Counter Strike 1.6
Steam veikalā!
vai arī ņem torrentu
ar instalāciju

worm: Bija vēl kaut kāds foršais klans ar 50 „purniem”

posted by samuray 09-05-2008, 18:02

Šajā jaukajā maija dienā, kad esam jau aizmirsuši mūsu hokeja izlases sagrāves pret ASV un Kanādu un kad kavējamies vēl pozitīvās atmiņās par uzvaru pār Slovēniju ar 3:0, kurā nodrošinājām spēlēšanu augstākajā divīzijā arī nākamgad, izdomāju, ka derētu kaut ko uzrakstīt. Tad nu atausa atmiņā, ka jāpabeidz veidot intervija, ko biju iesācis jau labu laiku atpakaļ. Mācījos no iepriekšējām kļūdām, un nu jau intervija izskatās daudz labāk. Protams, vienmēr var būt vēl labāk, bet gan jau pamazām, ne jau visi ir ideāli. Šajā mēnesī GIGN svin savu dzimšanas dienu, un nu ir apritējuši jau 7 gadi, kopš macho šito visu aizsāka. Šoreiz intervēju GIGN „tehnisko tēvu” worm. Šī intervija varētu likties interesanta tiem, kas šeit apgrozās neilgu laiku un nezin kā ir izveidojies viss šis pasākums, kuru pazīstam ar nosaukumu GIGN.lv.


Pirmais, tradicionāls jautājums, ko uzdodu visiem. Kā radās tavs niks?

Es domāju, ka visi zin tādu foršu spēli kā Worms. Tad nu agrāk baigi par viņu fanoju, spēlēju kā pirmos, tā otros wormus un arī Worms Armageddon. Trešie (3d) wormi gan sūkā. Lūk, no turienes arī radās.

No bloodlorda uzzināju, ka viņš CS sāka spēlēt no 1.1 versijas. Pastāsti, cik gados ir mērāma tava CS pieredze, kā nokļuvi GIGN klanā un kā pierunāji spiti spēlēt CS?

Man šķiet, ka sāku no kaut kādas 6b versijas vai arī 0.6b, bet tagad to vairs nepateikšu. GIGN klanā, laikam nonācu pēc macho aicinājuma. Toreiz vēl biju Ex-Scalpo klanā. Baigi klodēju viņiem weblapu. Tad nu macho izdomāja, ka gignam arī vajag foršu lapu „uzšaut gaisā”, tāpēc piedāvāja man pārnākt (smejas).

Par spiti gan mazgāju rokas nevainībā. Viņa pati sāka CS spēlēt. Kaut ko atceros, ka viņa pat esot uz klubiem gājusi pa naktīm (veselīgi smiekli).
Lai gan, ok, savā ziņā esmu vainīgs, jo gigns aizņem ļoti daudz ikdienas laika, kas arī ietekmē parasto iedzīvi un cilvēkus ap tevi...


Kādos vēl klanos esi bijis un vai esi kādreiz piedalījies kādā vairāk vai mazāk nopietnā CS turnīrā.

Nu kā jau minēju – Ex-Scalpo, bija vēl kaut kāds foršais klans ar 50 „purniem”, bet aizmirsu nosaukumu...
Enivei, tas viss ir vēsture. Tagad ir tikai GIGN, ar ko arī vairs neviens nespēlē nekādos turnīros, jo GIGN pašlaik vairāk ir kā vārds, nevis kā klans. Turnīrus nekādus tā īpaši neatceros... (domā) ....vienreiz ar macho piedalījāmies kaut kādā 2 vs 2 pasākumā, bija arī 5 vs 5. Ā, pēdējā WCG atlases kārtā spēlēju.


Izdomāju, ka neko daudz par geimošanu tev neprasīšu, mani vairāk interesē tehniskais staffs, tāpēc tagad pastāsti kaut ko par GIGNA tehnisko vēsturi: pirmajām web lapām, agrākajiem serveriem! Cik viegli tas viss nāca? Cik liela bija tava apņemšanās?

Hmmm, pirmā weblapa, laikam bija kaut kāds 5 minūšu uzmetums (smejas). To īsto pirmo grabināju kaut kādu gadu, līdz piedabūju puslīdz sakarīgā izskatā. Toreiz jau bija maza pieredze programmēšanā. Tagad strādāju par vecāko programmētāju lielā kompānijā (lepni smaida).
Apņemšanās ir vienmēr, laika nav! Tas ir arī galvenais šķērslis jebkādiem jaunumiem gignā. Pašlaik ar pieredzi kompensēju laika trūkumu, jo viss padodas piecreiz ātrāk un kvalitatīvāk.


Nu jau mēnesi mēs dzīvojam uz jaunās kastes. Tad nu stāsti, kas šobrīd uz viņas griežas un, ko kaste par to saka! Kā šobrīd jūtas vecā kaste?

