Counter Strike 1.6
Steam veikalā!
vai arī ņem torrentu
ar instalāciju

Spēļu pasaulē...

posted by worm 26-01-2011, 23:37

Pēdējā laikā neesmu daudz spēlējis Team Fortress. Patiesībā nemaz īsti negribās. Tomēr vakaros kaut ko citu gribas sadarīt. Tad nu pastāstīšu par pāris geimiem, ko esmu ievērtējis un kas varētu interesēt arī pārējiem.
Vispirms jau par kritērijiem... speciāli meklēju tādas spēles, kuras var spēlēt co-op režīmā uz viena datora. Un nevis splitskrīnā, bet gan viss vienā smukā ekrānā. Šādi visai loģiski action tipa spēles nevar spēlēt, tāpēc pavisam loģiski tika meklētas RPG spēles. Lai visu spēlēšanu padarītu maksimāli jautru, tika iehavotas divas Xbox 360 bezvadu pultis ar datoram pieslēdzamu uztvērēju. Šāds brīnums elkorā ir nopērkams pa 36Ls baltā krāsā un 28Ls melnā.

Lasam tālāk par pašām spēlēm...




Pirmā spēle. Deathspank.

Spēli var raksturot kā Diablo krustojumu ar Team Fortress. Pietam pats storijs un personāžs ir samērā komisks par varoni, kurš iznīcina visu ļaunumu un palīdz visiem ļautiņiem pilnīgi visās problēmās. Pat golfa laukumu nācās palīdzēt veidot vienam bagātniekam... Spēles būtībā ir daudz kvesti kur ir jāstaigā pa karti turpu šurpu. Reizēm sanāk vienā vietā atgriezties pat piecas reizes. Tomēr, atšķirībā no citām spēlēm, kurās viendabīgie monstri ar laiku sāk apnikt, šī spēle piesaista ar to, ka viss ir uztaisīts skaisti līdz pēdējam sīkumam. It īpaši tas, ka pilnīgi visi dialogi ir ar reālu balss atveidojumu, ar ko nevar lepoties tas pats pieminētais Diablo, Dungeon Siege, Torchlight, etc. Spēlē ir pieejams diezgan plašs klāsts ar ieročiem, bruņām, visādiem maģiskiem priekšmetiem un protams dziedēšanas līdzekļi (potioni un pārtika). Vienlaicīgi var izmantot līdz pat četriem ieročiem, kas ir samērā respektabli. Ar laiku arī parādās dažādi combo paņēmieni, kur var likt lietā vienlaicīgi divu ieroču spēku vienā sitienā. Pašu spēli var iziet samērā ātri. Ja pa rokai ir pāris čipšu pakas, kaste aliņa un brīva sestdiena, tad dienas laikā to var iziet. Bet nekrītam panikā, jo ir spēles turpinājums - Deathspank: Thongs of Virtue. Runājot par co-op režīmu - izdomāts ir diezgan labi, tomēr rūdītam geimeram nederēs. Otrais spēlētājs var pieslēgties jebkurā laikā un ieņem mazsvarīgā burvju palīga lomu. Ir stipri ierobežotas iespējas - nevar lietot nekādus ieročus, bruņas, etc. Ir pieejami tikai četri burvju vārdi (spell) - dziedēšana, uguns, sevis klonēšana un bulta. Otrā spēlētāja spēks pieaug proporcionāli galvenajam varonim. Tā teikt ideāls variants draudzenei, kura grib spēlēt, bet negrib iedziļināties visādos sīkumos. Spēlei diemžēl daudzspēlētāju režīms nav pieejams. Kā arī vairāk par diviem spēlētājiem co-op nevar spēlēt. Pirmo daļu esmu jau pamanījies iziet un domāju drīzumā arī izspēlēt otro daļu. Pašu spēli var nopirkt stīmā par divpadsmit ērikiem. Ir arī iespējams paskatīties nelielu video ieskatu par šo brīnumu, kas parāda spēles būtību.




