Counter Strike 1.6
Steam veikalā!
vai arī ņem torrentu
ar instalāciju

Kustīgā prāta spēle divi

posted by worm 27-05-2011, 21:42

Kaķis aizsmakušā balsī auro, lai viņam tiek piešķirta vakara deva ar viņa garšīgo Hills sauso barību. Nolieku viņam priekšā trauku, pats atkorķēju aukstu Carlsberg aliņu un turpinu cīnīties ar prāta mīklām. Kaut kas līdzīgs kā uzdevumi, kas atrodami ilustrētās zinātnes beigās - sēdi un domā 10 minūtes, līdz beidzot saproti, ka atbilde ir pavisam vienkārša. Portal 2, Chapter 8 padodas lēni, bet pārliecinoši.

Kas tad tas ir pa zvēru un kas viņā jauns? Ja nu kāds nav spēlējis Portal 1, tad noteikti rekomendēju to izdarīt, pirms ķerties klāt pie Portal 2, jo šajā spēlē stāsts turpinās. Arī grūtības līmenis palielinās straujāk nekā Portal 1, tāpēc iesācējiem var pietrūkt pacietības pie Chapter 2, ja nav saprašanas kā spēle ir jāspēlē. Pamatā spēles būtība ir vienkārša - tev tiek dots instruments (interesants nosaukums sanāca, jo tas nav gluži ierocis), ar kuru tu vari veidot portāla ieeju un portāla izeju. Rezultātā, ja tu ieej portāla ieeja, tad tu iznāc ārā otrā galā - tur, kur tu esi izveidojis portāla izeju. Attiecīgi, lai spētu iziet konkrētus līmeņus, ir jāliek lietā viltība, veidojot pareizi portāla ieejas un izejas.


Portal 2 ievieš pāris jaunas fīčas, kas nebija pieejamas pirmajā versijā. Galvenās izmaiņas ir pievienotās krāsvielas, kuras var izmantot, lai veiktu dažādus lēcienus. Oranžā, zilā un baltā krāsa - attiecīgi ātrumam, lecienam un portālu veidošanai. Lai aptuveni saprastu krāsvielu būtīmu, ieteicams uzmest aci uz šo te jauko video, kas apskaidro, kā lietot zilo krāsvielu, lai veiktu neiedomājamus lecienus. Tie, kas bija sekojuši līdzi jaunumiem, noteikti arī zin, ka šīs krāsvielas ir aizgūtas no agrāk samērā populāras flaš spēles ar nosaukumu The Power of Paint, kas diemžēl man nepadevās rokā meklēšanas rezultātos googlē.

Par pašu spēles gaitu - spēle nav gara, to var iziet samērā īsā laika posmā (man laikam tas prasīja 3 vakarus). Sižets ir ļoti pārdomāts un aizraujošs. Lai arī pamatlietas atkārtojas (portālu veidošana, nokļūšana līdz durvīm), tomēr katrā līmenī ir kaut kāda kripatiņa oriģinalitātes. Un pārvarot līmeni tā vien gribas redzēt, ko tad izstrādātāji ir sagādājuši nākamajā līmenī. Tas ir kā seriāls, kuram sērija beidzas ar kādu odziņu... paldies dievam šīs spēles gadījumā nav jāgaida nedēļa līdz jaunam līmenim.

Visbeidzot nonākot līdz pēdējai, devītai spēles daļai, mūs sagaida boss. Boss, kas sākumā bija nevainīgs robotiņš un uzdevās par mūsu draugu, bet, tiekot pie varas, nolēma ... laikam jau pa daudz pateicu.

Jāsaka, ka spēle ir ļoti izdevusies gan sižeta, gan grafikas, gan arī izpildījuma ziņā. Ja tev patīk prāta uzdevumi, tad šī spēle viennozīmīgi ir priekš tevis!

p.s.
Prāta uzdevums lasītājiem - Mājās ir divi kaķi. Ir arī divi ēdienu trauki. Lielais kaķis vienmēr ēd no sava trauka. Mazais kaķis VIENMĒR apēd 80% no savas trauka un tad atlikušo mēģina apēst no otra kaķa trauka. Kāpēc? Kā to novērst?
Divi punkti par katru atbildēto jautājumu. :)
Read comments (13)
Picture of the day
  comments (2)
  archive »
Currently online
Quote of the day
[7:29 PM]! KaPeIKa: Haha pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:29 PM]! KaPeIKa: pazemo mani [7:29 PM]! KaPeIKa: izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM]! KaPeIKa: centraale [7:30 PM]! KaPeIKa: pazemo mani izdoma jaunu iesauku man [7:30 PM] centraale: Labdien, Kapeika7777! Man ir prieks tevi redzēt šeit. Kā es tev varu palīdzēt? Uzdo jautājumu vai pastāsti man, kas tevi interesē!
  comments (0)
  archive »
Game of the day
Flash Game: HomeRun

Members login
login:
pass:
Not registered?
Forgot password?
Live from GIGN