Abas kastes nav noslogotas vairāk par 20%. Vecā kaste noteikti sajuta otro elpu, kā rezultātā, noteikti visi ir pamanījuši, ka weblapa vakaros veras vaļā krietni ātrāk nekā agrāk. Jaunā kaste, savukārt izskatās, ka vēl pat tuvu izsmēlusi savus resursus, tāpēc iespējams, ka drīzumā parādīsies vēl kāds jauns serveris. Plāni jau ir daudz, bet atkal jāliek priekšā laika un alus trūkums (smaids līdz ausīm).

Forši, izskatās, ka uz jaunās kastes varēs vēl daudz ko sabāzt, tāpēc atklāj kaut ko par nākotnes iecerēm: jauniem serveriem un citām fīčām, un pastāsti arī pie kā šobrīd tu strādā! Vai būs kādi jaunumi TF2 servera(-u) sakarā?

Pašlaik padomā ir palaist ventrilo vai teamspeak serveri, sačinīt adminu sadaļu webā, uzlikt atpakaļ CW serverus un uztaisīt publisku rezervēšanas sistēmu.

Team Fortress 2 ir doma uztaisīt reģistrēto niku sistēmu, kas ņemtos no vecās datubāzes, ko izmanto CS serveri. Pagaidām izskatās, ka ir problēmas ar sourcemod, tāpēc šī ideja ir nopauzēta.
Weblapā ir doma apgreidot serveru sadaļu, lai varētu pievienot ne tikai CS serverus, bet arī citus. Tā kā tas ir liels projekts, par termiņiem nezinu neko teikt.

Busteris pagaidām ir nopauzēts, jo izskatās, ka cilvēki viņu īpaši nemīl. Doma ir uztaisīt, lai busteris ielādējas tāpat kā VAC – ejot iekšā serverī automātiski nokačājas, bet vai tas ir iespējams un cik ātries to izdarīšu, nemāku atbildēt. Lieku 1:100, ka man izdosies. Tātad neizdosies! Reāli to var izdarīt tikai, ja atrodu kādu exploitu.


Kā jau tu zini, GIGNĀ apgrozās daudz pusaudžu, kas vēlās līdzināties tev. Grib taisīt tādus webus un serverus kā tu. Tāpēc izstāsti, kur to visu esi apguvis, kādās skolās mācījies un, kur šobrīd strādā!

Vienmēr esmu uzskatījis, ka visizpalīdzīgākā roka ir pašam savējā (atkal lepns smaids). Ja galva atrodas uz pleciem, nevis pēcpusē un ir vēlme panākt nostādīto mērķi, tad tas arī izdodas bez citu palīdzības. Ir jāaprod ar domu, ka no 100 reizēm kaut ko mēģinot uztaisīt, ko agrāk neesi taisījis, 99 reizes nekas nesanāks, pie tam 50 reizes būs galīgs bezceris. Vismaz man tā bija ar busteri, kuru sākot kodēt, es par C++ zināju tik pat daudz, cik es protu franciski.

Kā tu domā, cik ilgi vēl CS turēsies apritē un vai TF2 ieņems tā vietu?

CS turēsies apritē tik ilgi, kamēr atradīsies spēlētāji. Tādu, izskatās, netrūkst. Tā kā reālu aizvietotāju nav (CSS neskaitās, tā ir parodija par CS), tad es domāju, ka tas tik ātri nenotiks.
TF2 ir cita žanra spēle, to nevar salīdzināt ar CS. Jāņem vērā arī tehnoloģijas attīstība. CS ir morāli novecojis un izskatās pēc sūda, kā arī mūžīgās problēmas ar fps liek padomāt par spēles kvalitāti. Savukārt TF2 izmanto visas jaunākās fīčas, ko pieāvā directx. Ir tikai loģiski, ka tas piesaista.


Nu tad atliek vien tev novēlēt, īstenot visas ieceres, un lai nekad tev neaptrūkstās alus!

Paldies!


Visi, kas vēlas uzdot jautājumus wormam, ir laipni lūgti to darīt komentāros. Sakarīga jautājuma gadījumā var pat cerēt sagaidīt atbildi.


Peace, gaidām spēli pret Somiju!
Read comments (70)
Picture of the day
  comments (2)
  archive »
Currently online
Quote of the day
[7:29 PM]! KaPeIKa: Haha pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani [7:29 PM]! KaPeIKa: izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM]! KaPeIKa: centraale [7:30 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM] centraale: Labdien, Kapeika7777! Man ir prieks tevi redzēt šeit. Kā es tev varu palīdzēt? Uzdo jautājumu vai pastāsti man, kas tevi interesē!
  comments (0)
  archive »
Game of the day
Flash Game: Cat-Vac Catapult II

Members login
login:
pass:
Not registered?
Forgot password?
Live from GIGN