Otrā spēle. Magicka.

Interesants ir fakts, ka spēli ir ražojuši mūsu netālie Zviedru kaimiņi. Palasot aprakstu, secināju, ka spēle kvalificējas manām prasībām par co-op un par RPG. Šo brīnumu var samērā veikli atrast populārākajos torrentu tīklos, tomēr atļaušos pieminēt, ka daudzspēlētāju režīms šādi nestrādās. Tomēr co-op režīms ar xboxa pultīm ir palaižams. Man gan nepatika tas, ka nekur neuzrādās, ka es tiešām izmantoju pultis nevis klaviatūru. Staigājot pa menu nav īsti skaidrs, kas uz pults ir jāspiež. Pēc nelielas pamocīšanās beidzot tiku iekšā spēlē un jautrība varēja sākties. Tā kā man ir oriģinālā spēles versija, tad iemēģināju arī daudzspēlētāju režīma būtību. Diezgan negaidīti bija tas, ka arī daudzspēlētāju režīmā pieslēgušies spēlētāji vienmēr atradās viena ekrāna robežās. Nav iespējams pamest komandas biedrus un doties mežā skaldīt gaļu. Jāatzīmē arī tas, ka ugunsmūra dēļ spēle sākumā nerādījās LAN sarakstā. Un nekādas kļūdas arī nemetās ārā, mēģinot pa taisno pieslēgties, ievadot IP adresi. Tādi sīkumiņi, tomēr var redzēt, ka viss līdz galam nav noslīpēts.
Spēlē visi varoņi co-op vai daudzspēlētaju režīmā ir vienlīdzīgi. Klasi nav iespējams izvēlēties, kas ir samērā loģiski, jo spēle ir par maģiskajiem čaļiem... tātad tu esi burvis. Reāli pārsteidza oriģināli izdomātā burvju spēju izmantošana - sākumā ir 8 veidu burvju spējas, kas apkopo dažādus elementus - ūdens, uguns, zeme, zibens, ledus, vairogs. Daudzas no burvju spējām ir iespējams apvienot, lai radītu citu burvju spēju. Piemēram apvienojot zemi ar uguni var dabūt ugunsbumbu. Apvienojot vairogu ar ledu var dabūt sev priekšā ledus sienu. Spējas var vairākkārt uzlādēt (charge), lai veiktu spēcīgāku uzbrukumu. Vizuāli gan spēle atpaliek no iepriekš pieminētās Deathspank, tomēr es vēl ceru, ka tas neietekmēs spēles gaitu. Diži vairāk nemācēšu pastāstīt, jo pats vēl neesmu viņu pietiekošā daudzumā izpētījis, tomēr fakts ir tāds, ka Magicka ir vērts ievērtēt. Kaut vai dēļ pievilcīgās cenas. Spēle ir arī pieejama stīmā un to var dabūt pa desmit ērikiem.

Tuvākā laikā vēl iemetīšu aci iekš spēles ar nosaukumu Dungeons, kas manuprāt ir arī ļoti oriģināli izdomāta. Pagaidām viss...

p.s.
Nezinu kā tas gadījās, bet man pie nopirktām spēlēm stīmā uzrādās šis te brīnums. Laikam nāca kopā ar kādu citu spēli. Būs jāiemēģina :)
Read comments (12)
Picture of the day
  comments (2)
  archive »
Currently online
Quote of the day
[7:29 PM]! KaPeIKa: Haha pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani [7:29 PM]! KaPeIKa: izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM]! KaPeIKa: centraale [7:30 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM] centraale: Labdien, Kapeika7777! Man ir prieks tevi redzēt šeit. Kā es tev varu palīdzēt? Uzdo jautājumu vai pastāsti man, kas tevi interesē!
  comments (0)
  archive »
Game of the day
Flash Game: Futbols

Members login
login:
pass:
Not registered?
Forgot password?
Live from GIGN