Jump to content
GIGN Forum

darbs ārzemēs


crawl
 Share

Recommended Posts

Pats reāli strādāju Zviedrijā pelnīt pelnu normāli ap 1500 Eur var arī vairāk, ja ilgāk strādā. 8 h dienā laiks ir, redzēt ir ko, kolēģi, cilvēki super visi respektē viens otru.

Edited by .qoodbeep.
Link to comment
Share on other sites

Runa iet par dzīvošanu/izdzīvošanu Rīgā un cik ir jānopelna, lai pavilktu dzīvokli, nevis cik katrs pelna citur pasaulē

Norgē arī veikalā strādājot var 2,5pakas ķepā mēnesī saraut.

Nu par Norvēģiju vspar nerunasim. Topica tēma " darbs arzemēs " a jūs te par Rīgu runājat.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ateros, ka krīzes laikā bija viens fuckup periods, kurā nācās dzīvot laiciņu ar 400Ls uz rokas algu. Tajā laikā dzīvoklis maksāja ~ 270Ls. Protams, ar 130Ls pāri palikušajiem bija reāli grūti, bet varēja vilkt. Vajadzējavienkārši ēst kartupeļus un vistas. Reāli lēts ēdiens. Uz darbu ar kājām. Vienīgi uz drēbēm gan nauda reāli nepietka.

Tagad ir vairāk bērni and šit. Tas pats dzīvoklis, tikai nedaudz dārgāks palicis (~430EUR). Ar mazu tērēšanos apkārt, bet drēbju atļaušanos pirkt, var dzīvot ar 1400 EUR mēnesī. ~tāda alga man arī bija pēc drūmā 400Ls perioda.

Happily es pelnu vairāk par 1400 EUR mēnesī un draudzene arī ir sākusi strādāt tā ka varu atļauties jau palikt resns! :D

Beefs

Edit: to visu pateicis - es domāju, ka var dzīvot šodiena ar 350 EUR algu uz rokas. Drēbes un medicīna ir lielākā sāpe. Kaut kāds bomzīgs dzīvoklis par 150 EUR, lētā paika ~100 EUR un paliek vel 100 EUR! Nice! :) Protams - atrast 150 EUR dzīvokli (ar komunālajiem) ir lielākais čelendž, bet realitāte ir tāda, ka cilvēki, kuri pelna 350 EUR tieši tādos dzīvokļos arī dzīvo.

Edited by 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

es rukāju vācijā, restorānā - 1100 eur mēnesī, dzīvošana un ēšana jau atvilka. kkur 8-10 h dienā, 2 dienas nedēļā brīvas un vispār nevar sūdzēties. ar laiku jau jāņem kāds dzīvoklītis utt. visas soc. garantijas, apdrošināšana no darba devēja puses.

Link to comment
Share on other sites

prikols, ka parasti cilveki kaut ko piemin par socialajam garantijam arzemes :D Latvija tas viss arii ir, nevajag stradat bez nodokljiem un stradat pie normaliem darba devejiem, kolegjis salauza kaaju, dabuja no apdrosinasanas kompensaciju vienu stabu. nemaz nerunajot par zobarstiem un citam ikdienishka lietam. Tos darba devejus(lasit pidarus), kas tik visu kaapi iegulda sev jauna LC vajadzetu sutit dirst jau startaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...