnesī. Protams, makā vislaik sausums tad būtu.

Atceraties, ikmēneša izdevumos neiet jūsu mašīna lēzanajā un aliņa rīšana ikdienā. tā ir extra.

500 simti iirei + reekiniem + paikai.... Nu nezinu. Es neriju biezhi pa restoraniem laika trukuma delj, bet stuukjet sevii nocenotus vistat stilbus ir nenormali, jo pa to naudu nekas cits isti no glajinieka nesanak. Manuprat

Link to comment
Share on other sites

550 tur sanāk tikai dzīvoklis + ēst. Tā ir dzīve? Nu reāli tur nekam citam nesanāk un tas ir mēnesī. Ja vajag jaunu krānu virtuvei nopirkt vai telefons nobeidzies, nāk palīgā mogo kuram mēnesī uz paikas rēķina atlikt 20-30euro ? :D

Man jau liekas, ka lai arī pieticīgi dzīvotu kā cilvēks, vajag vismaz 700euro.

Nu saprotams, ka cigaretes un kaut kādu drazu var neskaitīt dzīvošanas pamatpakā, bet ir daudzas citas lietas, kur naudu vajag, lai nedzīvotu kā students visu mūžu.

Nez vai mašīnu var uzskatīt par baigo ekstru, bet tā prasa daudz naudas tik un tā.

Link to comment
Share on other sites

Kur tu dzīvo ? :D

Es biju kaut kadu bomaari izdzinis no pagraba laicinju atpakalj. :D bet man par iiri nemaksaaja

Ja dzīvo viens tad īstenībā tas ir diezgan reāli ar 550 EUR dzīvot/izdzīvot. Ja ir ģimene tad jau ir nedaudz sarežģītāk.

Nu jā, dzīvoju es nedaudz taupīgi, bet neteiktu, ka slikti vai nabadzīgi. Dzīvoju kopā ar meiteni, viņa arī atstāj 500 eirikus dzīvošanai. Kopā sanāk ~1000 Eur. No tiem 300 aiziet īrei + komunājiem (2 istabu dzīvoklis). Rēķiniem (internets, telefoni) aptuveni 40 eiro. Paliek 660 eiro pārtikai, kādai reizei paēst ārpus mājas, apģērbam un citiem izdevumiem.

Alga man ir normāla (virs 1000 Eur), tāpēc nevarētu teikt, ka nevaru atļauties dzīvot lepnāk, taču ar laiku palika žēl tās naudas, kas katru mēnesi tika izsviesta nevajadzīgos sūdos. Šobrīd kopā ar meiteni vismaz varam atlikt katru mēnesi aptuveni 800-900 eiro, lai var iegādāties savu dzīvesvietu.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...